Kapcsolódó tartalmak: orbán

Hír: Orbán Viktor szerzett pár új ellenfelet

Ha akarna, sem tudna kilépni a nyers kelet-európai politikus szerepéből a miniszterelnök. De mostanra már talán pont ezt várják el tőle Strasbourgban.

Hír: Orbán kivégezné az európai jogrendet

Nagy vitát kavart Európában a magyar miniszterelnök halálbüntetésről tett kijelentése. Az Európai Parlament elnöke, Martin Schulz is beszélni akar ez ügyben Orbán Viktorral, aki közölte: áll rendelkezésre. Az Európai Bizottság és az Európa Tanács emberi jogi biztosa is aggódik, az uniós liberálisok pedig felszólították a Néppártot, rúgják ki Orbánt és a Fideszt a frakciójukból.

Hír: Magyarország, 2015. március

Puha diktatúra van Magyarországon. A politikai ellenzék még nincs börtönben, az élesen kritizálókat még nem ölik meg ismeretlen bérgyilkosok, a sajtó – körbehatárolt részében – még szabadon lehet kritizálni a jelenlegi kormányt és kormánypártokat. Puha az a diktatúra, amely a lakosság támogatását egzisztenciális függőséggel kényszeríti ki.

Hír: Lemond-e Orbán az ügynökvád miatt?

A média- és építőipari mágnás egy olyan beszélgetésben gyanúsította meg a miniszterelnököt ügynökmúlttal, amelyben épp azon hezitál, hogy adjon-e interjút a kettejük viszonyáról és mostani háborúságáról, benne saját szerepéről.

Hír: Orbán jelentett Simicskáról?

Az MSZP az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának összehívását kezdeményezi Simicska Lajos nagyvállalkozó Orbán Viktor miniszterelnökről tett állításai miatt. Az ellenzéki párt szeretné, ha vizsgálat folyna Magyarország szuverenitásának, függetlenségének és biztonságának biztosítása miatt.

Hír: Orbán csak bólogatott Putyinnak

Ahogy az idén lejáró hosszútávú orosz-magyar gázszállítási szerződés meghosszabbítása ügyében is a háttérben születhetett megállapodás, úgy az sem derült ki Vlagyimir Putyin ás Orbán Viktor tegnapi sajtótájékoztatóján, hogy valójában miről tárgyalt az orosz elnök és a magyar miniszterelnök maratoni, négyszemközti megbeszélésén.

Hír: Mesterházy Attila: Autokraták kézfogása

Nem szabad szépíteni a dolgokat: Oroszország agresszor. Vlagyimir Putyin a független és szuverén Ukrajna rovására akarja megnövelni országa amúgy sem kicsiny területét.

Hír: Üsd, vágd, nem apád!

Ami még csütörtök este is csak kardcsörtetésnek tűnt, péntek délben valósággá vált: egymásnak esett Orbán Viktor és Simicska Lajos, egykori szoba- és harcostársak, a két ember, akiknél senki sem felelősebb azért, hogy Magyarországon 2015 elején demokrácia és szabad verseny már csak nyomokban található.

Hír: Simicska nekiment Orbánnak

Noha információink szerint előzetesen tájékoztatták őket arról, hogy Simicska Lajos nyilatkozik a Népszavának, péntek délelőtt "lelkiismereti okok miatt" benyújtották le-, illetve felmondásukat a Magyar Nemzet, a Lánchíd rádió és a Hír tévé vezetői.

Hír: Orbán is kap jutalékot az orosz gázüzletből?

Négy éve folyik egy óriási gázüzlet, amely egy időben 55 milliárd forint osztalékot juttatott állami segédlettel néhány magánszemélynek. De vajon kiknek?

