Kapcsolódó tartalmak: választási rendszer

Hír: Tisztán arányos választási rendszerre tett javaslatot az MSZP

Olyan, megyei listákon alapuló választási rendszerre tett javaslatot az MSZP, amelyben egyenes az arányosság a pártokra leadott szavazatok és a parlamenti mandátumok között. A javaslatot csütörtökön, konferenciát mutattuk be, melyen előadást tartott Tóth Bertalan frakcióvezető, Molnár Zsolt és Bárándy Gergely országgyűlési képviselő.

Hír: EBESZ-jelentés: tisztességtelen eszközökkel nyert a Fidesz

Mostanra kevesen vannak Magyarországon azok, akik szerint a Fidesz nem csalta el az áprilisi választásokat. Bár a kormánypártot a tények és a számok nem hatják meg, mindenki másnak azonban érdekes lehet mindaz, amit az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) megállapított hazánk új választási rendszeréről, a választásokról írt végleges jelentésében.

Hír: Budapest ostroma: a fővárosban is jobbra lejt majd a pálya

Az országgyűlési és az európai parlamenti választások jelezték, hogy a baloldalnak a nagyobb önkormányzatok közül néhány megyei jogú város (pl. Szeged és Miskolc) mellett a fővárosban és annak kerületeiben van csak esélye az önkormányzati választásokon.

Hír: Elfogadhatatlan a Fidesz önkormányzati javaslata

A kormány végképp irányíthatatlanná akarja tenni Budapestet. Végképp irányíthatatlanná tenné, és 23 részre szakítaná Budapestet a Fidesz bejelentett önkormányzati javaslata. A kormányban annyira félnek az őszi önkormányzati vereségtől, hogy inkább teljesen felszámolnák a budapestiek demokratikus döntéshozatalát.

Hír: A Fidesz eddigi legnagyobb választási csalására készül Budapesten

Tegnap a HVG szivárogtatta ki, majd Kósa Lajos erősítette meg az ATV-n: minden eddigi állításával szemben új választási rendszert tervez a Fidesz Budapesten. A rendszerrel több baj van. Egyrészt alkotmányellenes, másrészt ellentmondásossá teszi a képviselők feladatát, harmadrészt pedig minden eddigi választási rendszernél brutálisabban torzít a Fidesznek.

Hír: A megbuherált választási rendszer okozta a Fidesz kétharmadát

A Fidesz-KDNP egyértelműen a töredékszavatok új számítási módja miatt szerezhette meg a kétharmadot még egy gyengébb választási eredménnyel is – írja elemzésében az Intézet a Demokratikus Alternatíváért (IDEA).

Hír: 2014-es választás: szabad lesz és tisztességes?

A választások szabadságát és tisztaságát ellenőrző, legnagyobb tekintéllyel rendelkező szervezet, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet a 2014-es magyar választásokat is megfigyeli. A kampányban szerzett tapasztalatok alapján egy közbülső jelentést fogalmaztak meg.

Hír: Innen szép a győzelem

Pillanatokon belül itt a választás. De különösebb felhajtást nem tapasztalunk. A Fidesz éppen csak szesztilalmat nem rendelt el a nagy napra, ahogyan a szocializmus óloméveiben történt, egyébként előrelátóan gondoskodott arról, hogy nagy izgalom most se legyen.

Hír: Akiknek fontos lesz szavazniuk

Az orbáni választójogi rendszer egyik legnagyobb bűne az, hogy megosztja a magyar állampolgárokat, és megbünteti azokat, akik amúgy anyagilag is hozzájárulnak az ország működéséhez.

Hír: Félrevitt kivándorlók

Elveszíthetik az egyéni képviselőjelöltekre adható szavazatukat a külföldön élő magyar állampolgárok, ha nem visznek magukkal magyarországi lakcímkártyát a külképviseletre a voksoláskor.

Videó: Jobbra lejt a pálya?

A demokrácia elleni nyílt támadásnak értékeli az MSZP elnöke a tervezett reklámadót és az új kampányfinanszírozási rendszert.

Hír: Titokban hozott döntések alapján alakul a választási rendszer

Újra egyéni országgyűlési képviselői indítványokkal nyúl bele a Fidesz a magyar választási rendszerbe. Tegnap két új törvényjavaslat került az Országgyűlés elé, egy az országgyűlési választási kampány finanszírozásáról, egy pedig a nem rég elfogadott választási eljárási törvény módosításáról.

Hír: Még inkább a Fidesz felé lejt a pálya

Akár a 2014-es választást megelőző utolsó napig változtathatnak az egyéni választókerületek körzethatárain – áll egy KDNP-s képviselő, Vejkey Imre néhány napja benyújtott egyéni módosító indítványában.

Hír: Választási rendszer: a Fidesz akkor is győz, ha leszavazzák

A választókörzetek átrajzolása után nehezebb lesz legyőzni a Fideszt, legalábbis a Political Capital mandátum-generátora ezt jelzi. A trükközés eredményeként ugyanis egy kormánypárti szavazat többet érhet, mint egy ellenzéki.

Hír: Tóta W. Árpád: Tele a gatya

Két és fél év sodródás, spontán ötletelés, hasraütés és seggrepacsi után végre van iránya a kormányzásnak. Kirajzolódott a motiváció. Ezt természetesen nem úgy kell érteni, hogy ebből kisül majd valami hasznos vagy legalább működőképes.

Hír: MSZP: Az új választási törvény a demokrácia halálát okozza

Az MSZP szerint a demokrácia halálát okozza az új választási eljárásról szóló törvényjavaslat, amelyet vissza kell vonni, és egy új, konszenzuson alapuló javaslatot kell beterjeszteni és elfogadtatni az Országgyűléssel.

Videó: Alávaló módszerek

Az LMP szerint alávaló az a módszer, ahogy a Fidesz a módosító javaslatokat nyújtott be a választási törvényhez, mondta karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Hír: Ténytár: Így korlátozza a Fidesz a pártversenyt

A 2010-ben kétharmados többséget szerző kormánypártok alkotmányozó többségüket minden különösebb teketória nélkül használják arra (is), hogy a következő választásokon a lehető legrosszabb helyzetbe hozzák versenytársaikat. A Ténytár összeszedte a legfontosabb korlátozó megoldásokat.

Hír: Új választási rendszer: kinek lesz jó? Nekünk vagy nekik?

Boros Tamás a Policy Solutions elemző intézet igazgatója és Hubai László egyetemi tanár beszélget az új választási rendszerről ma 18 órától Rippl-Rónai utcai ЯR11 Infocafé-ban. A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!

Hír: 'Ne adja a sors, hogy erre a lépésre rákényszerüljünk'

Ujhelyi István szerint a Fidesz politikailag már elbukta a következő választást, ezért akarja adminisztratívan megnyerni. Népszabadság interjú.

«12»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    +    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.