Kapcsolódó tartalmak: varga mihály

Hír: Magyar versenyképesség: Orbán sikerpropagandája és a valóság

Nagyszabású béremelési és járulékcsökkentési programot javasol a kormány az elkövetkező évekre, amelytől a gazdaság jobb teljesítményét, a versenyképesség javulását várja. Erre a romló mutatóink miatt nagy szükség is lenne. Most Orbán épp az ellenkezőjét sürgeti annak, amit eddig csináltak.

Hír: RTL-ügy: Háborús viszonyok

Új fejezetéhez érkezett a kormány és az RTL küzdelme: a társaság elleni felülvizsgálati eljárásra utasította a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt Varga Mihály.

Hír: Baj van: az éves terv közelében a hiány

Az egész évre tervezett hiány 96 százalékát már "teljesítette" a kormány. A deficit növekedésének üteme gyorsult áprilisban, holott meg kellett volna állnia. A szaktárca magyarázkodik, szerintük nincs gond, csak az idén május elseje előtt fizették ki a családi pótlékot.

Hír: Varga Mihály szemrebbenés nélkül azt mondta

Nem is értjük, hogy ennyi javulás mellett miért nem érte még el az ország a teljes foglalkoztatottság idilli állapotát. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai is a munkahelyek emelkedését jelzi, egybecsengve Varga Mihály minapi nyilatkozatával, amelyben 230 ezer új állásról beszélt. A valóság nem tényező.

Hír: Ennyit a kedvezményes húsáfáról

A kormányülésen kedden nem került szóba az élelmiszeráfa csökkentése, amikor a 2014-es adótörvény-javaslatról tárgyaltak – mondta a Népszabadságnak egy kormányközeli szereplő. A lap forrása annak ellenére is határozottan állította ezt, hogy az elmúlt hónapok egyik slágertémája volt a kérdés.

Hír: A stadionok költségvetése

Az MSZP szerint a kormány 2014-es költségvetési javaslata kísérletet sem tesz az elmúlt évek igazságtalanságainak megszüntetésére, helyette több tízmilliárd forintot szán stadionépítésekre. Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő beszélt erről szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Hír: Itt a 2014-es választási költségvetés!

Benyújtotta Varga Mihály a jövő évi költségvetés tervezetét az Országgyűlésnek. Egy biztos: optimizmusban továbbra sincs hiány a kormány háza táján. 1.9 százalékos fogyasztás bővüléssel, 2 százalékos gazdasági növekedéssel, 2.4 százalékos inflációval, 2.9 százalékos hiánnyal, a reálbérek 2 százalékos emelkedésével, no és persze az államadósság 76.9 százalékra csökkentésével számol az NGM.

Hír: Kicentizték a költségvetést

Veszélyes mutatványt próbál meg a kormány: a sok megszorítás után azt ígérik, jövőre már "mindenki" többet kap a költségvetésből, ugyanakkor a túlzottdeficit-eljárás réme miatt a hiány nem érheti el a 3 százalékot. Az eredmény a bevételeket több ponton túltervező, ráadásul kellő tartalékokkal föl nem vértezett, kifeszített büdzsé.

Hír: Elkezdődött az osztogatás

Ismét módosítja a kormány az idei büdzsét: 171 milliárd forinttal növeli az államháztartási hiányt. Az összeget többek között az E.ON gázüzletágának megvásárlására és a takarékszövetkezetek tőkeemelésére fordítja a kabinet és a pedagógus életpályamodell részleges bevezetésére is csak így teremthető forrás.

Hír: Megbukott a 2013. évi költségvetés

Megbukott a 2013. évi költségvetés, és vele a Fidesz utolsó, még élő gazdaságpolitikai célkitűzése, az államháztartási hiány csökkentése. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter erről nyújtott be törvényjavaslatot az Országgyűlésnek.

Hír: Tranzakciós illeték: Varga Mihály – Valóság 0-2

A nemzetgazdasági miniszter egyik korábbi állításával egy azóta megalkotott törvény megy szembe. A másikkal maga a nagybetűs Élet, egy, a Raiffeisentől érkezett levél formájában.

Hír: Megszorításokat terveznek jövőre is

Alacsony, mindössze 2,8 százalékos inflációval és 2,7 százalékos hiánnyal számol a jövő évi büdzsé tervezésénél a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - derül ki a tárca honlapján közzétett költségvetési tervezetből.

Hír: Varga az unortodoxia útján építi a választási költségvetést

Folytatódik a választási költségvetés és az osztogatás előkészítése, ehhez pedig Varga Mihálynak a korábban már kitaposott unortodox gazdaságpolitika ösvényére kellett lépnie.

Hír: Itt van Varga második csomagja: újabb adóemelések jönnek

Brutális adóemelések jönnek. A készpénzfelvétel díja a duplájára nő, drágul az átutalás is, a kamatokat további 6 százalékos elvonás terheli. Emelik a céges telefonok távközlési adóját, havi 5000 forint lesz a tarifa. Az alacsonyabb infláció miatt kisebbek lettek a bevételek ugyanis.

Hír: Varga-csomag: növekvő tranzakciós illeték, leálló építkezések

Összesen 92,9 milliárd forintot zárol a kormány a költségvetésben, és ha szükséges, ezen felül felfüggeszti egyes beruházások finanszírozását - közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.

Hír: Felemás értékelés Brüsszelből

Az Európai Bizottság (EB) sem idén, sem jövőre nem látja 3 százalék alattinak a GDP arányos költségvetési hiányunkat, az idei évre éppen 3, jövőre pedig 3,3 százalékos deficitre számítanak. Így továbbra is bizonytalan, hogy az uniós pénzügyminiszterek tanácsa (ECOFIN) június végén hogyan dönt a Magyarország ellen kilenc éve folyó túlzottdeficit-eljárásról.

Hír: Krajczár Gyula: Varga Misi

A Matolcsy-kabaré kulisszái mögött Orbán csendben ismét Varga Mihály kezébe csúsztatta a kasszakulcsot az utolsó másfél évre, ahogy ezt megtette már egyszer 2001 elején. A jelek szerint ennek senki nem tulajdonít különösebb jelentőséget, vagy aki mégis, az örül. Vargáról ugyanis a derék ember képe él a magyarságban, de a magyar sajtóban mindenképpen.

Hír: MSZP: Matolcsy György nevetséges közszereplő

Az MSZP szerint a miniszterelnök által jegybankelnöknek jelölt Matolcsy György nem testesíti meg a szakmaiságot és egy nevetséges közszereplő, Varga Mihály pedig csak "ügyvezető" gazdasági miniszter lesz a kormányban, így az ellenzéki párt egyikük kinevezését sem támogatja a gazdasági bizottság pénteki ülésén - jelentette ki a testület ülése előtt Tukacs István újságíróknak.

Videó: Matolcsy nevetséges közszereplő

Az MSZP szerint a miniszterelnök által jegybankelnöknek jelölt Matolcsy György nem testesíti meg a szakmaiságot és egy nevetséges közszereplő.

Hír: Orbán bejelentette: Matolcsy hat évre jegybankelnök

Matolcsy Györgyöt jelöli Orbán Viktor jegybankelnöknek – a kormányfő sokak által várt, de nem remélt döntését szokásos péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Mint azt a Népszabadság korábban közölte: az új nemzetgazdasági miniszter Matolcsy távoztával a feladat nélkül maradt Varga Mihály lesz.

«12»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    +    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.