A 30 legszervilisebb magyar – 1. rész (A-tól K-ig)
Különös hely Magyarország, ahol a mindenkori hatalom elleni lázadásnak, és a mindenkori hatalom – hazai és idegen – kiszolgálásának egyaránt nagy hagyományai vannak. A bátor hősöket nemzeti ünnepeinken szoktuk ünnepelni, a gerinctelen, szolgalelkű, pedálozó nyálgépeket viszont most fogjuk. A 444 az itt szereplők helyett is szégyenkezve, de büszkén mutatja be a 30 legszervilisebb magyart.
A 30 legszervilisebb magyar – 1. rész (A-tól K-ig)

A lista összeállítását a szerkesztőségben parázs vita előzte meg. Hosszas ordibálás volt például arról, hogy mi a különbség a hűséges talpnyaló és az opportunista féreg közt, és hogy az utóbbi állatfajnak is van-e helye ezen a listán. Aztán arról is vitatkoztunk, hogy csak az igazán nagy halakkal foglalkozzunk csak, vagy menjünk le egészen mikroszintre is. És hogy ha valaki nyilvánvalóan diliflepnis, az lehet-e egyben szervilis is.

 

Végül pedig azt a döntést is meghoztuk, hogy most csak a jelenlegi hatalom kiszolgálóival foglalkozunk. Nem mintha nem lett volna az előzőnek elég pincsikutyája, és nyilván lesz a következőnek is. Akkor majd azokat is számba vesszük. Egyébként jutott a mi listánkra bőven olyan nyalonc is, aki következetesen, gondolkodás nélkül minden magyarországi hatalmat kiszolgált, több esetben már évtizedek óta, töretlen lelkesedéssel.

 

Szörnyülködje végig mind a 30 bűnöst, a végén pedig ne felejtsen el szavazni arra, aki ön szerint a legmélyebbre hajlandó bújni a felette lévő popókba!

 

A listát Bede Márton és Erdélyi Péter csinálta.

 

1. Bakondi György, aki elvárja a lojalitást

 

Igazi elvtelen hivatalnok az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője, akinek tök mindegy, hogy kinek kell nyalni, csak valakiét lehessen. A róla szóló portré megemlíti, hogy a 2002-es kormányváltás után Lamperth Mónikánál hajbókolt, és hogy biztosan szocialista lenne, ha az MSZP nem rakja ki a szűrét. Hogy szolgalelkűsége milyen kifizetődő, azt elég jól mutatja, hogy a márciusi havazás körül drámai bénázás után Orbán Viktor külön megköszönte neki remek munkáját.

 

"Egy egyenruhás mindig legyen lojális az adott kormányzathoz, ezt vezetőként is elvárom."

 

2. Balázs Péter, akinek a stílusa maga az ember

 

Mi volt előbb, a szervilizmus, vagy a magyar színházigazgató? Listánkra hárman is felkerültek, de úgy, hogy volt, akit ki kellett szórnunk, ne vegyék el egyéb, megbecsülten szolgalelkű szakmák képviselőitől a bizonyítás lehetőségét. Mivel Magyarországon színház csak állami pénzből működhet, aki ezen a pályán karrierre vágyik, kénytelen legalább egy kicsit talpat nyalni, Balázs azonban sokszorosan túlteljesít. Állítólag egyszer elsírta magát, mert kiderült, hogy a következő két hétben semmilyen Fidesz-rendezvény nincs, aminek ott ácsoroghatna a színpadán.

 

A lista folytatását a 444.hu-n olvashatják el.

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    -    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.