Kapcsolódó tartalmak: tüntetés

Hír: Veszélyes játékot űz a Fidesz a tüntetőkkel

Szerdán az ötödik nagy megmozduláson is túl volt a demonstráló tömeg, a netadó elleni tüntetéshullám óta nem látott Orbán- és Fidesz-ellenes demonstráció lett a CEU bezárása köré szerveződött ügyből.

Hír: Ekkora tömeg régen vonult utcára Orbán ellen

Tízezrek tüntettek vasárnap délután a CEU-törvény ellen, és kérték Áder János államfőt, hogy ne írja alá. Régen láttunk ekkora kormányellenes tüntetést, a legelszántabbak, több ezren este a Fidesz-székházhoz is elmentek. Bár a tüntetés tárgya a CEU megmaradása volt, sokszor felcsendültek a "mocskos Fidesz" és az "Orbán, takarodj!" rigmusok.

Hír: "Elég volt a hazudozásból" Tüntetnek a Nyugati téren

Az MSZP tüntetést szervez péntekre a budapesti Nyugati térre, hogy felhívja a kormányoldal figyelmét a 3-as metró felújításának halaszthatatlanságára.

Hír: Fütyüljetek, hogy repüljenek!

Az ellenzék a korrupciós kormányzati bűnök miatt követeli Orbán és vezetőtársai eltűnését, s ha nem mennek maguktól, akár forradalom is követheti az elégedetlenséget. A "Lopják a szabadságunk. Repüljenek!" címmel meghirdetett többezres vasárnapi tüntetésen a Népszabadság munkatársai is megjelentek, de a Fidesz szerint a lap megszüntetésével is színes maradt a hazai lappiac.

Hír: Lesz majdnem közös ellenzéki tüntetés október 23-án

"Mossuk le a gyalázatot" címmel tart közös tüntetést október 23-án az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Modern Magyarországért Mozgalom – írják közös közleményükben az ellenzéki pártok.

Hír: "Népszabadság!" Ezrek tüntettek a Kossuth téren

A Népszabadság szerkesztősége is kivonult az este 6 órakor kezdődő tüntetésre, amit azután szerveztek a civilek az Országház elé, miután az ellenzéki lap kiadását felfüggesztették.

Hír: Nem csillapul a népharag

Túllépett a "népharag" az internetadón: az országszerte és külföldön is összegyűlt tüntetők a Közfelháborodás Napján a NAV korrupciós ügyei mellett lényegében az Orbán-kormány teljes politikája ellen emelték fel a szavukat. Az Országház előtt több tízezren gyűltek össze.

Hír: Tízezrek mentek a netadó ellen

Vasárnap délután 48 órás ultimátumot adtak az internetadó ellen tüntetők a kabinetnek. Mivel a kormány a határidő lejártáig nem mondott le az új sarcról, az ingyenes világhálóért küzdők megint az utcára vonultak. A demonstrálók újra a József nádor téren gyülekeztek és mentek a Clark Ádám térre.

Hír: Nyugati típusú erődemonstráció

A vasárnap esti megmozdulás hosszú ideje a legnormálisabb magyar tüntetés volt. Még a rendőrök is profik voltak! És először mutatta meg magát az a tömeg, amely nem tűrné szótlanul, ha Magyarország vezetői tényleg teljesen megbolonndulnának, és megpróbálnak szakítani Európával.

Hír: Elvitték a megszállási emlékműtől a tüntetőket

Egyenként távolították el a rendőrök a budapesti Szabadság térre tervezett emlékmű építési területéről kedd délután azokat a demonstrálókat, akik a német megszállás áldozatainak emlékműve megépítése ellen tiltakoztak.

Hír: Orbánt tartja hatalomban, aki nem a kormányváltókra szavaz

Megpróbáltak megosztani. De minden kísérlet még jobban megerősített. Kiálltunk egymás mellett és kiállunk ma is. Ömlik a kormányzati sikerpropaganda a nyakunkba. Elárasztják az országot a fideszes és kormányzati plakátok. Korlátozzák az ellenzéki kampányt: agyonhallgatják az üzeneteinket, nem lehet szembesíteni a hazugságaikkal se TV-ben, se plakáton – se óriásplakát, se kicsi, semmilyen?

Hír: Kormányváltók: Szemétdombra Orbánnal!

A szervezők szerint több mint 50 ezren vettek részt a Kormányváltók - március 15-én elmaradt - nagygyűlésén. Gyurcsány és Mesterházy a történelem szemétdombjára kívánja Orbán Viktort; Bajnai szerint a szavazófülke az a hely, ahol Orbán félhet.

Hír: Tüntetés az Orbán-rezsim ellen

Finisébe érkezett a kampány; ma délután a Fidesz a Hősök terére várja híveit, holnap pedig a kormányváltó pártok rendeznek tüntetést az Operaház előtt.

Hír: Az Operánál tüntet a kormányváltó ellenzék

Az Operaház előtt demonstrál jövő vasárnap az ötpárti ellenzéki szövetség, pótolva a március 15-én elmaradt rendezvényét.

Hír: Most dől el

Tegnap kiszúrt velünk az időjárás, de két hét múlva megtartjuk a demokratikus ellenzék demonstracióját! A kormányváltók március 30-án újra találkoznak, ami lendületet ad a kampányhajrában. Április 6-án pedig, ha esik, ha fúj, mi jövünk!

Hír: Fontos tüntetni a NAV ügyben is!

Nagyon nehéz dolog tüntetést szervezni, jól szervezni és úgy, hogy elegen el is jöjjenek rá. Plankó Gergő írt egy cikket a 444-en, ami bár jóindulatú, de elég sok olyan fontos szempontotról megfeledkezik, amikor azt mondja: "alig néhányan álltak ki Horváth András mellett”, “Épp ezért működhet a megfélemlítése."

Hír: Népszabadság vélemény: Erőszakértő

Erőszakmentességre kérte Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a szombati tüntetőket. A cinikus közlés nem okozhatott meglepetést, legföljebb az, hogy azzal nem Sz. Ferenc jelentkezett.

Hír: Tüntetésekkel érkezett Pestre az István, a király

Az egyiknek tetszett, a másiknak nem – Ügyes gyerek ez az Alföldi, még a tiltakozás is neki jó – egy terepszínű katonaegyenruhába öltözött szélsőjobbos tüntető fogalmazta ezt meg nem sokkal az István, a király budapesti bemutatója előtt.

Hír: „A Fidesz a legsötétebb kádári módszereket használja”

Az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség véleménye szerint a Fidesz a „legsötétebb kádári módszereket használja az ellenzéki hangok elnémítására” – közölte Szabó Tímea, a PM társelnöke. Szerintük jogellenesen állították elő a rendőrök a Hallgatói Hálózat (HaHa) aktivistáit, akik március elején részt vettek a Lendvay utcai Fidesz-székház udvarának „elfoglalásában”.

Hír: Tüntetés a Fidesz székházánál: 'A kormány gyűlöli állampolgárait'

Több százan tüntettek a jogállamért a Fidesz Lendvay utcai székházánál a párt 25. születésnapján. Az épületen a Fidesz egy molinót függesztett ki, ezen békés ünnepeket kívántak. A rendőrök ez alkalommal maguk védték az objektumot, és a környező utcákban is nagy számban voltak jelen.

«12»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.