Kapcsolódó tartalmak: orbán

Hír: 'Orbán tudja, hogy elveszítheti a választásokat'

Az MSZP, az Együtt, a DK, a PM és a Liberálisok szombaton közös közleményben reagált a kormányfő által a kormánypárti rendezvényen elmondottakra.

Hír: Népszabadság vélemény: A vesztes Orbán

Akárhogy alakuljon is a választások eredménye, Orbán Viktor mindenképpen a választások vesztese lesz. Mindenekelőtt azért, mert már eleve elvesztette a miniszterelnök-jelöltek vitáját azzal, hogy kimenekült belőle. Orbán már kapitulált, hiszen mondvacsinált ürügyekkel feladta azt az esélyt, hogy érveljen, mert nem voltak érvei, csak üres lózungjai.

Hír: A Nagy Márciusi Rezsiünnep

A miniszterelnök évről évre szűkülő tudatában, évről évre szűkül a nemzet, egyre többen kerülnek ki belőle, de a maradék maradéktalanul boldog lesz. Az üzenet világos: aki velünk van, az van.

Hír: Népszava: Orbán az igazi ellenfél

Az ellenzéki médiumokat, elsősorban a netes fórumokat, a kevéske televíziós megjelenést, egyes politikusok nyilatkozatait és a kormánykritikus civil szférát figyelve az elmúlt hetekben olyan érzésem támadt, mintha április 6-ikán nem is Orbán Viktor hatalmának meghosszabbításáról, hanem Vlagyimir Putyinról szólnának a magyar választások.

Hír: A 10 millió devizahiteles országa

A baloldali összefogás szerint a paksi atomerőmű bővítéséről Oroszországgal kötött megállapodás évtizedekre devizaadóst csinál minden magyarból, és eladta az ország függetlenségét.

Hír: Mesterházy: Bohócnak cirkuszban a helye

Orbán Viktor az elmúlt negyedszázad legrosszabb magyar miniszterelnöke. Még csak nem is a rendszerváltás óta a legrosszabb. Kifejezetten igazságtalanság lenne, ha megfeledkeznénk a korábbi évekről, szembeállítva például a demokratikus átmenetben kulcsszerepet játszó Németh Miklóssal.

Hír: Gyurcsány: nem voltam elég jó, de Attila jobb lesz!

Az államfő egy hitelét vesztett báb, a kormányfő pedig egy szélhámos – mondta Gyurcsány Ferenc tizedik évértékelő beszédében. A volt kormányfő szerint történelmi válság van, de a baloldal Mesterházy Attila vezetésével győzni fog.

Hír: A házban kampányolt Orbán

Nem kellett a hallgatóságnak meglepődnie, a miniszterelnök a mai parlamenti ülés első napirendi pontjaként előadott felszólalásában a legtöbb időt a rezsicsökkentésre szánta. Ez a téma ugyanis egyaránt lehetőséget ad Orbán Viktornak arra, hogy a nép életszínvonalát javító vezérként és hogy a hazáját erővel megvédő államférfiként szerepeljen.

Hír: Ez volt az arrogáns Orbán „köteles beszéde”

A Putyinnal kötött Paks-paktum buktathatja meg Orbánt. Nem elsősorban az energia-stratégiájuk tartalma, még csak nem is az oroszok felé nyitás politikája.

Hír: Egyenlítő TV: Brüsszel tényleg nem Moszkva - gyarmat eladó!

Orbán szereti azt hinni, hogy ő zavarta haza az oroszokat 1989. június 16-án. A valóságban nála komolyabb emberek akkor már folyamatosan tárgyaltak a csapatok kivonásáról, a Nagy Imre-temetésen elmondott Orbán-beszéd pedig felrúgta a szervezők megállapodását, amelyben vállalták, hogy senki nem próbál előnyt kovácsolni fellépéséből…

Hír: Ténytár: Törvényes lesz a választási csalás

Orbán Viktor tavaly júliusban (még az előzetes regisztráció körüli mizéria miatt) azt mondta, “úgy fair, hogy a választások előtt több mint egy évvel minden részletszabályt mindenki pontosan ismerhessen.” Azóta természetesen számtalan esetben módosult a választási eljárásról szóló törvény, pedig kevesebb, mint 140 nap van hátra a jövő évi választásokig.

