A "Fidesz Zrt." hagyjon fel a magyar nép kifosztásával!
Politikai és gazdasági "üzletágakat" működtető vállalathoz hasonlította a Fideszt az ellenzéki MSZP szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján.
A

Török Zsolt a Cégbíróság épülete előtt tartott tájékoztatóján azt mondta: a "Fidesz Zrt". egy olyan vállalat, amelynek két fő üzletága van, a politikai üzletágat Orbán Viktor vezeti, a másik, a gazdasági üzletág megbízásából, amelyet pedig "Simicska Lajos és az ő jobbkeze vagy helyettese, Nyerges Zsolt" vezet.

 

A szocialista politikus azt mondta, "az alaptőke ismeretlen", a "feltőkésítés során a tiszti kaszinót vették igénybe az urak", a várható hozam pedig a "magyar adófizető polgárok szinte összes pénze".

 

Török Zsolt azt mondta, a "vállalat" 1988 márciusában egy kollégiumi szoba társaságából jött létre, majd 1992-93-94 környékén "egy tiszti kaszinó elsíbolásával, lenyúlásával sikerült az alaptőkét megteremteni a zrt. későbbi működéséhez". A benne működő "reklám-, PR-üzletágon belül", "Várhegyi Attila, Kuna Tibor, Pusztai Zsuzsa, Töröcskei István, Patonai Péter nevét lehet olvasni" - folytatta az MSZP szóvivője, hozzátéve: ők "különböző Fideszhez közeli vagy fideszes cégek vezetői, esetleg a Fidesz alkalmazottai vagy a Fidesz-frakció alkalmazottai voltak korábban", de "ma már olyan cégeket vezetnek, amelyek jelentős állami-kormányzati megrendeléseket kapnak", így "több száz millió forint" kerül az adófizetők pénzéből hozzájuk.

 

Szerinte a "földmutyi részleget" "Fazekas Sándor, Busi Lajos és Budai Gyula, mint samesz neve fémjelzi". Úgy fogalmazott, "hűbéresek" is szép számmal állnak a "Fidesz Zrt." mögött és mellett, például "Mészáros Lőrinc, aki Felcsút környékén jutott 10 négyzetkilométer állami földhöz".

 

Azt is mondta, a fejlesztési források lenyúlására is "melléküzemágat" hoztak létre a "zrt."-n belül, itt dolgozik Németh Lászlóné "álminiszterasszony", "Nyerges Attila, mint főőr, Nyerges Zsolt testvére" és "Petykó Zoltán korábbi üzlettárs, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője". A "közpénzlenyúlási melléküzemágban" - mondta - "természetesen ismét feltűnik a Simicska Zrt. és a Nyerges Kft. minden módon, legyen az PR, reklám, föld, állami megrendelés, útépítés vagy vasútépítés". (MTI)  (MTI)(
 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    *    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.