Kapcsolódó tartalmak: orbán

Hír: Kevesebből sehogyan sem lesz több

Megpróbálja sikerként beállítani a kormány, hogy kevesebb támogatást kap Magyarország a következő hétéves uniós költségvetési ciklusban, mint a most befejeződőben, melyről még a szocialista kormány tárgyalt. A kabinet azonban megfeledkezik arról, hogy akárhogyan "forintosítja" a számokat, a támogatás nem lesz több.

Hír: Ángyán Orbánnal vitázott, Vonával egyeztetett

Indulatos szóváltásra került sor a Fidesz gyulai frakcióülésén szerdán Ángyán József korábbi vidékfejlesztési államtitkár és Orbán Viktor miniszterelnök közt - a hvg.hu értesülése szerint.

Hír: Népszabadság vélemény: Orbán Mágus

Orbán Viktor, annyi forradalom győztes harcosa ismét föltöltötte az akkumulátorokat, és Gyulán kiadta a képviselőknek az új jelszót: azt kell kommunikálni, hogy a Fidesz a kisebbik rossz. Hozzátette, hogy „objektíve nem mondhatjuk, hogy jól állunk, hogy szép minden. Ezért kell azt mondani, hogy jobban, szebben”.

Hír: Tóth Levente: Gázért atomot

Elég snassz, hogy Orbán Viktornak még nem volt aláírt szerződése a magyar gáz-nagykereskedelmet irányító cég megvásárlásáról, amikor kezet fogott Putyinnal. Alighanem útja szervezésekor sem így tervezték. A bakit a miniszterelnök megpróbálta elfedni azzal, hogy Moszkvában már múlt időben beszélt az E.ON-cég megvásárlásáról.

Hír: Az orosz cégek részt vennének magyar energiaipari beruházásokban

Az orosz társaságok készek arra, hogy részt vegyenek a meglévő magyarországi energia-előállító művek felújításában, illetve újak építésében - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön Moszkvában, mikor fogadta az egynapos munkalátogatáson az orosz fővárosban tartózkodó Orbán Viktor magyar kormányfőt.

Hír: Orbánt meglephette a Matolcsy miatti össztűz

A magyar kormányt meglephette az a széleskörű negatív reakció, amely Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter MNB-elnöki jelölésének lehetőségét fogadta - vélekedtek londoni pénzügyi elemzők Orbán Viktor miniszterelnök e kérdésben tett pénteki nyilatkozatát kommentálva.

Hír: Népszabadság vélemény: Spekulánsok

Nem kezdjük újra, de: már mindenki tudja, hogy nem lesz semmilyen IMF–uniós hitelmegállapodás, arra is mind többen ráébrednek, hogy miért nem.

Videó: Katona Tamás: a rezsicsökkentésnek iszonyatos hatásai lesznek

Katona Tamás volt pénzügyi államtitkár szerint a piacgazdaság alapjait nem lehet felrúgni, bár Matolcsy nagyon szeretné, a rezsicsökkentésnek pedig iszonyatos hatásai lesznek.

Hír: Orbán gazdasági rendszerváltása

Orbán Viktor a ciprusi néppárti csúcstalálkozón fejtette ki, hogy Magyarországon 2010 és 2012 között gazdasági rendszerváltás ment végbe. Nehéz vitába szállni a miniszterelnökkel, hiszen a '89-ben kezdődő piacgazdasági rendszerváltást követően, az elmúlt két évben egyfajta visszafejlődés indult meg a régmúlt rendszeréhez.

Hír: Orbán egyelőre félretette a "csodafegyvert"

A választási eljárásról szóló törvény több pontját is kilőtte az Alkotmánybíróság a héten. A legvitatottabb a közvélemény és az ellenzék részről nyilván a regisztráció intézménye volt. A Fidesz - egyelőre - elengedte az ötletét.

Hír: Mesterházy Attila: Hosszú menetelés

Van ok az aggodalomra, mikor Orbán Viktor jobb évet ígér 2013-ra. Mint tudjuk, mindig az ellenkezője igaz annak, amit a Fidesz elnöke állít vagy ígér. A jobb időket megígérte már 2009-ben, 2010-ben, 2011-ben is a következő esztendőre. Most, sajnos, megígérte 2013-ra is.

Hír: Egyenlítő TV: Egy éve játszadozik a kormány

Több mint egy éve hívta vissza Matolcsy György Magyarországra a korábban „kipaterolt” Nemzetközi Valutaalapot. Az ügy apropóján az Egyenlítő TV megemlékezik arról, hogy mi is történt 2011 novemberében, illetve hol is tartanak, vagy inkább nem tartanak a tárgyalások.

Hír: Orbán emberei és a plágium: furcsa véletlen?

Most már helyénvaló feltenni a költői kérdést: Orbán Viktor vajon jobban szereti a plagizáló típusú munkatársakat, mint az önálló gondolattal rendelkezőket?

Hír: Varánusz: A Fidesz alól kiszántják a NER-t

Fekete napja volt Viktorunknak a tegnapi. Csak csodálkozik rá a világra, mint busmanok a szánkóra, hogy fakkjú vazze, mi van itt? Szabó Rebekát meg tudná fojtani egy nemzetiszínű zsinórtangával, az arca meg lángol a szavaktól amik Anikó asszony szájából indulva arculütésként hatottak mikor otthon bejelentette: anyám, ki kell vessem a stelázsi adót is.

Hír: "Orbán a nép felett, a nép nélkül, a nép ellen kormányoz"

Mesterházy Attila MSZP elnök Kaposváron, Nagy Imre szülővárosában tartott ünnepségen mondott beszédében kiemelte: "1956 arra figyelmeztet, hogy a nép akaratával szemben nem lehet a hatalmat hosszú távon megtartani".

Hír: Véleményvezér: Mit várhatnak Orbántól a fiatalok valójában?

A kormányfő szerint 2020-ra jön el a Fiatalok Kánaánja, amikor minden kivándorolt haza akar majd jönni. De ha újraválasztását eközben látványosan a nyugdíjasok támogatására alapozza, ki hiszi ezt el neki?

Hír: Egyenlítő TV: Orbán már megint hazudik

Úgy látszik, a miniszterelnök képtelen megszabadulni rossz szokásától, a hazudozástól. Bár ezt tegnapi Kossuth Rádióban elhangzott beszélgetésében is megerősítette: „Az elmúlt nyolc évben folyamatosan hazudtunk”.

Hír: 168 Óra vélemény: Visszaszámlálás

Orbán és Matolcsy végtére rugalmasan elszakadt saját „kőbe vésett” unortodoxiájától – a múlt heti költségvetési megszorítás azt bizonyította, hogy ez a két éve tartó kalózkodás legalábbis az eddigi eszközökkel nem folytatható.

Hír: Véleményvezér: Ez a csapat tényleg ennyit tud

A kormány néhány héttel ezelőtt kezdte csupán valóban elhinni, hogy a jövő évi büdzsé tervezetében 500-600 milliárdos lyuk tátong, és hogy ebből baj lesz. Ekkorát nem lehet véletlenül tévedni.

Hír: Baloldali.hu: Orbán és Gyurcsány álháborúi

A volt és jelenlegi kormányfő egy dologban egészen biztosan nagyon hasonlítanak: abban, hogy mindketten olyan háborúkat vívnak, amelyben az ellenséget maguk találják ki, és a háborúknak semmiféle pozitív hatása nem lehet az országra nézve. Ennek így semmi értelme.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    +    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.