Kapcsolódó tartalmak: sajtószabadság

Hír: Balavány: Propagandisták a szólásszabadságról

Amúgy ki foglalta el az Origo szerkesztőségét: a Momentum vagy a Fidesz?

Hír: Az összes megyei lapnál a kormány diktálná a cikkeket

Újabb szerzeményekkel bővülhet a kormányközeli megyei napilapok köre – tudta meg a hvg.hu. A váltás után a direkt politizálás jöhet ezeknél az újságoknál is. Emiatt elpártolhatnak az olvasók, a kormányzatnak mégis megéri lecsapni erre a terepre.

Hír: Magyarországon folyamatosan csökken a sajtószabadság

Pár soros közleményt adott ki az amerikai külügyminisztérium Hungary Media Freedom, azaz Magyar Sajtószabadság címmel.

Hír: Fütyüljetek, hogy repüljenek!

Az ellenzék a korrupciós kormányzati bűnök miatt követeli Orbán és vezetőtársai eltűnését, s ha nem mennek maguktól, akár forradalom is követheti az elégedetlenséget. A "Lopják a szabadságunk. Repüljenek!" címmel meghirdetett többezres vasárnapi tüntetésen a Népszabadság munkatársai is megjelentek, de a Fidesz szerint a lap megszüntetésével is színes maradt a hazai lappiac.

Hír: Kiemelten vizsgálja a politikusok ügyeit a Legfőbb Ügyészség!

A médiumok tulajdonosi hátterét, annak esetleges aránytalanságát vizsgáló bizottság felállítását szorgalmazta Molnár Gyula, az MSZP elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Hír: "Népszabadság!" Ezrek tüntettek a Kossuth téren

A Népszabadság szerkesztősége is kivonult az este 6 órakor kezdődő tüntetésre, amit azután szerveztek a civilek az Országház elé, miután az ellenzéki lap kiadását felfüggesztették.

Hír: Rettegő, primitív és bosszúálló hatalom szüntette meg a Népszabit

A Népszabadság megszüntetése nem racionális gazdasági döntés volt, hanem egy fokozatosan egyre autoriterebb, minden ellenvéleménytől rettegő, primitív és bosszúálló hatalom legújabb húzása. Egyben újabb súlyos csapás az egyébként is egyre szűkebb sarokba szoruló magyar sajtószabadságnak.

Hír: Felfüggesztik a Népszabadság kiadását

A hivatalos magyarázat szerint a készülő "koncepcióváltás", a csökkenő példányszámok miatt függesztette fel szombattól a Népszabadság kiadását a Mediaworks. A munkatársak mit sem tudtak erről, szombat reggel már az emailfiókjukhoz sem fértek hozzá. A jelek szerint a brutális intézkedést költözésnek álcázták. A Nol.hu nem működik, Murányi András Népszabadság-főszerkesztő elérhetetlen.

Hír: RTL-ügy: Háborús viszonyok

Új fejezetéhez érkezett a kormány és az RTL küzdelme: a társaság elleni felülvizsgálati eljárásra utasította a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt Varga Mihály.

Hír: Szükség van baloldali újságra

Az MSZP szolidáris a Népszavával és kiáll a mellette. A párt meggyőződése, hogy szükség van olyan baloldali újságra, amely megjeleníti és tovább viszi az elmúlt 141 év valamennyi szociáldemokrata értékét.

Hír: Magyarország: egészen Balkán

Már többször írtunk arról, hogy a magyar demokrácia jelentősen átalakult az elmúlt években. A kormány feketelistáján szereplő hazai és nemzetközi civil és államközi jogvédő szervezetek is felhívták arra a figyelmet, hogy a fékek és ellensúlyok rendszerének leépülése, a folyamatosan növekvő korrupció miatt hazánk kezd kikerülni az egyértelműen nyugati értelemben vett demokráciák köréből.

Hír: Mit jelent az új RTL Klub?

Az RTL szemmel láthatóan komolyan gondolja, hogy mostantól nem hallgatja el a kormányzati korrupció egyes megjelenési formáit. Sőt, egyelőre úgy tűnik, hogy a legnagyobb hallal, a miniszterelnökkel, illetve a hozzá köthető személyek érdekesebb ügyeivel fognak foglalkozni.

Hír: Rohanunk a diktatúrába

Csókolom, tessék mondani, ott vagyunk már? Ez már a diktatúra? Már mindannyian szemek vagyunk a láncban? Itt még szabad a választás? Igazságosak és sportszerűek a szabályok? És a sajtó? Azt ír, amit akar? Vagy, amit szabad neki? És ha megírja, akkor megtarthatja a szerkesztő az állását?

Hír: Mindörökké háború

Orbán Viktor folyamatos háborúja örökké új ellenségeket igényel. Most éppen a megmaradt függetlennek nevezhető média és a civilek kerültek sorra. A harcnak soha nem lesz vége, hiszen a csata célja nem a győzelem, hanem éppen a háborús állapot fenntartása.

Hír: Nem kell ellenzékinek lenned, hogy véged legyen

Sáling Gergőt azért rúgták ki, mert idegesítette a hatalmon lévő politikusokat az Origo néhány cikke. Ez tény. Az Origonál dolgozók régóta látják, hogy a politikusok panaszkodnak a lap és a kiadó irányítóinál. Sálingot novemberben nevezték ki főszerkesztőnek, a médiafogyasztási szokások nem azóta változtak meg.

Hír: Berágott a Fidesz: reszkess, sajtó!

A rapid törvényalkotás egyik iskolapéldáját hozza a Fidesz: Rogán Antal frakcióvezető csak hétfőn jelentette be, hogy törvényt szigorítanának a bajai videó-hamisítással kapcsolatban és láss csodát: a sajtót revolverező javaslat már tegnap a parlament előtt volt.

Hír: Mint legrosszabb rémálmaitokban – az NMHH leendő elnökéről

Karas Monika jelölése újabb üzenet: erre számíthatunk a következő kilenc évben, ha Orbán marad hatalmon – és nem csak a médiában.

Hír: Népszabadság vélemény: Rossz hír

„Még él.” Részletesebb válaszra aligha számíthatunk a Fidesz politikusaitól, ha arról érdeklődünk: mi a gondjuk a médiával?

Hír: Mesterházy: Nyílt támadás a demokrácia ellen

A kormány a demokrácia utolsó védvonalait támadja. Nem volt elég az elmúlt három év zsákmányszerző hadjárata, most a Fidesz ismét a média és az ellenzéki pártok ellen fordul. Mesterházy Attila blogbejegyzése.

Hír: Népszabadság vélemény: Kritika határok nélkül

Csak az elmúlt szűk fél évben a Freedom House, a Riporterek Határok Nélkül, a Trasparency International, a Human Rights Watch és most legutóbb az Amnesty International állított ki rossz bizonyítványt az emberi jogok, a sajtószabadság és a demokrácia magyarországi helyzetéről.

«12»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.