Hír: Orbán egyre idegesebb

Orbán Viktort egyre feszültebbé teszi a bizonytalanság. Nem tudja, milyen lépésekre számíthat a közeljövőben az Egyesült Államoktól, miközben maga is érzi: Washington nagy nyomás alatt tartja Magyarországot. Ennek ellenére a miniszterelnök nem tesz engedményeket, mint ahogy a NAV vizsgálatai is helyben topogni látszanak.

Hír: Tóta W.: Esemény után

A budapesti választók negyvenhárom százalékának egyharmada fogta magát, és leszavazott Bokros Lajosra. A fele Tarlóst választotta, és az ő döntésüket könnyű megérteni. Én is tudnék érvelni mellette. De nem azzal kezdeném, hogy a fél egyenlő az egésszel. Inkább az érdekelne, mi baja a másik félnek.

Hír: Úton az elnöki rendszer felé?

Amennyiben a Fidesz-KDNP közvetlenné teszi az államfőválasztást, azzal lényegében már félelnöki, vagy akár teljesen prezidenciális rendszer vezethető be Magyarországon - állítja Fleck Zoltán. A kormányfő tusnádfürdői beszéde után felmerült, az ott bejelentett, "új hatalmi berendezkedés" már egy prezidenciális szisztéma lesz, amelybe Orbán átmentené hatalmát.

Hír: Tóta W.: A történelem vége

Tisztelt hülyéim és uraim, keves barátaim! A legfontosabb versenyfutás ma az, hogyan lehet egy olyan államot kitalálni, amelyben mindent, egészen a ti gyerekeitek malacperselyéig zsebre rakhatok, valamint a csontjaitokból autópályát építtethetek a lányomnak az alabástrom budijáig.

Hír: A tusnádfürdői handabandázó

Normális körülmények között Orbán Viktor gondolatai szóra se lennének érdemesek. Minden talponállóba jut egy ezekből a tűpontos világlátókból. A kocsmai hősök egyik jellegzetes vonása, hogy többen közülük elbeszéléseikben már hegyeket hordtak el, hétszer megmentették a világot, példás családapák, mindig igazuk van, és rettenetesen okosak, ide éppen csak beugrottak amúgy.

Hír: A miniszterelnök kilépett a polgári demokráciák értékrendszeréből

Az MSZP elnöke szerint az az állam, amely nem a szabadság köré szerveződik, előbb vagy utóbb kilép a demokrácia keretei közül. Tóbiás József közölte: szélesebb, erősebb, külső és belső kontrollokkal működő demokráciára van szükség.

Hír: Orbán bukóban

Minden jel arra mutat, hogy Orbán Viktor hatalmas pofonba igyekszik beleszaladni: míg ő ország-világ előtt Jean-Claude Juncker ellen kampányol, addig egy kiszivárgott dokumentum szerint német kollégája, Angela Merkel már a jövő héten megválasztaná a volt luxemburgi miniszterelnököt.

Hír: Mesterházy: Ne folytassa Orbán Viktor!

Ami eddig csak „több volt, mint kormányváltás”, immár „második rendszerváltássá” vált – eddigi kormányzati teljesítményével kérkedett így a miniszterelnöki szombati eskütétele után mondott beszédében.

Hír: Orbán Viktort alig ismerik, és nem is szeretik Európában

Tizenhárom európai vezető ismertségét és népszerűségét vizsgálta tizenkét országban az Ipsos-Mori közvéleménykutató intézet. Merkel a legismertebb, Hollande a legkevésbé szimpatikus. Orbánt többen tartják antipatikusnak, mint szimpatikusnak.

Hír: Húsvéti avatás Felcsúton

Orbán Viktor házának szomszédságában felavatták tegnap Felcsúton a Puskás Akadémia Pancho Aréna nevű, a falu lakosságának többszörösét befogadni képes stadiont. Előtte a névadó egész alakos bronzszobrát is felavatták. A környéken hatalmas volt a biztonsági készenlét, olyannyira, hogy az egyik biztonsági őr a kormányfő feleségét, Lévai Anikót nem ismerte fel és nem akarta beengedni saját házába.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    *    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.