A magyarok 61 százaléka szerint rossz irányba mennek a dolgok
A választások közeledtével egyre fontosabbá válik, hogy Magyarországon kik elégedettek az élettel és kik nem, na meg az, hogy az elégedetleneket milyen pártok fogják tudni megszólítani. Ezzel kapcsolatban készített felmérést a Policy Solutions, a Závecz Research és a Friedrich-Ebert-Stiftung.
A magyarok 61 százaléka szerint rossz irányba mennek a dolgok

A munkájukból az derül ki, hogyMagyarországon a társadalom 61 százaléka szerint rossz irányba mennek a dolgok, és csak 31 százalék tekint bizakodva a jövő felé.

 

A nők egy kicsivel pesszimistábbak a férfiaknál, előbbiek 62, utóbbiak 59 százaléka borúlátó.

 

Az összes korcsoportban azok vannak többségben, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok, a legelégedettebbnek a 30-39 évesek számítanak, akik közül csak 40 százalék látja így, de az optimisták aránya náluk is kisebb, mint a pesszimistáké.

 


40 éves kor felett pedig minél idősebb valaki, annál elégedetlenebb, a 60 év felettiek között már kétharmad gondolja, hogy rossz irányba mennek a dolgok, és ennek a csoportnak csak a negyede számít bizakodónak.

 


Az iskolázottság is befolyásolhatja az elégedettséget, a 8 általánost sem végzők ugyanis messze a legelégedetlenebbek, 83 százalékuk szerint rossz irányba megy az ország. A diplomások között ugyanez az arány viszont csak 50 százalék, és közöttük már 41 százalék kifejezetten jónak ítéli a helyzetet.

 

A cikk a 444.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.