Kapcsolódó tartalmak: tandíj

Hír: MSZP: tandíj- és röghözkötöttség-mentes felsőoktatást!

Válságközeli állapotban van a felsőoktatás Magyarországon, állapította meg Hiller István, az MSZP országgyűlési képviselője Pécsett, azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amit a párt parlamenti frakciójának kihelyezett ülése után tartottak a szocialisták.

Hír: Elrugaszkodtunk! Ilyen volt 2012

„2012 az elrugaszkodás éve lesz, amikor Magyarország visszanyeri elvesztett egyensúlyi helyzetét” – jelentette ki tavalyi évértékelőjében a miniszterelnök. Szerzőink megkísérelték összeszedni, hogy mi mindentől rugaszkodtunk el ebben az évben (a józan észt és a valóságot ezúttal nem számítva). Egy sikerekben gazdag év néhány jellemző momentuma.

Hír: Egyenlítő TV: Top 5 kormányzati bukta

Az idei persze nem csak a gazdasági bukdácsolásról, hanem a kétharmados többség félresiklott kísérleteiről is szólt. Az idei évet is rengeteg csúsztatás és hazugság tarkította, azonban hol belülről, hol EU részéről a Fidesznek sikerült olyan ellenállást "létrehozni", amely nemet mondott a zavaros intézkedéseknek. Nézzük tehát az idei év öt legnagyobb kormányzati buktáját.

Hír: Népszabadság: Orbán szégyene

Orbán Viktor ezt rettenetesen elmérte. Bár hívei előszeretettel hivatkoznak rendkívül finom politikai érzékére, ha volt is ilyen, már oda – kiölték belőle az ellenzékben töltött vad évek, amelyek a 2002-es bukás mindent elsöprő dühéből táplálkoztak, és épp ebből fakadóan tették a legkisebb kompromisszumra is képtelenné, még ha adott esetben az nemzeti érdek lett volna is.

Hír: Sztrájkoló, tüntető diákok: íme a mai menetrend

Országos sztrájkot hirdettek a hallgatói szervezetek mára a felsőoktatást érintő tervezett átalakítások miatt, amelyet támogat az Oktatói Hálózat is. A sztrájkot már délelőttől kezdve több demonstráció, hallgatói forum és tiltakozás is kíséri majd.

Hír: Kettős Mérce: A jövő elkezdődött

Tegnap valami történt. Nem nagy dolog, nem lett forradalom, nem lett elkergetve a kormány, nem lett világmegváltás. Ennél sokkal fontosabb dolog történt. Leszámoltunk a fiatalok politikai passzivitásával. Leszámoltunk azzal a tévhittel, hogy ebben az országban nincs igény demokráciára, és társadalmi szolidaritásra.

Hír: Szerdán utcára vonulnak az egyetemisták

Tandíjmentes felsőoktatást és a hallgatói szerződés intézményének eltörlését fogják követelni a kormánytól.

Hír: Keretszámok: népszavazást kezdeményez a HÖOK

Népszavazást kezdeményez a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a minőségi, európai színvonalú és tandíjmentes magyar felsőoktatásért - jelentette be Nagy Dávid elnök csütörtökön. A Hallgatói Hálózat (HaHa) és a Hálózat a Tanszabadságért (HAT) is tiltakozik a keretszámok ellen.

Hír: Azért kell a tandíj, hogy több diplomás legyen

Nem mondott konkrét számokat a kormányszóvivő és a felsőoktatási helyettes államtitkár a jövő évi felsőoktatási keretszámokról, de a csütörtöki sajtótájékoztatón elismerték, hogy jóval kevesebb ösztöndíjas hely lesz, és csak a legjobb 15-20 százalék kap teljes támogatást, a többiek diákhitelt vehetnek fel.

Hír: MSZP: A kormány hadat üzent a felsőoktatásnak és a fiataloknak

Az MSZP a felsőoktatásnak és a fiataloknak címzett hadüzenetként értékeli a kormány terveit az állami finanszírozású képzési helyek csökkentéséről. A szocialisták a részösztöndíjas képzést értelmetlennek tartják, az erre szánt pénzből az ingyenes felsőoktatási helyek számát növelnék.

Hír: Vastagbőr: A kurva internet, hát nem megőriz mindent?!

A 2008-as szociális népszavazás plakátjai előtt terjesztett egyik Fidesz-szórólap. A képek magukért beszélnek, hála az égnek, hogy a Miniszterelnök úr még sosem hazudott, és ezt az internet segítségével minden nap be is lehet bizonyítani...

Hír: Egyenlítő TV: Nem a tandíjra?

A héten a kormány rábólintott az oktatási államtitkárság azon előterjesztésére, amely az államilag támogatott hallgatók számát 10 ezer 480 (!!!) főre csökkentené jövőre.

Videó: Hiller: ezt az oktatási rendszert le kell váltani

Hiller István szerint a kormány mindenkinek biztosítja a felsőoktatást, akinek van pénze, ugyanakkor a tehetség nem mindig oda születik, ahol pénz van.

Hír: Összefogás a tandíj ellen

Lassan egységfrontba olvasztja az oktatás szereplőit az Orbán-kormány. A felsőoktatási keretszámcsökkentés és a tandíj ellen összefogott a korábban rivalizáló HÖOK és a Hallgatói Hálózat, jövő héttől sorozatos "diáksztrájkok" és tüntetések várhatóak, valamint együttműködési tárgyalások kezdődhetnek a már sztrájkbizottságba tömörült pedagógus szakszervezetekkel.

Hír: Hvg.hu: We don't need no education

Tízezren tanulhatnak jövőre állami támogatással a magyar felsőoktatásban. A többiek százezreket fizetnek, ha itthon akarnak továbbtanulni. Nonszensznek tűnik ugyan, de nem feltétlenül az, elvégre a juhok és az ökrök sem járnak egyetemre, mégis milyen hasznos állatok.

Hír: Index: Itt a fizetős felsőoktatás

A kormány nyilvánosságra került keretszámjavaslata szerint a 2013-ban egyetemre kerülő diákok túlnyomó többségének tanulmányait már csak részben finanszírozza az állam. A jövőre egyetemre felvett diákok több mint 80 százaléka így részben vagy egészen maga lesz kénytelen megfizetni tanulása költségeit. A havi költség még a részösztöndíjasoknál is magasabb lehet Bokros Lajos egykori tandíjánál.

Hír: Népszabadság vélemény: Kibírhatatlan

Engem is meglep, milyen indulat lesz néha úrrá rajtam a kormány kommunikációjától. Ott van például a tandíj. Önmagában nem váltana ki belőlem heves érzelmeket. Ezzel a formájával nem értek egyet, más formájával viszont igen – higgadtan meg lehetne vitatni.

Hír: Népszabadság vélemény: Hatalmi játszma

Mondja, Ön egyetért azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetni? Esetleg Ön azok közé tartozik, akik szerint az oktatási rendszert úgy kell átszervezni, hogy az állam közpénzből azokat a képzéseket támogassa elsősorban, amelyekkel valóban el lehet helyezkedni?

Hír: Tandíj – a Fidesz 16 éves oktatáspolitikájának csődje

 
Stemler Miklós szerint ráadásul a tandíj ennek egyetlen oka, hogy a kormánynak minden bevételre szüksége van a gazdaságpolitikai ámokfutás folytatásához.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.