Kapcsolódó tartalmak: orbán

Hír: Nemzeti konzultáció: ez közpénzből folytatott kormánypropaganda

A nemzeti konzultáció lényegében egy közpénzből folytatott kormánypropaganda és sajnálatos, hogy Orbán Viktor még mindig nem tudja, hogy mit kellene tennie.

Hír: A kormány családbarát intézkedései mélyítik a szegénységet

Az Orbán-kormány az általa meghirdetett családbarát politikával szemben a szegénységet és a kilátástalanságot erősítette elmúlt két évi kormányzása alatt.

Hír: Mesterházy: Kubatov-lista és Simicska pénze

Arról álmodik Orbán, hogy 2014-ben egyetlen párt indulhasson csak a választáson: az övé. Javaslata, hogy a pártok állami támogatása szűnjön meg két évre, pontosan ezt célozza.

Hír: Félidőben: a kormány beváltott és beváltatlan ígéretei

Többek között söralátét méretű adóbevallást és két hét alatt megteremtett közbiztonságot ígért 2010-ben a választóknak a Fidesz–KDNP-szövetség.

Hír: HVG.hu vélemény: Milyen választás?

Az az ötlet, hogy a következő két évben (értsd: a választásokig) a parlamenti pártok támogatását megvonják, természetesen egyet jelent a riválisok felszámolásával.

Hír: Az ember, akinek csak a zemberek számítanak

Orbán Viktort kizárólag az érdekli, hogy valami népszerű legyen. Elvenni a pénzt a pártoktól népszerű. Csak éppen korlátozza a demokratikus versengést és felbillenti a pályát.

Hír: Hírszerző vélemény: Forradalmi pártfinanszírozás

A forradalmi pártfinanszírozás azt jelenti, hogy a fülkeforradalmat megnyerő párt annyit lop magának, amennyit akar, ezért nincsen szüksége állami támogatásra.

Hír: Pénzmegvonás - Kivéreztetnék az ellenzéket

A kormányfő csütörtökön vetette fel, hogy a gazdasági helyzet miatt meg kellene szüntetni a pártok 2013-as és 2014-es költségvetési támogatását.

Hír: Pártfinanszírozás: a Fidesz saját nyilatkozatát veszi semmibe

A pártok állami támogatásának megvonása súlyos korrupciós kockázatokat rejt magában, e javaslat pedig a párt- és kampányfinanszírozásnak csak egy részkérdését érinti.

Hír: Baloldali.hu: Pártok állami támogatás nélkül

Orbán legújabb javaslata, amely elvonná a pártok támogatását az elkövetkező két évre, a gyakorlatban nem jelent mást, mint a parlamentáris demokrácia bújtatott felszámolását.

Hír: 168 óra Online vélemény: Gondolkodást váltunk

Azt mondja Orbán Viktor: két évvel ezelőtt nemcsak kormányt váltottunk, hanem gondolkodásmódot is. Ő kezdte, amikor liberálisból konzervatív, baloldaliból jobboldali lett.

Hír: Tóta W. Árpád a HVG.hu-n: Aztán jött a csősz

A rablóvár felépült, állnak a bástyák, nem kell félni az uraknak a parasztoktól. Ugyan ki merné kivizsgálni Simicska Lajost? Számvevőszék? Ügyészség? Bíróság?

Hír: Orbán érzi a veszélyt, de nem érti az okát

Felmérte, hogy kormánya gazdaságpolitikai hitelessége olyan mélyre került, hogy egy görög összeomlás esetén az ország nem lenne képes a vízfelszín felett tartani magát.

Hír: Gigaminisztérium: Balog bírni fogja, ha Réthelyi nem?

Minden szervezetelmélet alaptézise, hogy a vezető napja is 24 órából áll. Az eddig is gyenge érdekérvényesítési képességű humán minisztérium veszélyesen nagy lesz.

Hír: Népszabadság Online vélemény: A nagy tőke

Orbán Viktor szerint a nemzeti együttműködés rendszerében csak nagytőkések vannak, oligarchák nincsenek. Ez kétségkívül szellemes megközelítés.

Hír: Véleményvezér blog: Megvan Orbán gyenge pontja

A mögötte ülő fideszes képviselők is csak mereven néztek maguk elé: pontosan tudták, hogy a kormányfő a védhetetlen próbálja védeni. Az oligarcha-vádra nincs igazi válasza.

Hír: Orbán egykori lelkésze és feltétlen híve örökli a minisztériumot

Feltétlen híve Orbán Viktornak, konfliktuskerülő politikus, aki régóta pályázik a miniszteri székre. Balog Zoltán fordulatokban gazdag pályaképe.

Hír: Népszava Online: Orbán politikusokat akar kormányába

Orbán politikusokat akar kormányába Minden miniszteri posztra politikust szán a miniszterelnök a kormány átalakításakor. Az egyeztetések folyamatban vannak.

Hír: Baloldali.hu: A szereplők változnak, a tartalom marad

Átalakítja kormányát Orbán Viktor: a folyamat csütörtökön el is kezdődött Réthelyi Miklós lemondásával a humán csúcstárca éléről, és Balog Zoltán jelölésével.

Hír: Hírszerző.hu vélemény: Asztana vista

Azon már elgondolkodott valaki, miért kell Orbán Viktornak elutaznia ahhoz, hogy átalakítsa kormányát? Pontosabban a kormány csakúgy átalakuljon, átalakulgasson.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    *    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.