Kapcsolódó tartalmak: parlament

Hír: A Lex Csicska elbukott az egységes ellenzéki ellenálláson

Szoros volt a vége. A kormánypártok 131 képviselője megszavazta a kampányfinanszírozás szigorítását célzó törvényjavaslatot, ez a jelenlévő képviselők 66,1 százalékát jelentette. A kétharmadtól így elmaradtak. Az ellenzékből csak Oláh Lajos hiányzott, a DK-s képviselő a szavazás napján lett rosszul. A többi ellenzéki képviselő fegyelmezetten összezárt.

Hír: Kácsor Zsolt: Igazolványt kaptak a tolvajok

A múltkor loholtam el a Parlament mellett, mert a Báthory utcában akadt dolgom egy étteremben, ahová sajnálatos módon nem enni mentem, hanem mosogatni. Ne tessék szörnyülködni, nem olyan rossz dolog az, először is a fizikai munka kikapcsolja az embert, elegánsabban szólva meditatív állapotba kerülünk tőle, s ha még pénz is jár érte, az dupla öröm.

Hír: Kövér László terrorizál a Házban

Az Országház teljhatalmú ura minden kétséget kizáróan Kövér László, aki személyesen rendelkezik arról, hogy mely újságírók mehetnek be, s szabadon kitilthat bárkit, aki vét a szigorú szabályai ellen.

Hír: Megbukott Orbán alkotmánymódosítása

A Jobbik és az MSZP tiltakozása, a DK távolmaradása és az LMP nem szavazása mellett nem fogadta el az Országgyűlés a hetedik alkotmánymódosítást.

Hír: „Ez csak maszatolás” – Színvallásra szólították fel a Fideszt

A kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról is döntött az Országgyűlés hétfői ülésnapjának végén. Az ellenék szerint olyan javaslatcsomagra van szükség, amely eléri, hogy belátható időn belül rendezik a devizahitelesek sorsát.

Hír: Kövérre 19-en mertek nemet mondani, Sneiderre 35-en

Egy hónappal a második fülkeforradalom után összeült az új Országgyűlés. A Fidesz és a Jobbik képviselői is ragaszkodnak hagyományaikhoz, mások még ismerkednek az új szabályokkal.

Hír: Újra kezd a kétharmados törvénygyár

Várhatóan nem akadályozza meg a Fidesz, hogy a volt skinhead-vezér, a jobbikos Sneider Tamás a ma megalakuló új Országgyűlés egyik alelnöke legyen. Mindez sokat elárulhat arról, miként fogja Orbán Viktor - őt idézve - szolgálni a hazáját még négy évig.

Hír: Mesterházy újra a frakció élén

Nem vár könnyű ciklust az MSZP: a párt parlamenti frakcióvezetőjének újra megválasztott Mesterházy Attila szerint a Fidesz nem változtat politikáján és stílusán a jövőben sem, ezért a múlt ismert csatái bizonyosan megismétlődnek. Bár az a hír járja, hogy Orbán Viktor semmiféle konkrét kormányprogrammal nem készül kedden a parlamentben, az MSZP konstruktív ellenzéki szerepre törekszik.

Hír: Nemzetrondítók

Már az sem volt rendben, hogy a Jobbik az előző ciklusban parlamenti alelnököt adhatott. Bár Kövér László viselt dolgai halványították ennek szégyenét, máig megmagyarázhatatlan, hogy a demokratikus frakciók miért tűrték el. Ha nincs eszköz arra, hogy ezt megakadályozzák, akkor találjanak ki egyet.

Hír: Csak nyolc EP-induló

Az MSZP-é lesz a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztja, miután a tegnapi egyeztetésen a pártok megállapodtak a parlamenti tisztségek elosztásáról. A szocialisták kifogásolták, hogy az egykori skinhead, a jobbikos Sneider Tamás lehet a Ház egyik alelnöke. Véglegessé vált, hogy nyolc párt indul az EP-választáson, amelyre bemutatta programját az MSZP is.

Hír: Megint kétharmada lett a Fidesznek

Kétharmados parlamenti többséget szerzett a Fidesz-KDNP az április 6-i országgyűlési képviselő-választáson a szavazatok 99,99 százalékos feldolgozottsága alapján. A Nemzeti Választási Iroda vasárnapra virradó éjjel közölt adatai szerint a Fidesz-KDNP-nek 133, az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP-nek 38, a Jobbiknak 23, az LMP-nek pedig 5 mandátuma lesz az új parlamentben.

Hír: Összeborult a Fidesz és a Jobbik: Megszavazták a paksi bővítést

Jóváhagyta a paksi atomerőmű bővítéséről Oroszországgal kötött megállapodást a parlament csütörtökön név szerinti szavazáson. Előzőleg félbeszakadt a javaslat név szerinti zárószavazása, miután az LMP megafonból szóló szirénázással tiltakozott az ülésteremben az indítvány elfogadása ellen.

Hír: A házban kampányolt Orbán

Nem kellett a hallgatóságnak meglepődnie, a miniszterelnök a mai parlamenti ülés első napirendi pontjaként előadott felszólalásában a legtöbb időt a rezsicsökkentésre szánta. Ez a téma ugyanis egyaránt lehetőséget ad Orbán Viktornak arra, hogy a nép életszínvonalát javító vezérként és hogy a hazáját erővel megvédő államférfiként szerepeljen.

Hír: Csak ellenzékiek kaptak büntetést

Majdnem 19 millió forint büntetést szabott ki az Országgyűlés idén képviselőkre, az érintettek valamennyien ellenzékiek.

Hír: A parlament összehívását követeli az MSZP a NAV-ügy miatt

Az MSZP a parlament összehívását követeli hétfőre vagy a két ünnep közötti időszakra - jelentette be Szanyi Tibor, a szocialista párt elnökségi tagja pénteken sajtótájékoztatón. Követelésüket az áfacsalási ügy fejleményeivel indokolta.

Hír: Nol.hu vélemény: Ők az állam

A befejezéséhez közeledik a közjogi rendszer átalakítása, és – már-már utolsóként – most a parlament működésének alapjait rögzítő házszabály van soron.

Hír: Kihagynák a rezsicsökkentésből azokat, akik a medencéjüket fűtik

Az MSZP szerint a 20 százalékos rezsicsökkentés jelentős része a nagyobb fogyasztóknál – a „medencefűtőknél” – csapódik le. A határozathozatalokat követően a rezsicsökkentés megvédésével kapcsolatos politikai nyilatkozat általános vitáját tartották meg a parlamentben.

Hír: Orbán Viktor gyakran félrenyom

Ritkán vesz részt a parlamenti munkában, de még ha be is ül a patkóba, gyakran csúszik félre a keze Orbán Viktor kormányfőnek.

Hír: Kész átverés az ötödik módosítás

Ugyan eltávolít néhány jogállamiságot romboló kitételt az alaptörvényből a tegnap elfogadott ötödik alaptörvény-módosítás, de legalább ennyit bele is tesz annak szövegébe. Az ötödik módosításra ráadásul részben a korábbi, negyedik módosítás által előidézett problémák kiküszöbölése miatt volt szükség.

Hír: Távol a valóságtól: Orbán Gyurcsányt idézve vitázott

Újdonság ugyan alig hangzott el a miniszterelnök évadnyitó parlamenti beszédében, mégis, rég hallottuk a kormányfőt ilyen vehemenciával csúsztatni, kommunistázni, sőt, a vita csúcspontján még az őszödi beszéd is előkerült. A tények - úgy tűnik - senkit nem zavarnak a parlamentben.

«123»

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.