Kapcsolódó tartalmak: orbán viktor

Hír: Mong: A kátyú, hol nemzet süllyed el

A kátyú immár egy évtizede a süllyedő, leszakadó, reménytelen Magyarország metaforája. Erejét mutatja, hogy az Orbán-korszakban képes volt megújulni, új jelentéstartalommal gazdagodni, ráadásul úgy, hogy semmit sem veszített korábbi kincseiből.

Hír: Pohárköszöntő az Orbán-lakodalomra

Amennyiben mégsem úgy alakult, ahogy tervezte, akkor ballagjon át a tanya csűrdöngölős tájegységébe, és köszönje meg édesapjának.

Hír: A legügyesebb felcsúti

Az egyik legügyesebb magyar üzletember, már ha hihetnénk a számoknak, a felcsúti Mészáros Lőrinc. Mint kitűnő és fáradhatatlan kollegánk, Ferenczi Krisztina Népszabadságban megjelent írásából tudjuk, Mészáros és felesége tavaly 4,6 milliárd forint bevételt ért el, s ezután több mint 800 millió forint osztalékot fizetett.

Hír: Így emelhet még áfát Orbán Viktor

Bár az unióban nincs és nem is lehet luxusáfa, Orbán Viktor mégis bevezetné - és be is vezetheti. Megvan a módszer, hogyan fizethetünk még többet az államnak.

Hír: Drága búcsú az IMF-től

A választóknak szól az IMF-hitel előtörlesztése: mintegy 14 milliárd forintba kerül, hogy Orbán Viktor kormányfő elmondhassa szavazóinak, hogy kormánya megszabadult a Nemzetközi Valutaalap (IMF) "lélegeztetőgépétől". Az előtörlesztést azonban nem a magyar gazdaság stabil alapjai, hanem a kedvezően alakuló nemzetközi pénzpiaci környezet tette lehetővé.

Hír: Világfelfordulás Tusványoson

Tisztelettel jelentem, Tusványoson, ezen a nemlétező településen kiesett a világ feneke, abból az alkalomból, hogy Orbán Viktor megejtette rendes évi látogatását, és elénk hintette bölcsességének gyöngyeit.

Hír: Népszabadság vélemény: Bukszabukta

Még az abszolút holt szezonban is akad néhány nap, amikor az összesűrűsödő politikai döntések pontos sémát rajzolnak elénk az aktuális hatalom természetéről. Furcsa, kétnézetű képek ezek: az egyik irányból szemlélve cselekvő, a céljai felé következetesen haladó kormányt mutatnak, de csak egy kicsit kell billenteni rajtuk, hogy feltáruljon a másik (az igazi?) valóság.

Hír: Föld S. Péter: A képzett beteg

Királynak képzeli magát. Uralkodónak, aki egymaga dönthet életről, halálról. Volt ő már minden: szabadságharcos és puskaporszagot szimatoló harci paripa, disznóólat ganézó kondás. Futballista és forradalmár, papokat csuhásozó, trianoni emléknapról kivonuló botrányhős. Polgári körös vitéz, és pápánál vizitelő ájtatos manó.

Hír: Népszabadság vélemény: Játszmaváltás

Nevezhetjük konszolidációnak, de ez a préda felosztása. Reménykedhetünk a mérsékelt jobbközépben, de Orbán Viktor marka szorosan zár. Kutathatjuk az ideológiát, de csak a pénz útját találjuk. A NER felépült, ám máris válságban van, mert egyetlen igaz momentuma sincs. Rablásból és rombolásból nem épül ország. Más kérdés, van-e bárki, aki ért valamicskét az építéshez.

Hír: Európa tesztje: Orbán Viktor

Az Orbán-rendszer elleni föllépés az EU védőoltása, immunizál a későbbiekben bekövetkező hasonló esetek ellen. Ha tagok maradunk, később még nekünk is hasznunk lehet belőle, ha viszont a kormány sikeresen kivezet minket, az az EU-nak nem fog nagyon fájni, viszont a többi renitens garantáltan érteni fog a példából.

Hír: Népszabadság vélemény: Illúziók nélkül

Nincsenek illúzióink, a hatalom jól számolt: a közvélemény alighanem egyetlen szót sem ért meg ebből a bonyolultnak látszó banki ügyletből, Demján Sándor szavaiból, amikor a takarékszövetkezeti törvényről kijelenti, az a legnagyobb baj vele, hogy a tulajdon leváltja a tulajdonost.

Hír: Mesterházy: Orbán vereséget szenvedett

Szégyenben maradt Orbán Viktor. A Tavares-jelentés strasbourgi vitájában a fejére olvasták, hogyan rombolja és veri szét a demokráciát Magyarországon. A szavazásnál szembesülnie kellett azzal is, hogy az Európai Néppárt nem állt ki mellette.

Hír: Orbán fellépése: magyarok, zsidók és európaiak védelmezője

Orbán pesszimistán nyitott a Tavares-jelentésről szóló vitában, majd sötét jóslatot tett: az EP előtt fekvő dokumentum szerinte komoly veszélyt jelent Európa számára. A strasbourgi magyar meccs az előzőekhez hasonlóan túlfűtöttre, sokszor személyeskedőre sikerült, Cohn-Bendit sem bírt csöndben maradni. Orbán viszontválaszában még egyszer rendre utasította a baloldalt.

Hír: Egyenlítő TV: Orbán meseországa

Orbán Viktor ismét beintett Brüsszelnek. Orbán Viktor szerint mi vagyunk a legjobbak (bárcsak így lenne!). Orbán Viktor szerint a nyugati országok sikertelenek, miközben mi sikeresek vagyunk.

Hír: Felcsútról árulják az Auchanban a dohányt

Mészáros vagyok Felcsútról – ma Magyarországon bármilyen területen a siker záloga ez a bemutatkozás. A varázsszavak a falutól több száz kilométerre is ajtókat nyitnak meg. Most éppen az Auchan áruházak új trafikjainak az ajtajait.

Hír: Kedves Viktor, eltemetted a jövőnket

Mi ketten sok minden vagyunk, de egy generáció nem. Már nem. Őszintén szólva interjút sem tudnék veled készíteni, nem tudnék mit kérdezni. Tisztelt miniszterelnök úr, kedves Viktor,

Hír: Ténytár: Viktor, aki még sohasem hazudott

Orbán Viktor miniszterelnök a mai napon tölti be 50. születésnapját. Hosszas tanácskozás után úgy döntöttünk, hogy a jeles nap alkalmából a Ténytár honlapján hangyaszorgalommal gyűjtögetett Ígéretmérők, Hantaméterek és Szélkakasok közül szemezgetünk.

Hír: Népszabadság vélemény: Aki Á-t csal...

Véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy... a kormány közérdekű adatok nyilvánosságra hozatalát akadályozza saját hatalmi ambícióitól vezérelve; minden olyan kezdeményezést támogatni kell, amely erősíti az átláthatóságot, elősegíti a hatalom ellenőrizhetőségét – ez áll a Fidesz választási programjában, mellyel megnyerte a választásokat.

Videó: 4159 milliárd forinttal tartozik Orbán Viktor

4159 milliárd forinttal tartozik Orbán Viktor, a GDP 15 százalékával -- jelentette ki Korózs Lajos az MSZP elnökségi tagja, keddi Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Hír: Népszabadság vélemény: Európa ellen

A Fidesz regnálása nyomán Magyarország idegen test lett az európai közösségben, s – más forrás nem lévén – ma már néha az a benyomás keletkezik, hogy csak a kohéziós alapok tartják benn az unióban.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    -    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.