Kapcsolódó tartalmak: Varga-csomag

Hír: Az adóbirodalom

Augusztus 1-jétől terheli a társadalmat a Varga-csomag. A gazdasági miniszter intézkedései miatt – számítások szerint – egy átlagos magyar család havonta ötszáz és ezer forint körüli összeggel fizet majd többet a bankolásért, attól függően, milyen gyakran veszi igénybe a pénzintézetek szolgáltatásait. A készpénzfelvétel díja a duplájára nő.

Hír: Újabb hónap, újabb adóemelések

A szocialista párt szerint az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának csődjét jelzik az augusztus 1-jétől életbe lépő adóemelések.

Hír: Vigyázat: holnap élesedik a II. Varga-csomag

A nagy nyári pihenésben ne feledkezzünk meg arról, hogy holnaptól lép életbe a II. Varga-csomag. Így több adónem is jelentősen emelkedik, illetve újabb adónemeket is bevezetnek. Ha Olvasóink közül valaki nagyobb összeget szeretne felvenni a bankjából, vagy nagyobb összeget szeretne elutalni, jól teszi, ha erre még ma sort kerít. Mutatjuk, miért.

Hír: Újabb megszorítások, de mi célból?

Előttünk némileg rejtélyes okokból, de a magyar kormány újabb költségvetési megszorítás mellett döntött. Ezzel valószínűleg bővíti kissé a fiskális mozgásteret a választások előtt, ugyanakkor – legalábbis úgy tűnik – újabb súrlódási felület alakult ki a kormány és a bankok között.

Hír: Újabb megszorítások elé nézünk

Megszavazta az Országgyűlés tegnap a második Varga-csomag megszorításait. Ennek eredményeként augusztustól drágább lesz a bankolás, a telefonálás és nőnek az üzemanyagárak. Szakértők úgy vélik: a befolyó összeget a kormány a választások előtti szavazatszedésre használja.

Hír: Elfogadta a parlament a Varga-féle megszorítócsomagot

Elfogadta az Országgyűlés kormánypárti szavazatokkal az idei költségvetési ötödik módosítását, amely alapján az állam garanciát vállal egyes, a kis- és közepes vállalkozások által lehívható, a használatarányos útdíj bevezetéséhez kapcsolódó kedvezményes hitelekre, és létrejön a Beruházási Alap.

Videó: Gyorsan áttolta a Ház Varga csomagját és a szociális temetkezést

Elfogadta az országgyűlés a költségvetés módosítását és a Varga-csomagot, hiába érvelt ellene az utolsó pillanatig az ellenzék.

Hír: Itt a végleges Varga-csomag: augusztustól drágul a bankolás

Augusztustól duplájára nő a készpénzfelvétel ára, csökken a betétekre kifizetett kamat, drágul a céges telefon – másfél hét alatt átírta, és már el is fogadta az Országgyűlés a Varga-csomagot. Az állam az idén közel 150, jövőre több mint 170 milliárd forintot kap. Három hónapig kell félretenni a bankban a pénzt ahhoz, hogy legalább ne kevesebbet kapjunk vissza.

Hír: Brüsszel: nem mi kértük a Varga-csomagot

Az Európai Bizottság azt válaszolta: nem ők kérték az újabb megszorításokat. A kormányszóvivő hétfőn még brüsszeli nyomásról beszélt.

Hír: Amit egyik kézzel adnak Orbánék, a másikkal elveszik

Az újabb adóemelésekre valójában a rezsicsökkentési kampány miatt van szükség – ezt közvetve még maga a csomag névadója is elismerte. Ha végignézzük az életbe léptetett megszorító intézkedések és a közüzemi díjak kormányzati lefaragásának együttes hatását, kevesen vannak, és főleg a gazdagabbak, akik tényleg jól jártak.

Hír: Kettős Mérce: A megszorítások kormánya!

Fiskális restrikció, egyenlegjavító intézkedések, szükséges kiigazítások, nem, nem ment el az eszünk mi is tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a megszorítások szinonimái egyedül talán csak a Fidesz kormány nincs tisztában vele. Vagy az is lehet, hogy a „nem megszorítások” kormánya nem akarja beismerni, hogy az elmúlt években folyamatosan megszorít.

Hír: A II. Varga-csomag, avagy a választási költségvetés előkészítése

Nagy meglepetést okozott tegnap Varga Mihály. Senki sem számított újabb megszorító csomagra azok után, hogy az Európai Bizottság bejelentette Magyarország túlzottdeficit-eljárás alól való kikerülését. Az adóemelésekben viszont semmi meglepő nincs.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.