Kapcsolódó tartalmak: parlament

Hír: Botrányos vita a családon belüli erőszak büntethetőségéről

A parlament a hétfői ülésnapon tárgyalta meg az Élet-Érték Alapítvány országos népi kezdeményezését, amelynek az volt a célja, hogy az Országgyűlés tűzze napirendjére a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi törvényi tényállássá minősítését. Az Élet-Érték Alapítvány a szükséges 50ezer duplájánál is többet, 106ezer aláírást gyűjtött össze.

Hír: Index: Megvédték Vargát a fideszes nők

Tiszteli a nőket, előre engedi őket az ajtóban, mondták fideszes képviselőnők arról a kormánypárti politikusról, aki szerint a nők előbb szüljenek három-négy gyereket, és csak utána foglalkozzanak a karrierjükkel. Az Index által megkérdezett fideszes képviselőnők megvédték Vargát, de többen maguk sem tudták kollégájuk megkeresése nélkül értelmezni "a parlamenti vita hevében" elhangzottakat.

Hír: Tamás Gáspár Miklós: Pofozzátok föl őket!

„Lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást.” Ennek ugyan nincs értelme, de azért sejtjük, hová akar kilyukadni a szónok: ha a szülők gyermeket „vállalnak”, akkor túl fáradtak hozzá, hogy püföljék egymást. „Föl sem merülhetne a családon belüli erőszak.” És a gyerekeket ki veri? Őket nem a gyermeket „vállaló” családokban verik?

Hír: Népszava.hu: A honatyák is pofozzák a nőket

Az ellenzék szégyenről és megalázásról beszélt a kormánypártok képviselőinek kijelentései miatt. Hétfőn késő este, a nyilvánosság teljes kizárásával tárgyalt a parlament arról, legyen-e önálló büntetőjogi törvényi tényállása a családon belüli erőszaknak. A vitában kormánypárti képviselők többek között azt mondták, a nők elfelejtenek gyereket szülni, pedig ez a dolguk.

Hír: Emancipációs vita lett a családon belüli erőszakból

Másfél órán keresztül zajlott a családon belüli erőszakról szóló népi kezdeményezés vitája hétfő éjjel, ahol olyan érvek is elhangzottak a kormánypártoktól, hogy a nőknek inkább vissza kellene térniük a gyereknevelés mellé. A kezdeményezésről a következő ülésnapon döntenek.

Hír: Szüljön! - sötétség a magyar parlamentben

Talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak – így érvelt a fideszes Varga István a tegnap éjjeli parlamenti ülésen, melyen a családon belüli erőszakról szóló népi kezdeményezés vitáját tartották.

«123»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    -    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.