Kapcsolódó tartalmak: orbán

Hír: Die Zeit: Magyarország az államcsődöt kockáztatja

"Orbán Viktor kormányának takarékoskodnia kellene és reformokat kellene végrehajtania", ehelyett azonban "a populizmusra és a külföldi konszernek megadóztatására épít" - írja a Zeit Online.

Hír: Megszépített tündérmese, lódító Orbán

A drasztikus tavalyi reálbércsökkenés után idén, ha kis mértékben is, de emelkedik az átlagkereset mind bruttó, mind adózás utáni szinten. Miközben a Központi Statisztikai Hivatal ezzel az örömhírrel kedveskedik a dolgozóknak, Orbán Viktor ismét tündérmesét vizionált egy interjúban - amihez persze jócskán kellett csúsztatni.

Hír: Népszava vélemény: Inkvizíció?

Jó érzékkel szimatolta ki a The Wall Street Journal riportere, hogy Orbán Viktor esetében mivel lehet kiugratni a nyulat bokorból. Tudta, fecsegő politikussal áll szemben, aki előbb-utóbb csak kiejti azt a szót, amely birizgálja őt, meg is kapta.

Hír: Orbán magyarázza a bizonyítványát

Nem igazán szeretnék elveszni a hazai politika mocsarában, de Orbán Viktor Wall Street Journal interjúja kapcsán (magyarul itt található beszámoló) szeretném az ott elhangzottakat a tényekkel szembeállítani.

Hír: Orbán: ha a dolgok jól mennek, úgy tűnik, választásokat vesztek

Válságban a sztenderd gazdaságpolitika nem működik, ilyenkor célzott akciókra van szükség - mondta a miniszterelnök a The Wall Street Journal európai kiadásában pénteken megjelent interjúban.

Videó: A miniszterelnök rosszul tudja

Orbán Viktor kormányfő valótlanságokat állított a magyar gazdaság állapotáról a nagyköveti értekezleten. Az államadósság valójában növekszik, fontos beruházások maradnak el.

Hír: Egyenlítő TV: Nyílt levél Orbán Viktornak

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Köszönöm sorait, amelyeket ismét az általam befizetett adóból intézett hozzám! Magam is örülök, hogy megszűnt a hazánkat érintő túlzottdeficit-eljárás. Ugyanakkor kénytelen vagyok megemlíteni, hogy akkora csúsztatást, mint amekkorát az Ön levele tartalmaz, kitalálni sem tudnék.

Hír: Újabb Orbán-levél: örömhír hazugságokkal

A napokban kézbesíti a posta Orbán Viktor miniszterelnök újabb levelét a magyar polgárokhoz. Az egyirányú kommunikációs csatornát kihasználva a kormányfő a rövidke, örömhírt közlő üzenet majd' minden mondatában csúsztat vagy hazudik. Annyi biztos: a túlzottdeficit-eljárást (EDP) tényleg lezárta az Unió.

Hír: MSZP: Orbán valótlanságokat állított a gazdaság állapotáról

Az MSZP szerint Orbán Viktor kormányfő valótlanságokat állított a magyar gazdaság állapotáról a nagyköveti értekezleten. Tukacs István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai tájékoztatóján azt mondta: az államadósság valójában növekszik, és fontos beruházások maradnak el.

Hír: Haiderék sem csináltak olyat az EU-val, mint a Fidesz

Még nem volt példa arra, hogy egy tagállam gyakorlatilag az Európai Uniót elítélő határozatot fogadjon el, bár 2000-ben, amikor a Jörg Haider vezette Szabadságpárt kormányra kerülése miatt szankciókkal sújtották Ausztriát, az osztrák kormány egy az EU-ról szóló népszavazással fenyegetőzött. Akkor még idejében feloldották a szankciókat.

Hír: Népszabadság vélemény: Hiszti

Nem vártunk sokat a kormányfő tegnapi parlamenti felszólalásától, de azt sem gondoltuk volna, hogy egy választott, bár önmagát téveszmésen az országgal és a nemzettel azonosító közhivatalnok ott folytatja, ahol két nappal korábban Strasbourgban csúfosan abbahagyta. Hisztizik.

Videó: Mesterházy Attila helyretette Orbánt

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint nem az országot vagy a magyar embereket, hanem a kormányt bírálta az Európai Parlament a Tavares-jelentés elfogadásával.

Hír: Orbán "ellenséges erőket" vizionál

Miközben a Fidesz "bosszút fogadott" az Európai Unió ellen, amely Orbán Viktor kormányfő szerint visszaélt hatalmával, az Európai Parlament (EP) a döntést követően is bízik a magyar kabinettel való megegyezésben.

Hír: Népszava vélemény: Kioktatás

Európa megint megkapta a magáét a magyar miniszterelnöktől. Meg is érdemelte. Miközben egyik válságból a másikba tántorog, még kritizálni meri a magyarokat. Ahelyett, hogy értékelné a kétharmad frenetikus sikereit, amelyeket az "emútnyócév" nyomán ért el, természetesen Orbán Viktor lánglelkű irányításával és neki köszönhetően.

Hír: Kettős Mérce: Jöjjön el a Csehországod!

Bár nem tudjuk mi történik Csehországban, nem tudjuk, milyen váddal, és hogy igaz vádakkal-e, de mára virradóra a cseh rendőrség elitalakulata talán az egész modern Kelet-Európai történelemben példátlan akciót hajtott végre, ahogy ők hívják intervenciót. Kihallgatták a miniszterelnök kabinetfőnöket, több kormánypárti politikus, magas rangú kormánytisztviselőt.

Hír: Péterem, kicsit aggódom Csehország miatt

- Péterem, kicsit aggaszt engem ez a csehországi történet. - Miért, mi történt? - Péter, örülök hogy Magyarországra figyelsz, de azért néha érdemes továbblapozni az újságban. Óriási botrány van Csehországban, a korrupcióellenes rendőrség politikusokat, vállalkozókat, kormánytisztviselőket vett őrizetbe.

Hír: Ámítás a nyugdíjszámla

Hiába a kormány ígérete és a milliárdos projekt, nincs és a tervek szerint nem is lesz egyéni nyugdíjszámla. Kizárólag egy adatbázisról van szó, amelyen a munkavállalók a foglalkoztatójuk által bevallott - és nem a befizetett - járulékot követhetik nyomon. Ha valódi számláról lenne szó, akkor igazi, és nem virtuális pénzt vezetnének rajta. A kormány korábban valódi számlát ígért.

Hír: Elvitte a Duna Orbán gyógyszerét

Lehet, hogy csak én emlékszem úgy, de legendássá vált, hogy a Ceausescu család különféle tagjai járták Romániát, miközben mindenhez értettek. Hasznos tanácsokkal látták el az aratókat, a szántókat, a vetőket, az atomtudósokat, miközben mindenki ütemes taps közben skandálta a vezető nevét.

Hír: FAZ: Orbán túlbuzgón kezeli az árvizet

Az Economist című brit hetilap a korábbi és a mostani Orbán-kormány közötti különbségekről, a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német lap pedig a kormánynak az árvízi védekezéssel kapcsolatos aktivitásáról közölt cikket pénteken.

Hír: Népszava vélemény: Vészhelyzet

Mi is annak a rendes neve? - kérdezte a miniszterelnök tegnap reggeli tájékoztatójának egy pillanatában a körülötte ülőktől. Akik persze készségesen segítettek. Kormányhivatal vezető - mondta immár helyesen a miniszterelnök, s maga is elmosolyodott egy kissé, hogyan is eshetett ki a szerepéből.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    +    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.