Kapcsolódó tartalmak: Szolidaritás

Hír: Kettős Mérce: A jövő elkezdődött

Tegnap valami történt. Nem nagy dolog, nem lett forradalom, nem lett elkergetve a kormány, nem lett világmegváltás. Ennél sokkal fontosabb dolog történt. Leszámoltunk a fiatalok politikai passzivitásával. Leszámoltunk azzal a tévhittel, hogy ebben az országban nincs igény demokráciára, és társadalmi szolidaritásra.

Hír: Együtt 2014 - középen találkozik az ország

Új társadalmi közép kell, amelynek bal- és jobboldala egyaránt erős ahhoz, hogy leküzdje a megosztottságot - fogalmazott céljairól Bajnai Gordon a Milla tüntetésén. A volt kormányfő által vezetett Haza és Haladás, a Szolidaritás és az Egymillióan a magyar sajtószabadságért nem pártot, hanem választói mozgalmat hozott létre, hogy 2014-ben széleskörű összefogással legyen leváltható a kormány.

Hír: Index: Alakul a kormányváltás forgatókönyve

Az LMP, a rendszerkritikus civil szervezetek és a jelenleg egyetlen lehetséges konszenzusos miniszterelnök-jelöltként számon tartott Bajnai Gordon között elindult a közeledés. Az ökopárt és a civilek lassan mintha békülékenyebbnek mutatkoznának az MSZP-vel, de még nagyon mély az árok. Gyurcsánnyal senki se számol.

Hír: Szolidaritás: létrejön az ellenzéki összefogás

A Magyar Szolidaritás Mozgalom megdöbbenését fejezte ki a kormány elképzelésével kapcsolatban, mely a 2014-es parlamenti választáson való részvételt előzetes regisztrációhoz, sőt újabban "feliratkozáshoz" kötné. Ráadásul - Európában, de talán a világon is egyedülállóan - hetekkel, akár hónapokkal a választások előtt lezárná a jelentkezés lehetőségét!

Hír: A demokratikus ellenzék összefogásának problémái és esélyei

Többféleképpen szoktuk emlegetni azt a pártokból, egyesületekből, civil szervezetekből álló ellenzéki csoportosulást, mely a Jobbiktól elhatárolódva a Fidesz legyőzésére és egy új, demokratikusabb rendszer megteremtésére készül.

Hír: Népszabadság Online: Köztársasági minimum

Elsősorban szervezetépítéssel tölti a nyári időszakot a demokratikus ellenzéki oldal, szinte mindegyik párt és mozgalom megerősödve kíván nekivágni az őszi politikai szezonnak.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.