Kapcsolódó tartalmak: orbán viktor

Hír: Népszava vélemény: Dominók

Elképzelem, amint a nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár elmagyarázza a baráti fővárosokban, hogy miképpen is van ez itt. Hogy ebben az országban - amely már nem köztársaság, de még nem királyság - egy olyan király uralkodik, aki nem király, még csak nem is elnök, hanem miniszterelnök, ám mindig az történik, amit ő akar.

Hír: Népszava vélemény: Ennyi

Hétfőn éjjel negyed tizenkettőkor, amikor a Sándor palota után a Kossuth téren is befejezték a fiatalok az alaptörvényes jogfosztások elleni tüntetést, az utolsó szónok azt mondta búcsúzóul, hogy megvárják, megjön-e Áder János józan esze. Merthogy ugye ő az, aki még tehet valamit, ha nem írja alá a módosításokat, akkor azok nem lépnek életbe.

Hír: A Fidesz nem enged Európának

A futárpostával kiküldött jövő heti parlamenti napirend szerint a T. Ház hétfőn szavaz a negyedik alkotmánymódosításról szóló döntés elhalasztásáról – igaz, az MSZP-frakció kérésére. Így nem valószínű, hogy a Fidesz–KDNP parlamenti kétharmad elhalasztaná a zárószavazást.

Hír: „Ez pedig Matolcsy György”

Matolcsy jegybankelnöki kinevezésének híre nem okozott meglepetést elemzők szerint, a forint ugyanakkor gyengült a bejelentést követően. „A teljesítmény és a tények egyetlen ember felé mutatnak, ez pedig Matolcsy György” – indokolta döntését a kormányfő.

Hír: Orbán kimondta a nevet

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter nevét jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott szokásos, pénteki interjújában, mint a leköszönő jegybankelnök utódjáét. A nap folyamán a forintárfolyam mozgása jelzi majd, mennyire bíznak az új jegybankárban a pénzpiacok.

Hír: Évértékelő: beszédes, amiről hallgatott Orbán

Orbán Viktor - immár tizenötödik alkalommal - szokása szerint háromnegyed órás évértékelőt tartott, amelyben inkább az volt az érdekes, amiről nem beszélt. Volt szó amúgy hajófenéken fúróval babráló ellenzékről, egymást szerető öregekről és egyre több magyar csecsemőről. A 2012-es évről és az ideiről azonban nem tudtunk meg új dolgokat.

Hír: Népszabadság: Sosem látott sikerek

A saját vélt eredményeitől euforikus állapotba került miniszterelnök tegnapi beszédét figyelve hamar felmerült a hallgatóban a kérdés, hogy vajon mennyit érhet az az igazság, amit csak ilyen lapos füllentésekkel lehet prezentálni. Mire a végére értünk, már nem kellett keresni a választ: addigra az igazság el is tűnt a rogyadozó védőbástya mögül.

Hír: Putyin és Orbán kapcsolata fejlődik

Magyarország elementáris érdeke, hogy jó viszonyban legyen és szoros együttműködést tartson fenn Oroszországgal - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Moszkvában, amikor a Kremlben fogadta őt Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Hír: MSZP: Szélkakas Viktor

Orbán Viktor mai oroszországi látogatása alkalmából, szeretnénk emlékeztetni a miniszterelnök eddigi kijelentéseire.

Hír: Népszava vélemény: Alázatos tisztelettel

Mint annyi megszívlelendő bölcsesség, Lev Tolsztojtól származik az a tömör mondat is, miszerint "A rossz életfelfogás legfőbb oka - a hamis hit".

Hír: Népszava.hu vélemény: Zavar

Két perc. Mindössze ennyi idő kellett a Fidesz döntéshozóinak, hogy határozzanak, ha már az Alkotmánybíróság ellenzi, akkor tényleg ne legyen regisztráció a következő választás előtt. Nem kerültek tehát egy pillanatig sem időzavarba, ami csak azért érdekes, mert utóbb a miniszterelnök éppen az időzavarral magyarázza, hogy letettek erről a kitűnő ötletről.

