Kapcsolódó tartalmak: választás

Hír: Választási csalás: a Fidesz szerint az állampolgár a felelős

Nincs jelentősége annak, hogy ki dobja be a határon túl élők levél-szavazatait a gyűjtőurnába vagy a postaládába - véli Navracsics Tibor, közigazgatási miniszter. Ezt Schiffer Andrásnak, az LMP elnökének írásbeli kérdésére adott válaszában közölte a miniszter.

Hír: Miért csalnának? Miért ne?

A választási iroda vezetője sincs már a kellő érvek birtokában, ezért beszél az állampolgári felelősségről, illetve arról: bízzunk az emberekben, mert az emberek jók, az emberek nem akarnak csalni.

Hír: Garanciák kellenek a választási csalások kiszűrésére

Az MSZP szerint konkrét garanciákra van szükség a választási visszaélések kiszűrésére. Molnár Zsolt, a szocialisták budapesti elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón azt mondta: a jelenlegi eljárási szabályok alapján nem lehet tisztességes választást tartani, a visszaélésekre lehetőséget adó szabályozás megkérdőjelezi a választások legitimitását.

Hír: Népszava vélemény: "Érdemi"

Biztosan akad, akit megnyugtat, hogy a választási eljárási szabályok "érdemi visszaélésre" nem adnak lehetőséget. A Fidesz egyik megmondóembere, Gulyás Gergely szíves közlése azonban azt is felveti, hogy netán "nem érdemi visszaélések" azért lehetségesek.

Hír: Kétszázezer új lakó a voksolásra?

Amennyiben a határon túli választópolgárok a voksolás idejére átjelentkeznek, és így rendelkeznek majd magyarországi lakcímmel, úgy nemcsak országos listára, hanem egyéni képviselőjelöltekre is szavazhatnak majd.

Hír: A levél-voksnál száz százalékig nem zárható ki a csalás

Indul a választási regisztráció: már több mint kétszázezer kettős állampolgárt tájékoztattak arról, hogyan kérhetik a választói névjegyzékbe vételüket. A Nemzeti Választási Iroda vezetője ugyanakkor elismerte: a levélben történő szavazás esetén nem zárható ki a csalás lehetősége.

Hír: Csalásra készül a Fidesz?

Hiába magyarázkodik utólag a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke, a határon túli magyar állampolgárok regisztrációja és levélben való szavazása rengeteg lehetőséget nyújt a Fidesz számára a jövő évi választások manipulálására. Pállfy Ilona Tusnádfürdőn nyilatkozott a Hír Tv-nek.

Hír: Baja Ferenc: Csak baloldalról lehet választást nyerni

Baja Ferenc szerint a politikában az egyik legfontosabb kérdés az időzítés, nem érdemes túlságosan előreszaladni, az ellenzéki együttműködést pedig jól meg kell tervezni. A szocialista politikus szerint Magyarországon csak baloldalról lehet választást nyerni. Hvg.hu interjú.

Hír: Mitől lesz a 2014-es választás szabad és tisztességes?

A választójoggal összefüggő törvények folyamatos, gyakran politikai indíttatású változtatásai során többek felvetették, hogy ez a megoldás mennyiben európai. A rendszerváltó államok választásainak szabadságát és tisztességességét a nemzetközi szervezetek közül elsősorban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) figyeli, amely munkájában kialakult standardokra építkezik.

Hír: Átrajzolják a választókerületeket – itt vannak a részletek

A választásról szóló törvény jelenleg úgy szól, hogy 2013. június 30-a és a 2014-es általános parlamenti választás napja között már nem lehet megváltoztatni a választókörzetek határait. A változtatási tilalom kezdődátumát előbb szeptember 30-ra, majd július 15-re módosították.

Hír: Választási költségvetés? Naná!

