Kapcsolódó tartalmak: orbán

Hír: 168 Óra vélemény: Felköszöntő

Május végén két jeles napot ünnepelhet az ország. 29-én lesz három éve, hogy az új rezsim szorosan megragadta a kormány rúdját, 31-én pedig maga a kormányzó tölti be 50. születésnapját.

Hír: Orbán vs. Brüsszel: Ki győzött?

Tévedés lenne azt gondolni, hogy Orbán Viktor győzött az Európai Bizottsággal szemben, amikor mentesültünk a túlzottdeficit-eljárás alól.

Hír: MSZP: Egyetért-e a miniszterelnök Kerényivel?

A mai napon írásbeli kérdést nyújtottunk be a miniszterelnöknek: "Alkalmasnak tartja-e Kerényi Imrét 2013. április 23-án elhangzott mondatai után arra, hogy az Ön megbízottjaként feladatkörének megfelelően a tudatos nemzeti közjogi gondolkodást megalapozza, és gondoskodjon a magyar kulturális értékek megőrzéséről és fejlesztéséről?"

Hír: Orbán is hazudott a trafikmutyiról

Orbán is hazudott a trafikmutyiról - ezt már hangfelvétel is bizonyítja. 30 hónap alatt 30-at már kivetett, mégis újabb adókat vet be a Fidesz-KDNP tolvajkormány feje. És Giró-Szász Andrásnak is jó üzlet a kormányzás. Török Zsolt három témát felölelő sajtótájékoztatója.

Hír: Jó a "megtört" Ab Orbánnak

Az alaptörvény körüli viták korszaka lezárult - állapította meg Orbán Viktor, miután látogatást tett az Alkotmánybíróságon (Ab). A kormányfő szerint a viták nyugvópontra jutottak, hiszen az Ab nem mondta ki a negyedik alkotmánymódosítás közjogi érvénytelenségét. Azt nem tette hozzá, hogy a testület nem is vizsgálta érdemben a kiegészítést.

Hír: Új adót vezetne be a kormány, többet pedig megemelne

Biztos, ami biztos alapon, ha a zárolások nem lennének elegendőek Brüsszelnek. Magyarországnak ki kell kerülnie a túlzottdeficit-eljárás alól, "ha a matematikának vannak még érvényes szabályai" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, az EU-csúcstalálkozó után.

Hír: Visszavonatná a negyedik alkotmánymódosítást az EP

Gyakorlatilag minden kifogásolt intézkedést – a negyedik alkotmánymódosítástól az AB jogainak korlátozásáig – visszavonatna a magyar kormánnyal az Európai Parlament állampolgári jogi bizottsága.

Hír: Népszava vélemény: Aranyfüst

Akit a dohány füstje megcsapott, szenvedélyesen szívja. Még akkor is, ha ma már a cigarettás dobozokon vágják az arcába, az életével játszik. Az állam azonban nem ilyen hányaveti, különösen, ha a haza jövőjéről van szó, vagyis arról az egyre fogyatkozó fiatalról, aki még itthon maradt.

Hír: Ellenzéki tűz Orbánra és a katasztrófavédelem vezetőjére

Hol van a téli felkészülésről hetekig áradozó Bakondi György és az általa vezetett katasztrófavédelem? Ezt kérdezi Mesterházy Attila, a Jobbik pedig felelősségre vonást követel.

Hír: Veszélyben az MNB devizatartaléka?

Bevégeztetett: Áder János köztársasági elnök hétfőn kinevezte a Magyar Nemzeti Bank elnökévé Matolcsy Györgyöt. A leköszönt nemzetgazdasági miniszter számos vezető munkatársát viszi magával a jegybankba, köztük Pleschinger Gyula államtitkárt, aki a Monetáris Tanács kilencedik tagja lesz.

Hír: Krajczár Gyula: Varga Misi

A Matolcsy-kabaré kulisszái mögött Orbán csendben ismét Varga Mihály kezébe csúsztatta a kasszakulcsot az utolsó másfél évre, ahogy ezt megtette már egyszer 2001 elején. A jelek szerint ennek senki nem tulajdonít különösebb jelentőséget, vagy aki mégis, az örül. Vargáról ugyanis a derék ember képe él a magyarságban, de a magyar sajtóban mindenképpen.

