A házban kampányolt Orbán
Nem kellett a hallgatóságnak meglepődnie, a miniszterelnök a mai parlamenti ülés első napirendi pontjaként előadott felszólalásában a legtöbb időt a rezsicsökkentésre szánta. Ez a téma ugyanis egyaránt lehetőséget ad Orbán Viktornak arra, hogy a nép életszínvonalát javító vezérként és hogy a hazáját erővel megvédő államférfiként szerepeljen.
A házban kampányolt Orbán

Magyarországnak újra van jövője - ezzel a címmel került föl a kormány honlapjára a miniszterelnök napirend előtti parlamenti beszédéből szóló MTI-tudósítás. A miniszterelnökség szakembereinek igazuk van, bár Orbán Viktor lassan egy teljes átkormányzott ciklus eredményeiről adhatna számot, és beszédében sokszor hangsúlyozta is a vívmányokat, valójában számos területen most is csak a jövőre vonatkozó ígéretekként jelenhettek meg a pozitívumok.

 

A Fidesz kampányában nem várható, hogy új, jelentős témák merülnek föl. A mai Orbán-beszéd is zömében a már megszokott tematikában mozgott - mondta a Népszavának Ceglédi Zoltán, a Republikon Intézet vezető tanácsadója. Ahogy már sokszor bejelentették, magában a beszédben is mondta Orbán, 2014 a rezsiharc éve. Az energetika a miniszterelnöki felszólalás jelentős részét kitöltötte.

 

Figyelemre méltó még, hogy Orbánnál az immár erős ország új szövetségeket kötött, valójában a külpolitikai, külgazdasági orientáció egyértelműen Oroszországra irányul most. A nyugattal konfrontálódott a kormány, a reménybeli keleti nyitás pedig se a közel-keleti, se a kínai fronton nem hozott áttörést, így egyszerűen a mozgástér lényegében Oroszországra szűkült, vagyis a kormánynak kétes pedigréjű rendszerekkel kell beérnie - véli Ceglédi. Az is igaz persze, Orbánnak feltehetően imponál Putyin vezetési metódusa - tette hozzá. Azt még nem tudhatjuk, hogy a hatalmas paksi beruházásból ki profitál majd, de azt tudjuk, hogy 2010 óta ki szokott a nagy építkezésekből - mondta a politológus.

 

A miniszterelnök parlamenti felszólalása természetesen kampánybeszéd volt, a kormány és a Fidesz kommunikációja már amúgy is teljesen összecsúszott, Orbán attól sem tartotta vissza magát, hogy kampányszlogeneket szőjön beszédébe - jegyezte meg Ceglédi Zoltán.

 

A teljes cikk a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.