A Fidesz tényleg véget vetne a demokráciának
A Fidesz szokásos kormányzati taktikájának megfelelően ma a sajtón keresztül közölte Magyarországgal, hogy úgy döntöttek, bevezetik a választási előregisztráció intézményét. Persze kitaláltak hozzá egy újabb nyelvi leleményt, ”feliratkozásnak” akarják nevezni az intézményt, de a cél egyértelmű: leszűkíteni a választáson résztvevők körét a lehető legkisebbre, leginkább a Fidesz támogatói körére.
A Fidesz tényleg véget vetne a demokráciának

Ezek után nem egészen érthető, mire gondolhatott Orbán Viktor tegnap, amikor egy nyilvános rendezvényen úgy fogalmazott: ”Reméljük, a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni”.

Az elmúlt két évben a Fidesz-KDNP kormánya és parlamenti többsége lépésről lépésre építi le a Magyar Köztársaságot. A demokratikus intézményeket kizárólag a kormánypártok érdekeit szem előtt tartva, senkivel sem egyeztetve formálják át. Az ország polgárainak többségét módszeresen rekesztik ki saját jövője alakításából. Ebbe a sorba illik a ”feliratkozás”, vagyis a választási előregisztráció meglebegtetése is.

Az MSZP határozottan ellenzi a kezdeményezést. Felszólítjuk a kormány tagjait, hogy ne a sajtón keresztül üzenjék meg a párt döntéseit. A Fidesz elnöksége nem egyenlő Magyarországgal, ezért követeljük, hogy az immáron ismertté vált fideszes álláspontról a kormány azonnal kezdeményezzen szakmai szervezetek, civil közösségek bevonásával széles körű szakmai vitát, és ezzel egyidejűleg ötpárti parlamenti egyeztetést az őszi ülésszakon benyújtani tervezett választási eljárási törvényről.


Molnár Zsolt,
a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke,
országgyűlési képviselő,
az MSZP budapesti elnöke 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.