Ez a „kevesebb magyar születik” mindig a ciklus utolsó részében jön elő. Amíg a tüzet oltja az ember, nem tekint a távolba. Most, hogy kikerültünk, felálltunk, jobban is teljesítünk és élünk, valamint megvédtük a rezsicsökkentést, már van idő hosszú távú, sorsdöntő kérdésekkel foglalkozni. Ilyen a népegészségügy, a népességfogyás, meg a népszerűség és a népbutítás.

Hír: Alakul ez ellenzéki választási együttműködés

A sajtótájékoztatón mindketten a jövő évi parlamenti választások tétjét hangsúlyozták: Bajnai Gordon azt mondta, évtizedekre eldőlhet az ország sorsa, míg Mesterházy Attila azt, hogy a 2014-es választás jelentősége csak az 1990-es súlyához mérhető.

Hír: Álellenzéki jelöltek özöne jöhet

Orbán Viktor 2012 júliusában még azt mondta: "úgy fair, hogy a választások előtt több mint egy évvel minden részletszabályt mindenki pontosan ismerhessen". Ehhez képest a választási eljárási törvény módosítását, s a május 18-án benyújtott kampányfinanszírozási javaslatot is csak tegnap fogadta el a Ház.

Hír: Mesterházy vállalná a miniszterelnök-jelöltséget

Ha felkérik, elvállalja a miniszterelnök-jelöltséget - mondta pártja szombati választmányi ülésén Mesterházy Attila. Az MSZP elnök-frakcióvezetője egyebek mellett azért gondolja, hogy szocialista jelöltre van szüksége a demokratikus ellenzéknek, mert a rendszerváltás óta Magyarországon mindig baloldali programmal lehetett győzni, és még Orbánék is ilyennel nyertek.

Hír: Mesterházy: Ebben a küzdelemben az ezüstéremnek nincs értéke

Az MSZP azért akar összefogni a demokratikus ellenzékkel, hogy a következő választáson legyőzze a Fideszt, mert e nélkül nincs lehetőség a gazdaság rendbetételére, a szegénység csökkentésére, a munkahelyteremtésre, a tisztességes bérek elérésére – nyilatkozta a Népszabadságnak Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke.

Hír: Az összefogás apró betűs része

Mesterházy Attila és Bajnai Gordon együttműködésről szóló közös nyilatkozatával ideiglenesen csendesebb lett az ellenzéki összefogást szorgalmazók kórusa, de két kérdés még biztosan meg fogja határozni a témáról szóló diskurzust a következő hónapokban is. Az egyik a miniszterelnök-jelölt kérdése, a másik a választási együttműködés pontos formája, avagy az összefogás apró betűs része.

Hír: A pénz beszél

Mi leszünk az az ország, ahol a parlamenti választásokon kizárólag milliomosok indulnak. Kezdek reménykedni, a Fidesz lassan szétmanipulálja magát.

Hír: Felkészült az MSZP a fideszes trükkökre

Bár az időközi választási eredményekből Molnár Zsolt szerint csak nagyon korlátozottan lehet az országos trendekre következtetni, az MSZP közelmúltban megalakult választás-előkészítő munkacsoportja támogatja a helyi kampányokat. Részben azért, mert a településeken több új választási technikát próbálhatnak ki, emellett a Fidesz taktikáját is megismerhetik.

Hír: Adóforintokból épül a Fidesz-imázs

Melyik uniós országban csökken 10 százalékkal a rezsi idén januártól - teszi fel a kérdést kék háttér előtt Fidesz-narancsszín keretben, feltűnő betűkkel, hatalmas óriásplakátokon, több napilapban és online hírportálokon is a kormány.

Hír: Csalásra használhatják a külhoniakat

A kettős állampolgárságú külhoni magyarok számának "titkosítása" nemcsak lehetőséget ad a választás tisztaságának befolyásolására, de talán éppen ez a célja. Ezt erősíti, hogy a most napirenden lévő fideszes javaslatot komoly érvekkel továbbra sem tudják alátámasztani a kormánypártok.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    -    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.