Hír: Népszava.hu: Kormányfői tévedések

Jelentős felkészületlenségről árulkodik Orbán Viktor választási regisztrációról tett rádiónyilatkozata. A kormányfő szerint az Alkotmánybíróság (Ab) döntése miatt 3-400 ezer szavazó nem tud majd voksolni, ám ez nem igaz. Ráadásul Orbán összekeverte a külföldön tartózkodó magyarokat a határon túliakkal, holott az utóbbiakra biztosan számít a 2014-es választáson.

Hír: Orbán: az idei év már "nem a vetésről, hanem az aratásról" szól

2013-ban Magyarország emelkedni kezd, az idei év már "nem a vetésről, hanem az aratásról" szól - jelentette ki Orbán Viktor pénteken. A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt arról is, hogy "offshore-spekuláns" még egyszer nem lesz jegybankelnök. Felidézte a választási regisztráció ügyét, amelyben - mondta - a józan ész hangja alapján döntött a Fidesz.

Hír: Népszava.hu: Orbán bukása

Orbán Viktornak le kell mondania. A mondatot korántsem bombasztikus kezdésnek szántam - hogy is szánhatnám, amikor Dési János kollégám már hosszú ideje ezzel a gondolattal zárja írásait -, hanem egy logikus következtetésnek. És éppen az alkotmánybírósági döntésből fakadó következtetésnek.

Hír: Amikor a valóság felülírta Orbán Viktort

Ha 2012 a kormány tervei szerint alakul, akkor az idén Magyarországon beindult volna a gazdasági növekedés, kevesebb lenne az adó, mint két éve, bevezették volna az egyéni nyugdíjszámlákat, felépítették volna az ócsai lakóparkot, és elfogadott új polgári törvénykönyvünk is lenne.

Hír: Vastagbőr: Egy makulátlan elme örök ragyogása

Pedig olyan jól ment minden ... államosították a 3000 milliárd forintos magánnyugdíjpénztári vagyont, nem tüntettek. Lett új alkotmány, új munka törvénykönyve, új választójogi törvény, rengeteg kreatív új adók, adóemelések, egy minisztériumot lepasszoltak a szponzoroknak, bíróság, ügyészség, ÁSZ, MTI, MTVA, AB, minden fontos és kevésbé fontos pozícióban a saját emberek ülnek...

Hír: Népszabadság: Orbán szégyene

Orbán Viktor ezt rettenetesen elmérte. Bár hívei előszeretettel hivatkoznak rendkívül finom politikai érzékére, ha volt is ilyen, már oda – kiölték belőle az ellenzékben töltött vad évek, amelyek a 2002-es bukás mindent elsöprő dühéből táplálkoztak, és épp ebből fakadóan tették a legkisebb kompromisszumra is képtelenné, még ha adott esetben az nemzeti érdek lett volna is.

Hír: Népszava.hu vélemény: Orbán világa

Valami nem tetszik Orbán Viktorban; nem, nem politikailag, úgy már régóta nem, legalább azóta, hogy maga mögött hagyta liberális énjét és konzervatívnak kiáltotta ki magát. Másról van most szó, olyan dilemmáról, amelyről az ember nem szívesen beszél, vagy mert nem illik, vagy mert nem tudja pontosan megfogalmazni, mi is valójában a baja.

Hír: Bajnai és Orbán: az első összecsapás

A békemenetesdivel és az Orbán-beszéd időzítésével a kormányfő demonstrálja, hogy komolyan veszi a Bajnai Gordon jelentette kihívást. Bajnai miatt olyanok is kimehetnek az utcára, akik egyébként nem jelennének meg.

Hír: A békemenet mentette meg Orbánt

Katasztrofális lenne kilépni az Európai Unióból, bár érzelmileg érthető felvetés - erről is beszélt Orbán Viktor az Egy a haza - Békemenet 2012 című, csütörtökön bemutatott kötetben olvasható interjúban. A kormányfő az interjúban kijelentette: a januári békemenet nélkül valószínűleg már nem lenne miniszterelnök.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.