Kapcsolódó tartalmak: orbán viktor

Hír: Népszava vélemény: Orbán ölelése

"Építem a baloldalt is magába foglaló nemzeti közösséget" - nyilatkozta Orbán Viktor még a választások előtti napokban. A mondat, túl azon, hogy hihetetlen magabiztosságra utal, mintegy megelőlegezi a kétharmados győzelmet, túlmegy a híres-hírhedett kötcsei gondolaton, amely a centrális erőtérről értekezett.

Hír: Orbán, te gyáva

Az különösebben nem meglepő, hogy a nép szeretett vezetője gyáva. Emlékezzünk csak arra, hogy egyik első intézkedése az volt, hogy egy pretoriánus gárdával saját, jól felfegyverzett testőrséget hozott létre. Mert ugyan a nép szereti az ő kedves vezetőjét, de ami biztos, az biztos.

Hír: Megfutamodott Orbán a vita elől

„Soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti:Rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.” - idézte Orbán Viktor nyilatkozatát Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt azt követően, hogy a kormányfő elutasította a nyilvános vitát.

Hír: Orbán Vikipédia - Közgépesített közbeszerzés

Amikor híre ment, hogy a miniszterelnök eladósorba került legnagyobb lánya már gyűrűs menyasszony, mindenki azt hitte, hogy a Közgép a szerencsés vőlegény.

Hír: Mesterházy Attila: A hallgatás ára

Orosz-ukrán háború, sőt talán nem túlzás azt állítani, hogy újabb hidegháború is fenyeget, a magyar miniszterelnök pedig sehol. Hallgat.

Hír: Népszabadság vélemény: Orbán néz

Csütörtökön Orbán Viktor „helyszíni szemlét tartott” a magyar–ukrán határ térségében – idézi az MTI Havasi Bertalant, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjét. Vele tartott Pintér Sándor belügyminiszter és Hajdu János TEK-főigazgató is.

Hír: Ötmillió álommunkahely

A jelenlegi négy helyett ötmillió foglalkoztatottsági "álomhatárról" beszélt a miniszterelnök reggeli rádióinterjújában, bár azt nem említette, hogy a mostani számot is csak a kozmetikázott statisztikák és a gyakran értelmetlen, sőt megalázó, mégis erőltetett közmunka-programok húzzák fel.

Hír: Népszabadság: Orbán erkölcse

Ha valakinek egyetlen pillanatig megfordult is a fejében, hogy itt valamiféle konszolidációs időszak jön Orbán újrázásával, jobb, ha ezt feledi.

Hír: Honnan van a pénz, Viktor? - vizsgálnák az Orbán-vagyon eredetét

Négy, a Demokratikus Koalícióhoz (DK) tartozó parlamenti képviselő kezdeményezi, hogy az Országgyűlés Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottsága indítson vagyonnyilatkozati eljárást Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben – mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc, az ellenzéki párt elnöke.

Hír: Reptér, vasút, stadion Felcsútra

Bár a Népszabadság szerint megadta az engedélyt egy felcsúti repülőtér kialakításához a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség és a Légügyi Hivatal is hozzájárult, utóbbi szervezet cáfolta az információt.

Hír: Ténytár: Az év Pinokkió-díjasa nem más, mint Orbán Viktor

Rendszeres olvasóink számára ismerős lehet a Pinokkió-díj, amelyet hazugságon kapott politikusoknak osztunk ki rendszeresen, egy-egy nagyobb lélegzetvételű interjú vagy szónoklat után. Végignézve az idei díjazottakon, 2013-ban az év Pinokkió-díjasa egyértelműen a miniszterelnök lett. A mostani blogban visszatekintünk, miért érdemelte ki többször is az év folyamán exkluzív díjunkat.

Hír: Orbán szerint hasítunk, szerintünk nem

Mindig nagy élvezet péntekenként meghallgatni Orbán Viktort a Kossuth Rádióban. Most épp (egyenesen Japánból!) azt mondta a miniszterelnök, hogy „Nettó reálbér-növekedés van Magyarországon, miközben válság van Európában, röviden mondhatom azt is: hasítunk".

Hír: Népszava vélemény: Orbán üzenete

Valahogyan hozzászoktunk az utóbbi évtizedekben ahhoz, hogy meghallgassuk az ünnepi beszédeket, aztán másnap lapozzunk egyet, és éljük tovább az életünket, ott, ahol egy nappal korábban abbahagytuk. De Magyarország miniszterelnökének október 23-ikai beszéde után nem lehet egyszerűen lapozni és továbblépni.

Hír: Népszabadság vélemény: Voksot vagy életet!

A jövő évi választások egyik legfontosabb kérdése eldőlt. 2014-től Orbán Viktor nem lesz szabadon választott, legitim kormányfő Magyarországon. Kormányfő lehet, legitim nem.

Hír: Így képzeli el Orbán az ország jövőjét

Sajátos világképről árulkodtak Orbán Viktor legutóbbi előadásai arról, mi az egyedi magyar recept arra, hogy az ország sikeres legyen és szebb jövőt építsen. A legijesztőbb az, ha az elmondottakat tényleg komolyan gondolja, mert a valóságtól való elrugaszkodás és a küldetéstudat együttese azt a meggyőződést táplálja benne, hogy bármilyen eszközt bevethet céljai eléréséhez.

Hír: Mesterházy Attila: Orbán utolsó költségvetése

Olyan költségvetést rakott össze a kormány, hogy most aztán a fal adja a másikat. Halvány esély van arra, hogy legalább az oldalszámok igazak belőle. A többi biztos, hogy nem stimmel.

Hír: Orbán döntött: áprilisban választunk

Ismét előre "megjósolta" Orbán Viktor a választások időpontját; a kormányfő a Fidesz kongresszusán arról beszélt, hét hónap van hátra a voksolásig. Ezzel eldőlni látszik, hogy Áder János államfő - persze saját hatáskörében - nem május 25-re, az európai parlamenti választások időpontjára, hanem áprilisra tűzi majd ki az országgyűlési voksolást.

Hír: Van-e vezérnek víziója?

Van-e valamilyen vízió, látomás, szent akarat a rendszergazda fejében, aki majd négy éve telepíti, bővíti, frissíti, egyben mind kevesebb hozzáféréssel szigorítja és szűkíti a Nemzeti Együttműködés szisztémáját, amelyről fölösleges is kimondani, hogy rendszer, hiszen maga állítja ezt önmagáról.

Hír: Orbán Viktor gyakran félrenyom

Ritkán vesz részt a parlamenti munkában, de még ha be is ül a patkóba, gyakran csúszik félre a keze Orbán Viktor kormányfőnek.

Hír: Az a lényeg, hogy 2014-re eltűnjön a rezsim?

Orbán Viktor tegnap bejelentette a rezsiháború éve jön. Az elképzelése lényege, hogy a Fidesz jót akar az embereknek mindenki más rosszat, ezért a mindenki mással leszámolunk. Ebben az elképzelésben pedig a jó maga a rezsicsökkentés.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    -    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.