168 Óra: Ördögi körben a magyar gazdaság
Nem csupán az a baj, hogy recesszióba süllyedésünkkel a térségünktől leszakadtunk és egyre inkább a dél-európai válságzónához sodródunk, hanem még inkább az, hogy az Orbán-kormány tudomást sem akar venni a realitásokról, és a gondokért saját ámokfutása helyett továbbra is a külső környezetet okolja.
168 Óra: Ördögi körben a magyar gazdaság

Kétes dicsőség, hogy Orbánéknak sikerült elérniük azt, amit Gyurcsányéknak még a válság mélypontján sem: egyszerre van recesszió és gyorsuló infláció. A közgazdasági ismeretekkel valamelyest is bírók számára ez egyértelmű jele annak, hogy a gazdaság súlyos és nehezen kezelhető válságban van, mert a kilábaláshoz egyszerre kell küzdeni egymással alapvetően ellentétes kezelést igénylő jelenségekkel. Ez még kedvező külső feltételek és határozott, hozzáértő és szakmailag megalapozott koncepcióval rendelkező gazdaságirányítás mellett is nehéz feladat, minderről azonban a jelenlegi helyzetünkben korántsem beszélhetünk.

 

Az első negyedévi 0,7 százalékos éves szintű GDP-csökkenést követő 1,2 százalékos második negyedévi visszaesésnél, azaz a tényleges és gyorsuló recessziónál csak Matolcsyék reakciója az elkeserítőbb. Az NGM kommentárja azt jelzi, hogy a Fidesz-kormány végletesen elszakadt a valóságtól és képtelen felfogni, mekkora károkat okoz az országnak unortodox makacsságával és hatalmi arroganciájával. A közlemény minden állítása azt tükrözi, hogy szerintük a hiba nem a kormányban van, hanem a hanyatló Nyugatban, a rossz időjárásban stb., és a bajok csak átmenetiek, mert előttünk a boldog jövő.

 

A cikk folytatását a 168 Óra Online-on olvashatják.
 
 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    *    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.