Kapcsolódó tartalmak: választás

Hír: Népszava vélemény: Részvétlen demokrácia

Kavarognak az elnevezések a mai fél-önkényuralom és fél-demokrácia körül. Az Orbanisztán azért is jó, mert utal a "keleti nyitásra", nem is a külkereskedelemben, hanem még erőteljesebben a politikai rendszerben.

Hír: Népszava vélemény: Két választás

A mai kormány és kormányzó pártok annyiban térnek el elődjeiktől, hogy míg azokat "legfeljebb" súlyos gondatlanság terhelte a rossz döntések miatt, addig a maiak nem csak vétenek az ország érdekei ellen, hanem előre megfontolt szándékkal hoznak olyan döntéseket, amelyek a pusztuláshoz vezethetnek.

Hír: Népszabadság vélemény: Fűzési szezon

Csak ámulok és bámulok, milyen unortodox kreativitással igyekszik a Fidesz a felszínen tartani a tízszázalékos lakossági energiaár-csökkentés témáját. Először a kormány, majd a Fidesz-frakció is bizottságot alapított annak ellenőrzésére, hogy a szolgáltatók úgymond ne trükközzenek az árcsökkentés érvényesítésével.

Hír: Egyenlítő TV: Hivatalosan is elkezdődött a kampány

Az Index úgy értesült, hogy a kormány fontolgatja a 13. havi nyugdíj újbóli bevezetését. Figyelembe véve a jelenlegi gazdasági helyzetet, kétség nem férhet hozzá, hogy ez egy újabb, meglehetősen költséges gesztus a nyugdíjas szavazatok megszerzéséért folyó küzdelemben.

Hír: Népszava.hu: Orbán bukása

Orbán Viktornak le kell mondania. A mondatot korántsem bombasztikus kezdésnek szántam - hogy is szánhatnám, amikor Dési János kollégám már hosszú ideje ezzel a gondolattal zárja írásait -, hanem egy logikus következtetésnek. És éppen az alkotmánybírósági döntésből fakadó következtetésnek.

Hír: Népszabadság vélemény: Nagy lépés hátra

Kövér László tévedett: az Alkotmánybíróság tagjainak többsége mégiscsak kinéz időnként elegáns kocsija ablakából, s a jelek szerint nemcsak a hajléktalanokat látja, hanem a torzuló magyar demokrácia mind elkeserítőbb jelenségeit is.

Hír: MSZP: A Fidesz belátta, hogy vereséget szenvedett

A Fidesz azzal, hogy lemondott az előzetes regisztráció bevezetéséről, belátta: ebben az ügyben vereséget szenvedett. Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: az Alkotmánybíróság szakmai döntést hozott, amikor alaptörvény-ellenesnek ítélte a választási eljárási törvény több rendelkezését, így a minden választóra kiterjedő regisztrációs kötelezettséget.

Hír: Orbán egyelőre félretette a "csodafegyvert"

A választási eljárásról szóló törvény több pontját is kilőtte az Alkotmánybíróság a héten. A legvitatottabb a közvélemény és az ellenzék részről nyilván a regisztráció intézménye volt. A Fidesz - egyelőre - elengedte az ötletét.

Hír: Választójogi törvény: most akkor ki járt jól?

Ma, amikor Rogán Antal bejelentette, hogy nem lesz választási regisztráció, először elégedetten csettintettem. Végre! Az első megnyert csata – gondoltam. Aztán elgondolkodtam az eseten, és rájöttem, ezt a kását sem eszik olyan forrón. A Fidesz ugyanis nem szenvedett vereséget a választójogi törvénnyel kapcsolatban. Igaz, nem is győzött, de mindössze ennyi történt.

Hír: A választójog korlátozása miatt az AB törölte az előregisztrációt

Áder János előzetes normakontrollt kért, és jól tette. Az alkotmánybírák eltörölték a választási regisztrációt. A bírák kimondták, hogy az indokolatlanul korlátozza a választójogot, egyes sajtótermékek kizárása a politikai hirdetések közzétételéből pedig ellentétes a véleményszabadsággal.

Videó: Molnár Zsolt: a Fidesz Sztálingrádja ez a nap

Molnár Zsolt, az MSZP fővárosi elnöke szerint az ellenzéki tiltakozások mellett az Alkotmánybíróság zárta be "az ostromgyűrűt" az előzetes regisztráció kérdésében.

Hír: Listaország királya Orbán, hercege Kubatov

Lassan úgy kéne nekünk egy listaügyi államtitkár, mint Viktornak egy HaHa aktivista mentes rémálom. Ideje lenne megvizsgálni, a Magyar Nemzet főszerkesztő Liszkay Gábornak vagy a Nemzeti Listakészítő Céh alapító Kubatov Gábornak van -e hozzá több affinitása, és melyikükben buzog jobban a szervilitás faktor.

Hír: Vastagbőr: Éljen az általános és egyenlő választójog!

Képzeljük csak el, hogy mi lenne, ha a tavasszal megrendezendő magyar-román világbajnoki selejtezőn az MLSZ döntené el, hogy kik legyenek a bírók, hogy mekkora legyen a pálya mérete, hogy mekkora legyen a kapu, hogy hány csere lehet, hogy hány percig melegíthetnek a meccs előtt a vendégjátékosok, valamint csak azok a magyar és román szurkolók mehetnek ki a meccsre, akik...

Hír: Népszava: Csak a Fidesz - kampányolhat

Döntött az Országgyűlés a választási eljárási törvényhez benyújtott módosító indítványokról, így nemcsak a választójogot, hanem a pártok közötti tisztességes versenyt is nyilvánvalóan korlátozza majd a Fidesz.

Hír: Komment.hu vélemény: Lex Bajnai

Pár napja jelentette be Bajnai Gordon, hogy a következő választásokon a Haza és Haladás Egyesület összefogná az ellenzéki pártokat, mozgalmakat. A Fidesz pedig kizárná a választásokból az egyesületeket.

Hír: Véleményvezér: Mit várhatnak Orbántól a fiatalok valójában?

A kormányfő szerint 2020-ra jön el a Fiatalok Kánaánja, amikor minden kivándorolt haza akar majd jönni. De ha újraválasztását eközben látványosan a nyugdíjasok támogatására alapozza, ki hiszi ezt el neki?

Hír: Nyílt alkotmánysértés a választási törvényben

Alaptörvény-módosítással kerülné el a Fidesz az alkotmánysértést, hogy az előzetes választási regisztráció ne akadjon fenn az Alkotmánybíróság szűrőjén. Ettől azonban még alapjog-sértő a regisztráció terve, ahogy a kormánypárti választási eljárási törvény szinte minden részlete súlyos aggályokat vethet fel.

Hír: 'Ne adja a sors, hogy erre a lépésre rákényszerüljünk'

Ujhelyi István szerint a Fidesz politikailag már elbukta a következő választást, ezért akarja adminisztratívan megnyerni. Népszabadság interjú.

Videó: Tóth Zoltán: a választások bojkottja nem megoldás

A demokrácia maradék keretei között nem tehetik meg az ellenzéki pártok, hogy bojkottálják a 2014-es választásokat, mondta Tóth Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Hír: Népszabadság: A Fideszben úgy gondolják…

Nem gyötörtek bennünket kétségek, hogy mi lesz a vége, hiszen egy hónapja a kormányfő már bejelentette: szeptemberi ülés­szakán dönthet az Országgyűlés arról, hogy a 2014-es választásokra bevezetik a kötelező előzetes feliratkozást.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    +    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.