Hír: Orbán adói porig rombolják az országot?

Drasztikusan csökken a Magyarországon működő cégek értéke a szektorális különadók és kiszámíthatatlan gazdaságpolitikai környezet miatt. Ami ma 200 milliárdos veszteségnek látszik, valójában 1500-2000 milliárddal veti vissza a vállalkozásokat.

Hír: Orbán radikális populizmusára nincs szüksége Magyarországnak

Az erős nyugati bírálatok nem hatottak nagymértékben a magyar közvéleményre, mert Magyarországon jelenleg erős az unióellenes hangulat, amit részben Orbán maga gerjeszt. Szabadságharcosnak állítja be magát, miközben erősen függ a brüsszeli támogatásoktól – mutatta be a kormányfőt a The Economist közép-európai tudósítója.

Hír: Népszava vélemény: Nincs ünnep

A véglegesen kettészakadt országban az ünnepek is áldozatául estek a szembenállásnak. S bár a tegnapi szónokok kötelességüknek érezték, hogy fejet hajtsanak 56 hősei előtt, már a jövőre gondoltak. A közeljövőre természetesen, a tavaszi választásra, ahol el kell dőlnie, marad-e Orbánország, vagy visszatérhet a Magyar Köztársaság. A beszédekben a válaszok világosak voltak. A tömeg reakciói is.

Hír: Fidesz-szérum

Egyre erőteljesebben hiszem, hogy a Fidesz, pontosabban Orbán Viktor tényleg laboratóriumként használja az országot, amely laboratóriumban mi volnánk a kísérleti egerek. A mi, esetünkben, azon szavazókra vonatkozik, akik bizonytalanok a választásukban, illetve abban, hogy vajon tényleg regisztrálják-e valahol a szándékaikat, és ha igen, annak milyen következményei lehetnek.

Hír: Orbán Mexikója, avagy van-e élet az 1:8 után?

Egervári Sándor lemondott, de ez nem oldja meg azt a felfogást, ami megteremtette a "szerethető válogatottat" vagy, ami egy nem létező bajnokság nem létező nézőinek stadionokat építene iszonyatosan sok pénzből csak azért, mert szeretjük a focit. Ugyanis ebből nem lesz magyar foci.

Hír: Gyarapodás helyett a rezsiharc folytatódik

Akinek egy közép-európai nyomorult kisállam miniszterelnökeként minden idejét a háborúzás veszi el, attól semmilyen formában nem értelmes elvárni, hogy legalább szabadidejében kormányzással is foglalkozzon.

Hír: A Fidesznek nincs matematikai tagozata – pedig ráférne

Azt állítja Orbán Viktor (a Kossuth rádióban), hogy a rezsicsökkentés olyasmi, amire még a Kádár-rendszerben sem volt példa, egészen a legutóbbi szocialista kormányzásig, amely alatt 300 százalékkal emelkedett a gáz és 200 százalékkal a villamos energia ára.

Hír: Távol a valóságtól: Orbán Gyurcsányt idézve vitázott

Újdonság ugyan alig hangzott el a miniszterelnök évadnyitó parlamenti beszédében, mégis, rég hallottuk a kormányfőt ilyen vehemenciával csúsztatni, kommunistázni, sőt, a vita csúcspontján még az őszödi beszéd is előkerült. A tények - úgy tűnik - senkit nem zavarnak a parlamentben.

Hír: Orbán, a nagyképű

lletve ez így nem teljesen igaz, mármint a cím, mert - ha hinni lehet a kiszivárgott híreknek - a miniszterelnök óvatosságra is intette az övéit, a visegrádi kihelyezett frakcióülésen.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    *    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.