Kapcsolódó tartalmak: rezsicsökkentés

Hír: Ténytár: Rohad az ország a rezsicsökkentés miatt

A szavazatvásárlás jól bevált valutája, a rezsicsökkentés, a folyamatos kormánypropaganda hatására mára megkerülhetetlen fogalommá vált a magyar közbeszédben. A gazdaságilag fenntarthatatlan, jogsértő rezsiharc történetének pedig még nincs vége.

Hír: Ténytár: A rezsiharc hősi halottjai

A rezsiháború fontos szerepet játszott a Fidesz sikeres 2014-es választási stratégiájában: szükségszerűen népszerű egy olyan intézkedés, amely a társadalom nagy része számára jelentett érezhető kiadáscsökkenést.

Hír: Keveset adott, sokat elvett a kormány

Eddig több mint hatszorosan fizették ki a háztartások a rezsicsökkentésen általuk elért megtakarításokat. A díjlefaragásokon megspórolt mintegy 155 milliárd forint több mint kétszeresét extra adók formájában szedte vissza, és a kormány négyszer annyit költött energiacégek megvételére.

Hír: Rezsiátverés: már a fideszesek szerint is baj van

Bár nagyon lassan, de a választások után eszmélnek a Fideszhez köthető önkormányzati vezetők is: a rezsicsökkentés újabb kétharmadhoz segítette a pártot, ám már rövid távon sem fenntartható a jelenlegi keretek között. Az olcsó rezsi árát máshol kell majd megfizetni.

Hír: Rezsimítosz-rombolás

Készséggel elhisszük, hogy az Orbán-kormány szerint a XXI. századi Magyarország legnagyobb problémája (és az előző kabinetek legfőbb bűne) az energiaárak indokolatlanul magas szintje. Apró értelmezésbeli problémát okoz ugyanakkor, hogy egyrészt erről a súlyos nemzetstratégiai kihívásról egyetlen szót sem ejtettek 2010-es választási programjukban, másrészt egészen 2012-ig tudomást sem vettek róla.

Hír: Baltával mentek műteni – Mérlegen a kormány 3.

Talpra állítják a magyar gazdaságot – ígérte a Fidesz–KDNP 2010-es kormányra kerülésekor. És kétségtelen, egyes területeket fenekestül fel is forgattak. Sok esetben azonban mindez igencsak vitatott eredménnyel járt. Ráadásul megannyi olyan intézkedés is történt, amiről szó sem volt a kormányprogramban, a 7 százalékos növekedési álomból pedig 2 százalék körüli GDP-bővülés lett – négy év alatt.

Hír: Ténytár: Beindult a választási osztogatás

A választások előtti hangulatjavító béremeléseket és más anyagi természetű juttatásokat nehéz nem úgy értelmezni, mint egyértelmű szavazatszerző céllal meghozott intézkedéseket. Bár a Fidesz tavaly azt mondta, nem lesz osztogatás, a kormánypárt mégis több olyan hangulatjavító intézkedést hozott, amelyek közvetlenül a választások előtt valósulnak meg.

Hír: MSZP: A nyomorgókon nem segít a rezsicsökkentés

Az MSZP Roma Tagozata arra kéri a Fidesz-KDNP-t, hogy legalább kormányzása végén gondoljon arra az egymillió nyomorgóra és négymillió szegényre is, akit kilátástalanságba és elkeseredésbe süllyesztettek 4 éves kormányzásuk alatt.

Hír: Népszabadság vélemény: Rezsistadion

A 2014-es országgyűlési választás elmarad. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője ugyanis azt közölte: a polgároknak a rezsicsökkentés védelméről és a rendszer profitmentessé tételéről kell dönteniük április 6-án.

