Kapcsolódó tartalmak: születésnap

Hír: Az MSZP alapításnak huszonötödik évfordulójára

Földrengésszerű változások zajlottak Magyarország politikai életében 1989 októberében. Az állampárt, az MSZP megreformálásáért, a demokratikus Magyarország megteremtéséért küzdő reformerek áttörésével az MSZMP kongresszusára összegyűlt küldöttek kimondták egy új, demokratikus baloldali párt, a magát a magyar progresszió örökösének tekintő Magyar Szocialista Párt megalakítását.

Hír: Születésnapi rettegés a Lendvay utcában

Már nem fiatalok, és nem demokraták. Demokraták nem is voltak soha. Legföljebb annak látszottak ezek a valamikor nagyon liberális fiatalok. Harcosan és erőszakosan ateisták voltak, nem ismertek se istent, se embert. Istent biztosan nem: ha istenfélő kereszténydemokratákkal találkoztak, már jött is elő belőlük a szó: csuhások.

Hír: Pető Péter: Boldog születésnapot!

Ma ünnepli huszonötödik születésnapját a Fidesz. A bulit már pénteken megtartották. És ha az ország aktuális állapotára tekintünk, akkor legmélyebb sajnálatunkat kell kifejeznünk amiatt, hogy – a közvélemény-kutatások alapján – nem biztosan az utolsó előtti olyat, amelyen kormányfőként jelent meg Orbán Viktor.

Hír: Tüntetés a Fidesz székházánál: 'A kormány gyűlöli állampolgárait'

Több százan tüntettek a jogállamért a Fidesz Lendvay utcai székházánál a párt 25. születésnapján. Az épületen a Fidesz egy molinót függesztett ki, ezen békés ünnepeket kívántak. A rendőrök ez alkalommal maguk védték az objektumot, és a környező utcákban is nagy számban voltak jelen.

Hír: Politikai nekrológ a Fidesz 25. születésnapjára

Holnap ünnepli 25. születésnapját a Fidesz. Nem véletlen, hogy az Alaptörvény módosítása ellen tiltakozók szombat délután fél 5-re hirdették meg (az ellenük folyó nyomozás ellenére) újabb tiltakozó akciójukat a Lendvay utcai székház elé.

Hír: Titokban ünnepelte magát a Fidesz

Az idén először zárt körben, előre hozott Bambis koccintással ünnepelte 25. születésnapját a Fidesz. A nyilvánosság teljes kizárásával tartott rendezvényre - miként régóta - nem kaptak meghívót azok az alapítók, akik távoztak az egykori liberális, ma már konzervatív pártból.

Hír: Pólusépítő – Lakner Zoltán köszönti a 80 éves Horn Gyulát

Éppen születésnapján vált meg a miniszterelnöki poszttól 1998-ban a most nyolcvanéves Horn Gyula. Az azt megelőző kilenc év volt politikai pályája legmozgalmasabb és legsikeresebb periódusa.

Hír: Frankfurter Allgemeine Zeitung: Horn Gyula, a "jó magyar"

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap Horn Gyula pályafutását mutatta be csütörtökön a volt miniszterelnök 80. születésnapja alkalmából.

Hír: Európa is tiszteleg a 80 éves Horn előtt

Kevés olyan magyar politikus van, aki elmondhatja magáról: pozitív hatást tudott gyakorolni a világtörténelemre - mondta Mesterházy Attila a Horn Gyula 80. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen.

Hír: Mesterházy: Horn Gyula 80. születésnapjára

A Magyar Szocialista Párt tisztelettel köszönti Horn Gyulát 80. születésnapján. Európai politikust, magyar államférfit, baloldali embert, a XX. század végi magyar és európai történelem egyik meghatározó alakját köszöntjük ma.

Hír: 'Orbán nem tud elmenni a baloldal hadvezére mellett'

„Horn Gyula külügyminiszterként a vértelen magyar és német rendszerváltás kulcsfigurája. Horn Gyula miniszterelnökként a jobboldal által előidézett csődhelyzet menedzsere, az európai és az atlanti integráció levezénylője. Személye, munkássága máig tartó indulatos vitákban van jelen. Beszélgessünk, vitatkozzunk mi is!”

Hír: Baloldali.hu: Horn Gyula nyolcvan éves

Július 5-én lett nyolcvan éves Horn Gyula, Magyarország rendszerváltás utáni harmadik miniszterelnöke. Ez a munkáscsaládból származó, múltja miatt sokat támadott, már az állampárt idején is fontos funkciókat betöltő férfi volt az, aki történelmi szerepet játszott az 1989-es határnyitásban, a Vasfüggöny lebontásában, majd az MSZP és Magyarország demokratizálásában.

Videó: Európai politikusok Horn Gyuláról

Német, osztrák, spanyol, luxemburgi és lengyel politikusok hangsúlyozzák Horn Gyula európai politikára gyakorolt hatását a volt miniszterelnök 80. születésnapja alkalmából.

Hír: Horn Gyula 80. és a Magyar Nők Szövetségének 23. születésnapja

Július 5-én (csütörtök) 18.00-tól a Rippl-Rónai u. 11. szám alatti Infocaféban két fontos születésnap kerül megünneplésre: Horn Gyula 80. és a Magyar Nők Szövetségének 23. születésnapja.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.