A kormány vizsgálja felül a családokat érintő intézkedéseit
Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy vizsgálja felül a családokat érintő intézkedéseit - mondta Bangóné Borbély Ildikó, a szocialista párt elnökségi tagja.
A kormány vizsgálja felül a családokat érintő intézkedéseit

Teleki László a független ombudsmani rendszer visszaállítását kérte.

 

Bangóné Borbély Ildikó, aki úgy fogalmazott, hogy a kabinet kommunikációja köszönőviszonyban sincsen a tetteivel, elsőként a 16 százalékos egykulcsos adó bevezetését említette, mert az - véleménye szerint - legalább egymillió munkavállalót érintett hátrányosan.

 

A politikus azt is kijelentette, hogy a többség a családi adózást sem képes igénybe venni, mert keresetük nem elég magas ahhoz. Hozzátette, eközben közel négymillió ember él a létminimum alatt és körülbelül hatszázezren vannak, akiknek havi húszezernél kevesebből kell eltartaniuk magukat.

 

A nyári szociális étkeztetés átalakítása miatt a gyermekvédelmi támogatásban részesülőnek közel a fele több tízezer gyermek  fog éhezni  – jelentette ki.

 

Ha az új Nemzeti alaptantervben 16 évre szállítják le a tankötelezettséget, akkor több tízezer képzetlen fiatal kerül majd az utcára, az új munka törvénykönyve pedig megszűnteti a kismamák és meddőségi kezelés alatt álló nők védettségét – sorolta tovább bírálatait.

 

Végül azt mondta, az Orbán-kormány egyik „legnagyobb bűncselekménye lesz”, ha a családi pótlékot Erzsébet-utalványban fogják kifizetni.

 

A szintén az MSZP melnökségében helyet foglaló Teleki László úgy fogalmazott, hogy a Fidesz frakció „politikai karanténba zárta” roma származású képviselőit.

 

Teleki László azt is kijelentette, hogy Balog Zoltán nem mond igazat, amikor arról beszél, hogy miniszteri szintre emelte a roma ügyet, mert a rendszerváltozás óta minden esetben a tárcák vezetői felelnek a szakpolitikákért.

 

A politikus végül azt kérte, hogy állítsák vissza a független ombudsmani rendszert, mert véleménye szerint az adott igazi védelmet a hazai kisebbségeknek.

 

(MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    -    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.