25 éves a reformköri mozgalom
Éppen 25 évvel ezelőtt, 1989. május 20-21-én tartotta első találkozóját a reformköri mozgalom Szegeden. Pontosan negyedszázada tanácskoztak a reformkörök és a reform szervezetek, melyek kikényszerítették az előrehozott állampártkongresszust, a párt megújítását.
25 éves a reformköri mozgalom

Éppen 25 évvel ezelőtt, 1989. május 20-21-én tartotta első találkozóját a reformköri mozgalom Szegeden. Pontosan negyedszázada tanácskoztak a reformkörök és a reform szervezetek, melyek kikényszerítették az előrehozott állampártkongresszust, a párt megújítását, szövetséget kötöttek a reformpolitikusokkal az alkotmányos rendszerváltás végigvitelére, a szabad választások kiírására, az ellenzékkel való érdemi tárgyalásokra. Büszkén - ugyanakkor az áldozatokat megkövetve - felvállalták 1956. és Nagy Imre mártír-miniszterelnök politikai hagyatékát.

 

E jeles eseményről a Baloldali.hu is méltóképpen meg kíván emlékezni. A reformkörök országos tanácskozásának 25. évfordulójához kapcsolódóan ezért dokumentumtárat hozunk létre, ahol a reformörökhöz kapcsolódó képes és írásos emlékeket mutatjuk be. A dokumentumtár gazdagításához Tisztelt Olvasóink együttműködését is szívesen vesszük! Ha Önnek van bármiféle, az eseményhez kötődő, dokumentuma, fényképe vagy egyéb emléke, küldje be nekünk az [email protected] e-mail címre! A beküldött dokumentumokat hamarosan viszontláthatják a Baloldali.hu virtuális dokumentumtárában.

 

A reformkörök tanácskozásának negyedszázados évfordulója alkalmából egy baráti összejövetellel egybekötött tudományos emlékülés is megrendezésre kerül június 6-án, Szegeden, „Államszocializmus után államkapitalizmus vagy közösségi demokrácia?” címmel. A rendezvény a Reformkörök Alapítvány, az MSZP Csongrád Megyei Szövetsége, a szegedi Közéleti Kávéház Alapítvány, valamint az Internitas Alapítvány szervezésével kerül megrendezésre, amelyre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. A program részletes leírását és a további információkat megtalálják honlapunkon, az események menüpont alatt.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.