Kapcsolódó tartalmak: segélyplafon

Hír: Kettős Mérce: Itt az újabb Matolcsy csomag

A kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt jöhet az újabb megszorítócsomag, ami az egykulcsós adó, az IMF-vel való nem megálapodás és a többi igazi unortodox lépés miatt kerülthet bevezetésre. Az intézkedések forrása a portfolio.hu:

Hír: 400 milliárdos megszorítást jelentett be Matolcsy

Idén 1,2 százalékkal visszaesik, és jövőre is csak 1 százalékkal nő a magyar gazdaság, derül ki a kormány által közzétett új makrogazdasági előrejelzésből. Emiatt a kabinet 2013-ra 397 milliárd forintos megszorításról döntött, míg erre az évre 133 milliárdot zárolnak. A közszférában és az adózásban lesz a legfájdalmasabb az újabb megszorítócsomag.

Hír: Hvg.hu: 40 ezer körül húzhatja meg a kormány a segélyplafont

Úgy tűnik, a kormány megint a segélyre szorulókat pécézte ki magának. A segélyplafon bevezetésével a leginkább rászorulók juttatásai tovább csökkenhetnek. Pedig már így se lehet több pénzt kapni segélyből, mint munkából, és nemzetközi összehasonlításban sem ezen a területen költünk sokat.

Hír: Népszabadság-vélemény: Ónody Molnár Dóra: Mélyütés

Nincs az a tudományos apparátus, amivel egy városi legendát cáfolni lehetne, ha jólesik hinni benne. Az egyik ilyen ezerszer cáfolt, mégis legyőzhetetlen legenda szerint Magyarországon a segélyezettek annyi pénzt kapnak az államtól, hogy nem éri meg dolgozniuk. A másik legenda, hogy ha az érintettek nem lennének lusták, munkát is találnának.

Hír: MSZP: Elfogadhatatlan a pénzkivonás a szociális rendszerből

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy pénzt vonjanak ki a szociális rendszerből, és hogy a kormány a jómódúak adókedvezménye helyett ismét a legszegényebbeknek járó támogatásokat csökkentse.

Hír: Segélyplafont vezetne be a kormány

Plafont vezetne be a kormány a havi szociális támogatásoknál azzal a céllal, hogy segélyből ne lehessen magasabb jövedelemre szert tenni, mint munkából. A gyermeknevelést vagy a nyugellátást érintő juttatásokra nem vonatkozna. Az IMF miatt vetődött fel az ötlet.

Videó: Elfogadhatatlan a pénzkivonás a szociális rendszerből

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy pénzt vonjanak ki a szociális rendszerből, és hogy a kormány ismét a legszegényebbeknek járó támogatásokat csökkentse.

Hír: Népszava.hu: Plafon a szegényeknek

Újabb megszorításra számíthatnak a legszegényebbek, a gazdasági tárca ugyanis már dolgozik a segélyezési plafon bevezetésén. Ez azt jelenti, hogy a kormány meghatározna egy összeget, aminél többet egyetlen rászoruló (vagy család) sem kaphat. Mivel a cél az, hogy ne kapjanak több pénzt a segélyből élők, mint azok, "akik vállalják, hogy elmennek dolgozni nagyon alacsony bérért".

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.