A kormány nem engedhet a Jobbik "agresszív" politikájának!
A kormánypártok nem engedhetnek a Jobbik kirekesztő gondolkodásának, "agresszív" politikájának.
A kormány nem engedhet a Jobbik

Mint Lendvai Ildikó országgyűlési képviselő, az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság tagja közleményében kifejtette: a Jobbik új törvényjavaslata szerint az azonos neműek kapcsolatát a médiában kizárólag negatív módon ábrázolhatnák, az ilyen kapcsolat nyilvános felvállalását pedig "népszerűsítés" címén börtönnel büntetnék.
Ezen felül a Jobbik módosítaná az Alaptörvényt is: "szándékuk szerint a Magyar Gárda vígan masírozhat, a melegek viszont nem élhetnének a gyülekezési joggal" - figyelmeztetett a szocialista képviselő.

 

Az ellenzéki politikus kiemelte: a Jobbik és a Fidesz már régóta vetélkedik a szélsőjobboldali szavazócsoport megnyeréséért. Míg "a Fidesz "csak" a gyarmatosítás elleni honvédelmet hirdeti az Európai Unióval szemben, a Jobbik már ki is lépne onnan. Kövér László "csak" arról beszél, hogy a baloldalnak voltaképpen helye sem volna a parlamentben, a Jobbik már erőszakkal is kiirtaná a politikából a neki nem tetsző pártokat. A Fidesz "csak" rangsorolja a családformákat, hátrányba hozza még a különnemű élettársakat is, a Jobbik már üldözné az egynemű társakat" - sorolta Lendvai Ildikó.

 

Az utóbbi napokban pedig a Jobbik látványosan durva akciókkal igyekszik előnyt szerezni, a "cigányok és zsidók után most a melegeket vették célkeresztbe". Az MSZP szerint, ha a kormánypártok engedékenyek a kirekesztő gondolkodással szemben, "akkor annak pusztító változatai is könnyen ránk szabadulhatnak". "Ennyit nem ér a szélsőjobb szavazóiért folytatott vetélkedés" - fogalmazott Lendvai Ildikó.

 

A Jobbik a parlamentnek kedden benyújtott javaslatával módosítaná a büntető törvénykönyvet, a szabálysértési törvényt, a médiatörvényt és a reklámtörvényt, hogy betiltható, illetve büntethető legyen "a szexuális devianciák népszerűsítése".

 

Mirkóczki Ádám, a javaslat megfogalmazója, a párt szóvivője szerdán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a Jobbik a "közerkölcs és a fiatal generációk egészséges gondolkodásának védelmében" nyújtott be törvénymódosítást a szexuális devianciák - mint a homoszexualitás a transzneműség, transzvesztitizmus, a biszexualitás és a pedofil magatartás - népszerűsítésének betiltására és büntetésére.

 

Erre reagálva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, Niedermüller Péter arra szólította fel a demokratikus ellenzék pártjait, hogy egységesen lépjenek fel "a Jobbik embertelen, az emberi élet egyetlen területét sem tiszteletben tartó újfasiszta ideológiája ellen".

 

Gulyás Gergely, a parlament emberi jogi bizottságának fideszes alelnöke csütörtökön, az MTI megkeresésére azt mondta: a Fidesz szükségtelen és indokolatlan provokációnak tartja azt a jobbikos előterjesztést, amely törvényileg büntetné "a szexuális devianciák népszerűsítését". A kormánypárt nem támogatja az indítványt - tette hozzá. (MTI)
 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.