Hír: Tündérmese unortodoxiában

Ha nem érintené minden magyar ember pénztárcáját közvetlenül akár vicces is lenne, ahogy Orbán Viktor tűzön-vízen át ragaszkodik az elmúlt húsz év csak Pepó Pálhoz mérhetően kínos politikusához, Matolcsy Györgyhöz. Márciustól valóban Matolcsy lesz a Magyar Nemzeti Bank első embere - írja blogjában Fodor Gábor.

Hír: Orbán: eddig is a torkomnak ugrottak minden jó döntésnél

Libanonból meleget hozott; az évértékelő beszédekhez ő ért leginkább; a jegybankelnökké avanzsáló Matolcsy Györgyöt Varga Mihály váltja - Orbán a rádióban. A kormányfő bejelentésére gyengült a forint. Elemzők szerint nem okozott meglepetést Matolcsy jelölése. Balog Ádám lesz a jegybank alelnöke.

Hír: Népszava vélemény: Jobbkezek

Kérkedhetnénk, hogy amit hónapokkal ezelőtt - elsőként, egy kis hírben - megírtunk, az valósággá vált. A miniszterelnök a jegybank elnökének jelölte Matolcsy Györgyöt. Nincs azonban mivel dicsekedni. Sem nekünk, sem nekik. A mi helyzetünk egyszerűbb. Közöltünk egy értesülést, ami tulajdonképpen evidencia volt - és az is lett. Sajnos. De ez már Orbán Viktor uralkodását jellemzi.

Hír: Ígérni még tud a miniszterelnök

Osztogatásba kezd a kormány, ha kikerülünk a túlzott deficiteljárás alól, jóllehet a hiány tartásához még idén tavasszal újabb, 200 milliárd forintos költségvetési kiigazításra lesz szükség. A választásokhoz közeledve a "hidegkampánytól" a "gazdasági vakrepülésig" terjedő skálából meríthet ötleteket szavazatszerzéshez a kabinet.

Hír: Orbán: megint sokat beszélt, de nem mondott semmit

Talán megszokásból nevezhetjük Orbán Viktor legfrissebb szónoklatát évértékelőnek. Mert, lehet hogy én egy romkocsmában merengő csökött agyú humán vagyok, de egy évértékeléstől azt várnám, hogy abban megelevenedjen a mögöttünk hagyott esztendő minden fontos eredménye, sikerek és kudarcok egyaránt.

Hír: „Intellektuálisan a legsilányabb” – Így ekézték Orbán beszédét

Magyarország jobban teljesít, mint korábban, és eredményesebb a válság kezelésében, mint a legtöbb európai ország – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteki évértékelő beszédében. Az ellenzék szerint ez távolról sincs így.

Hír: Népszava vélemény: Az Elnök beszéde

Most, hogy szárba szökkenni látszik az ötlet (by Kerényi Imreˆ), hogy a Parlament épületében söröző, kápolna és kávéház működjön, végképp indokolttá vált, hogy Orbán Viktor, miniszterelnökként, ne az Országházban tartsa meg évértékelő beszédét.

Hír: Népszabadság vélemény: Okostojás

Ritkán tartanak egy országról egy napon három országértékelést. Kár, hogy mindhárom unalmas volt. Kettőnek, az EU és az MNB gazdasági ítéletének ez a természete, Orbáné viszont fokozatosan vált azzá. Pedig százéves távlatokat festett oda-vissza, és az A38 Hajótól és okostojás játékig mindent besöpört kormánysikerként. Még a kudarcokat is.

Hír: Egyenlítő TV: Az elrugaszkodás éve?

Bár kétségtelen, hogy kormányunk élen jár bizonyos fogalmak „nevén nem nevezésében” (lásd tandíj=önköltség, megszorítás=kiigazítás), az azért még Orbán Viktortól is túlzásnak tűnik, hogy a –1.7 százalékos gazdasági „teljesítményt” elrugaszkodásnak tekinti.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.