A Fidesz nem enged Európának
A futárpostával kiküldött jövő heti parlamenti napirend szerint a T. Ház hétfőn szavaz a negyedik alkotmánymódosításról szóló döntés elhalasztásáról – igaz, az MSZP-frakció kérésére. Így nem valószínű, hogy a Fidesz–KDNP parlamenti kétharmad elhalasztaná a zárószavazást.
A Fidesz nem enged Európának

Lapunknak kormányzati körökből és a Fidesz-vezetés részéről is utaltak arra, hogy Brüsszelben nagy és permanens nyomást gyakorolnak az Európai Bizottságra azon gazdasági szereplők, akik érdeksérelemként élik meg nap mint nap az Orbán Viktor és kormánya által hirdetett „igazságos közteherviselést”. E cégek körében említettek lapunknak bankokat, de energiacéget is.

 

„Ilyenkor Brüsszel és más európai intézmény is az alkalmas szituációt várja, például egy alkotmánymódosítás vagy demokráciadeficit esetén, hogy kontrázzon” – tette hozzá forrásunk, elismerve, hogy maga az alkotmánymódosítás is lehet az apropó. Kövér László politikai motivációkra utalt péntek este a Hír TV-ben. A házelnök szavaiból az derült ki, hogy nem akarja elhalasztani az alaptörvény módosításának végszavazását.

 

A teljes cikk a nol.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.