A kormányváltáshoz egyesíteni kell a változást akarókat
Az MSZP elnöke szerint a kormányváltáshoz egyesíteni kell a változást akarókat, új alapokra kell helyezni az együttműködést, ennek érdekében pedig az MSZP kész támogatni egy komolyan vehető baloldali előválasztást is.
A kormányváltáshoz egyesíteni kell a változást akarókat

Molnár Gyula a Societas-Baloldali Ifjúsági Mozgalom által szervezett Kiss Péter Szabadegyetem I. szemeszterén szombaton, Budapesten kiemelte, a következő időszakban világossá kell tenni, hogy az MSZP tanult a saját és mások hibáiból, és semmiképp sem akar visszatérni a 2010. előtti világhoz.

A közeljövőben az oktatás, az egészségügy és a szegénység témakörében tesznek új javaslatokat, összeállítanak egy "gazdaságpolitikai tételsort", ami megmutatja, hogy miből valósulnak majd meg az ígéreteik, valamint egy új közjogi csomagot is terveznek, ami bemutatja, miképpen vélekedik a párt az alaptörvényről, a negyedik magyar köztársaságról, a médiaviszonyokról és az önkormányzatokról - közölte Molnár Gyula.

Kitért arra is, hogy három társadalmi csoport felé nyitnának: szeretnének újra együtt kormányozni a szakszervezetekkel, nyugdíjas parlamenteket hoznának létre, hogy a nyugdíjasok hangja eljusson a politikusokhoz, valamint nyitnának a nők felé is, és egyértelművé tennék, hogy a 19. századi felfogás a családról és a nők szerepéről elfogadhatatlan.

A klasszikus baloldali értékek megerősítése mellett az MSZP olyan Magyarországot szeretne, ahol a szabadság és a jog uralma biztosított, emellett meg kell valósítani a fenntartható fejlődés és a tisztelet politikáját, valamint erősíteni kell az önkormányzatokat - jelentette ki.

A szocialista elnök a következő időszak fontos feladatának nevezte, hogy megmutassák, ma már többen vannak azok, akik változást akarnak, és ezért az MSZP-nek a változást akarók pártjának kell lennie.

A teljes beszámoló az MSZP.hu-n olvasható. 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    *    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.