Kapcsolódó tartalmak: tárki

Hír: Életstratégia lett a kivándorlás

Ma a külföldi munkavállalás esélye nagy a fiatalok, a férfiak, az iskolázottabbak és a család nélküliek esetében - mutat rá a TÁRKI Társadalmi riport 2016 című tanulmánykötete. Nem lehet pontosan tudni, hányan jönnek vissza, de lassan Angliába távozik „az ország krémje”, csakúgy, mint '56-ban.

Hír: Beelőzte a baloldali ellenzék a Fideszt

Folytatódott a Fidesz-KDNP népszerűségvesztése a Tárki januári mérése szerint, míg az ellenzéki pártok közül a DK hirtelen növekedését emelte ki a véleménykutató az eredményeket ismertető szerdai közleményében.

Hír: Kampánylicitben

A Tárki vizsgálatai szerint 2009 és 2012 között Magyarországon jelentősen nőttek a jövedelmi egyenlőtlenségek: a legalsó tized részesedése az összes jövedelemből 3,1-ről 2,5 százalékra csökkent, miközben a legfelső tized aránya kissé nőtt.

Hír: Szegények vagyunk, nincs mit szépíteni rajta

Miközben Selmeczi Gabriella szenátor szóvivő asszony szerint „Magyarország a szegénység elleni küzdelemben is jobban teljesít”, újabb elszomorító adatokkal kellett szembesülniük a józan ésszel megáldott, olvasni és adatokat értelmezni képes embereknek. (Ezekből sajnos – úgy tűnik – szintén elég rosszul állunk mostanság.)

Hír: Majdnem ötmillióan szegények

A rendszerváltás óta tavaly éltek a legtöbben szegénységben - derült ki a Tárki jelentéséből. A kutatóintézetnél úgy fogalmaztak, a magyar lakosság 17 százaléka volt jövedelemszegény (akinek egy bizonyos szint alatt van a jövedelme), 19 százaléka munkaszegény (ez azt mutatja, hogy egy háztartás munkaképes tagjai közül hányan nem dolgoznak teljes vagy részmunkaidőben).

Hír: Az adatok cáfolják a Fidesz győzelmi jelentését

A foglalkoztatási statisztikák közötti jelentős eltérések egyik fő okára mutattak rá a KSH és a GKI nemrégiben végzett, célirányos felmérései: arra kerestek választ, ténylegesen hány magyar állampolgár dolgozik, illetve él tartósan külföldön. Erről nálunk semmilyen hivatalosan elérhető adat, nyilvántartás nincs, így a most ismertetett számok több vitatott kérdésre is választ adnak.

Hír: TÁRKI: Ennél rosszabb nem is lehet a hangulatunk

Idén nyáron a 3-5 évvel ezelőttihez hasonlóan borús a helyzetértékelésük és borúlátók a közeli jövőt illetően. Az egyre romló helyzetértékelés és jövőkép egy pár éve tartó trend része, idén júliusban százból mindössze egy magyar felnőtt tartotta jónak a magyar gazdaság állapotát, míg csupán 13-an várják a gazdaság javulását egy éven belül.

Videó: TÁRKI: a fiatalok fele elmenne Magyarországról

Az elmúlt 20 évben még soha nem volt ilyen magas azoknak a magyaroknak az aránya, akik migrációt terveznek -- derült ki a TÁRKI felméréséből.

Hír: Népszabadság Online: Tárki - Utolérte az MSZP a Fideszt

Ismét csökkent a Fidesz-KDNP népszerűsége az elmúlt hónaphoz képest, míg az MSZP támogatottsága növekedett, így a két pártnak jelenleg nagyjából ugyanakkora a szavazótábora.

Hír: Oligarcha-ügyek: megroppantották a Fideszt?

Egy tartósan 20% alá csúszó Fidesz teljesen megváltoztathatja a politikai dinamikát. Ha a győzelmet már nem lehet készpénznek venni, a szereplők gondolkodásmódja változni fog.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.