„A Fidesz a legsötétebb kádári módszereket használja”
Az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség véleménye szerint a Fidesz a „legsötétebb kádári módszereket használja az ellenzéki hangok elnémítására” – közölte Szabó Tímea, a PM társelnöke. Szerintük jogellenesen állították elő a rendőrök a Hallgatói Hálózat (HaHa) aktivistáit, akik március elején részt vettek a Lendvay utcai Fidesz-székház udvarának „elfoglalásában”.
„A Fidesz a legsötétebb kádári módszereket használja”

A Párbeszéd Magyarországért szerint az előállítottaknak két alapjoga is sérült. Azzal, hogy a fiatalokat előzetes idézés kiküldése nélkül állították elő, megvalósult a személyi szabadság megsértése. A hatályos törvények alapján ugyanis csak bűncselekmény elkövetése közben tetten ért vagy szökésben lévő személyt kell azonnal előállítani. Szabó Máté ombudsman korábban kimondta, hogy minden egyéb esetben meg kell indokolni az azonnali előállítást. Megjegyezte: az értesítés nélküli előállítással a két fiatal védelemhez való joga is sérült.

 

„A Fidesz már a legsötétebb kádári módszereket használja az ellenzéki hangok elnémítására és semmilyen jogellenes lépéstől sem riad vissza. A nyolcvanas években is március 15. előtt egy nappal állították elő az ellenzékieket, ahogy a mostani előállítás is egy nappal a Fidesz-székház elé tervezett újabb demonstráció előtt történt” – fogalmaz a PM. A PM és az Együtt 2014 nem vett részt a Fidesz székház udvarának március 7-i elfoglalásában, de szimpatizál a fiatalok törekvéseivel. Felkérik az összes, magát demokratikusnak valló pártot, hogy közösen ítéljék el az előállításokat.

 

A cikk folytatásáért kattintsanak a 168 Óra Online-ra!

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    +    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.