Kapcsolódó tartalmak: választás

Hír: A regisztráció hátrányain agyal a Fidesz

Hiába érvelt az elmúlt hetekben a választások előtti regisztráció mellett maga Orbán Viktor is, a kormánypárti képviselők szerint továbbra sem biztos, hogy végül bevezetik-e az új rendszert. A döntést többek között az is befolyásolja, hogy a vidéki fideszes képviselők szerint mennyire hajlandóak a regisztrációra az emberek.

Hír: Karácsony: Óriási vereség lesz a Fidesznek a regisztráció

AZ LMP-s politikus szerint az előzetes regisztrációról szóló törvényjavaslatot ha meg is szavazza a parlament, elbukik az Alkotmánybíróságon.

Hír: Óva inti a KIM Orbánt a bizonytalan választók kizárásától

Az [origo] információi szerint még az igazságügyi tárca munkaanyaga is alkotmányellenesnek és a választójog aránytalan korlátozásának tartja a Fidesz elnökségének tervét, miszerint a választók csak személyesen vagy meghatalmazott útján vetethetnék fel magukat a választási névjegyzékbe.

Videó: Eltiltják a szavazástól azt, aki nem regisztrál?

Tóth Zoltán választási szakértő az ATV Startban kifejtette, a választójog általánosságának elvét sérti az előzetes feliratkozás tervezett bevezetése.

Hír: Pártérdeket szolgál a választási eljárási törvény

MSZP: az új választási rendszerhez kapcsolódó választási eljárásról szóló törvényt a kormány pártérdekeknek kívánja alávetni, ami sérti az általános és titkos választójogot.

«123456»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    -    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.