Hír: A Fidesz nem bíz semmit a véletlenre

Teljes erőre kapcsolt a Fidesz rezsikampánya: egyszerre öt újabb díjcsökkentést helyeztek kilátásba a már megszokott területeken, a fedezetet jórészt ezekhez is maguk az adófizetők és a fogyasztók adják, csak más formában. Időközben kiderült az is, hogy egyesek hatalmas nyereséghez jutottak a rezsicsökkentés kapcsán.

Hír: Rezsicsökkentés: nem jött be

Az energiaszolgáltatóktól származó adatok alapján kijelenthető: a rezsicsökkentés nem segített a leginkább rászorulókon, újra emelkedik a késedelmesen fizetők száma. Ezzel szemben beruházások maradnak el, elbocsátanak az érintett, veszteséges cégek.

Hír: Magyar Csapott

Láttam a levelét, Miniszterelnök úr. Azt a szöveget, amelyet Rogán Antallal frakcióvezetővel, az Ön egyik lehetséges utódjával közösen szignáltak a leendő rezsiharcos bandériumnak. Majdnem azt írtam, hogy megkaptam a levelét, ez azonban nem lenne igaz, ilyen levelet én Öntöktől nem kaptam és valószínűleg nem is fogok kapni.

Hír: 168 Óra: Évbúcsúztató

Szép évünk volt. Persze sokan a beteg lelkük rosszindulatú kipárolgásával akarják elvenni a virágba boruló új rend felett érzett örömünket. Azok, akik a bankok oldalára álltak, hogy a brüsszelita globálimperialista gyarmatosítókat kiszolgálva eltöröljék a rezsicsökkentést.

Hír: Trükkös rezsicsökkentők leselkednek a zemberekre

Vigyázat, Magyarországon megjelentek a trükkös csalók, akik magukat a nemzet jótevőinek álcázva olcsóbb áramot, gázt és szemétszállítást ígérnek a magyar embereknek.

Hír: A Fidesz már a spájzban

Úgy látszik a Fidesz, illetve annak fölkent képviselői kifogyhatatlanok az ötletekből, miként kell más pénzéből kampányolni. Németh Szilárd, aki ugye mostanság újraszínezi az életünket – értsd: a számlák szín kavalkádját - , ezúttal már belépett a házunkba, s bizony, hogy a klasszikust idézzem, közelít a spájzunk felé.

Hír: A rezsicsökkentés is csak a gazdagoknak kedvez

Na, mi az, ami az egykulcsos adó mellett csak a gazdagoknak volt jó? Talált, süllyedt: a kormányzati propaganda jolly jokere, a rezsicsökkentés. Ébresztő, emberek!

Hír: Orbán adói porig rombolják az országot?

Drasztikusan csökken a Magyarországon működő cégek értéke a szektorális különadók és kiszámíthatatlan gazdaságpolitikai környezet miatt. Ami ma 200 milliárdos veszteségnek látszik, valójában 1500-2000 milliárddal veti vissza a vállalkozásokat.

Hír: Újra nekimegy az EU-nak a Fidesz

Nyilatkozatot kíván elfogadni a fideszes kétharmad az Országgyűlésben arról, hogy az Európau Unió ne alkalmazzon kettős mércét a magyar rezsicsökkentés ügyében. Az MSZP viszont úgy véli: egy politikai nyilatkozattól nem lesz alacsonyabb a rezsi.

Hír: Kihagynák a rezsicsökkentésből azokat, akik a medencéjüket fűtik

Az MSZP szerint a 20 százalékos rezsicsökkentés jelentős része a nagyobb fogyasztóknál – a „medencefűtőknél” – csapódik le. A határozathozatalokat követően a rezsicsökkentés megvédésével kapcsolatos politikai nyilatkozat általános vitáját tartották meg a parlamentben.

Hír: Felgyorsul a rezsiharc, újabb uniós bírálat jöhet

Előrehozzák a „kettes számú” rezsicsökkentés törvénybe foglalását. Az eredetileg tervezett október vége helyett már a jövő héten dönthet a parlament a rezsicsökkentés folytatásáról – közölte Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője.

«123»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    -    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.