A kormány magatartása is veszélyezteti a hitelmegállapodást
Tukacs István: Az Európai Bizottság szóvivőjének nyilatkozata is világosan jelzi, hogy hiányzik a befektetői bizalom Magyarország iránt.
A kormány magatartása is veszélyezteti a hitelmegállapodást

Olivier Bailly bizottsági szóvivő szerdán Brüsszelben azt mondta: ahhoz, hogy megkezdődhessenek a pénzügyi megállapodást célzó tárgyalások, a Magyarország iránti befektetői bizalom szükséges, ez azonban megítélésük szerint nincs meg. Hozzátette: azt várják Magyarországtól, hogy tegyen meg minden szükséges lépést a megfelelő jogi környezet biztosításáért, "tegye lehetővé a befektetők visszatérését". Úgy fogalmazott: "nem tudom felsorolni mind a húsz vagy harminc pontot, hogy mit kell megtenni".

 

Az MSZP-s Tukacs István erre úgy reagált: a szóvivő által is szóvá tett bizalmatlanság okozza a forint árfolyamának hullámzását, gátolja a munkahelyteremtést és rontja a hitelmegállapodás esélyeit.

 

Hozzátette: mindezt csak erősíti a kormány halogató taktikája, hogy az uniós aggályok orvoslása helyett a kabinet időhúzásra játszik. Az IMF-megállapodás feltétele, hogy a kormány egyezségre jusson az EU-val, ami belátható időn belül esélytelen a kormány jelenlegi magatartása mellett - jegyezte meg.

 

A gazdasági bizottság MSZP-s tagja arról is beszélt, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert egy olyan "européer gazdaságpolitikusnak" kellene váltania, aki "ötletelés és levelezés" helyett képes tárgyalni és egyezségre jutni az unióval, ismeri az európai gazdaság működését, "nem új tankönyvet ír, hanem érti a régieket". "És olyan embernek, aki megfordul azok körében is, akik elszenvedik a kormány gazdaságpolitikáját" - tette hozzá.

 

A kormány elmúlt kétévi adó-, költségvetés- és gazdaságpolitikáját Tukacs István szerint ugyanis a felelőtlenség jellemzi. Mint mondta, ezt példázza, hogy a tavalyi büdzsét négyszer kellett módosítani, hogy a kormány annak ellenére ragaszkodik az egykulcsos személyi jövedelemadóhoz, hogy az nem segíti a gazdasági növekedést, illetve hogy az infláció nagyobb a vártnál. (MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.