Kapcsolódó tartalmak: Orbán-kormány

Videó: Harangozó Gábor: a kormány rendszeresen hazudik külföldön

Az MSZP szerint a kormánynak a Velencei Bizottság vizsgálata után vissza kell vonnia a kifogásolt dolgokat, különben súlyos szankciók érhetik az országot.

Hír: Népszabadság vélemény: Politikai perverzió

Ami Magyarországon történik, az a folyamatos politikai perverzió maga. Az Alkotmánybíróság által nemrég több ponton is alaptörvény-ellenesnek minősített választási eljárási törvényhez benyújtott alkotmányügyi bizottsági módosítócsomag arcátlansága még így is figyelemre méltó.

Hír: Bloomberg: Még rosszabb lett Orbánék hitelessége

A Standard and Poor’s-nál Magyarország újabb leminősítésére kell számítani, ha rosszabbodnak a politikai keretek és emiatt gyengül a bizalom, illetve a növekedés lehetősége, továbbá emelkednek a hitelfelvétel költségei, valamint az eddiginél csak kevesebb tőke áramlik be.

Hír: Népszabadság vélemény: Párnagáz

Tudják, mi az a párnagáz? Az a gázmennyiség, amelyet állandóan a föld alatti tárolókban kell tartani, hogy nyáron oda be, télen meg onnan ki tudják sajtolni a kereskedelmi forgalomba kerülő energiahordozót.

Videó: Félő, hogy hamarosan újabb megszorításokra lesz szükség

Az MSZP az Európai Bizottság pénteken publikált jelentése alapján félőnek tartja, hogy a következő hónapokban újabb 200 milliárd forintos megszorításokra lesz szükség.

Hír: Népszava vélemény: Részvétlen demokrácia

Kavarognak az elnevezések a mai fél-önkényuralom és fél-demokrácia körül. Az Orbanisztán azért is jó, mert utal a "keleti nyitásra", nem is a külkereskedelemben, hanem még erőteljesebben a politikai rendszerben.

Hír: Népszava vélemény: Az udvarlás vége

Magyarország képes finanszírozni magát a piacokról - annyiszor mantrázta el az utóbbi másfél évben ezt az Orbán-Matolcsy tandem, hogy már maguk is elhitték.

Hír: Megint nem a kormány a hibás

A német autóipar egyedül nem képes talpra állítani a magyar gazdaságot. Elemzők szerint innen már tényleg csak felfelé van.

Hír: Népszava vélemény: Két választás

A mai kormány és kormányzó pártok annyiban térnek el elődjeiktől, hogy míg azokat "legfeljebb" súlyos gondatlanság terhelte a rossz döntések miatt, addig a maiak nem csak vétenek az ország érdekei ellen, hanem előre megfontolt szándékkal hoznak olyan döntéseket, amelyek a pusztuláshoz vezethetnek.

Hír: Mesterházy: A kormány már megbukott

Az MSZP elnöke szerint a választásokat még nem vesztette el, de már megbukott a kormány. Mesterházy Attila keddi gyöngyösi sajtótájékoztatóján azt mondta: az országban négymillió ember a létminimum alatt él, másfél millióan a mélyszegénységben, 12-13 százalékos munkanélküliség van, 450-470 ezer gyerek naponta éhezik, "ez mind olyan adat, ami azt mutatja, hogy ez a kormány megbukott".

Hír: Így vigasztal a kormány: örülj, ha nem csökkent a béred

Igazságtalan a bérhelyzet a kórházakban, bölcsődékben. A közalkalmazottak körében a minimálbér emelését nem követte a bértáblázat. Így alakult ki az abszurd helyzet, hogy alig keres többet az, aki éveken át tanult és évtizedek óta dolgozik, mint az, aki pályakezdő, vagy éppen szakképesítés nélkül minimálbéren foglalkoztatják.

Hír: Hargitai Miklós: Valahol a Balkánon

Egy balkáni országban a kormány a napokban népszavazást írt ki a tervezett új atomerőmű felépítéséről. Az érdeklődés bár szerény volt, de a gesztus így is példaértékű: demonstrálja, hogy egy olyan döntésből, amely az ország környezeti biztonságát, energiaellátását, gazdasági és politikai kapcsolatrendszerét évtizedekre meghatározza, nem lehet eleve kihagyni a választópolgárokat.

Hír: Mesterházy: Orbán mintha másik országban élne

Mesterházy Attila szerint Orbán Viktor miniszterelnök úgy beszélt Brüsszelben, mintha nem Magyarországon, hanem egy másik országban élne. Az MSZP elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában szerdán azt mondta: szerinte a kormányfő osztogatásba kezd, ha megszűnik az ország elleni túlzottdeficit-eljárás.

Hír: Népszabadság: Újabb Matolcsy-csomag jöhet

Új gazdaságpolitikai irányra van szükség Magyarországon a fenntartható költségvetési konszolidációhoz, a növekedés és a bizalom elősegítéséhez, a pénzügyi szektor rendbetételéhez és a strukturális reformok végrehajtásához – állapította meg az IMF magyarországi országlátogatását végző delegációja hétfői közleményében.

Hír: Romló gazdasági mutatókra figyelmeztet az MSZP

A rossz gazdasági mutatókra, a recesszióra, a reálkeresetek és a fogyasztás csökkenésére, az infláció növekedésére és a romló életszínvonalra hívta fel a figyelmet az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának alelnöke pénteken. Katona Tamás arról is beszélt, súlyos következményei lesznek annak, ha "Fidesz-katona" kerül a jegybank élére.

Hír: Így arat Orbán: menekül a tőke, szegényedik a lakosság

A rossz gazdasági mutatókra, a recesszióra, a reálkeresetek és a fogyasztás csökkenésére, az infláció növekedésére és a romló életszínvonalra hívta fel a figyelmet az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának alelnöke pénteken. Katona Tamás arról is beszélt, súlyos következményei lesznek annak, ha "Fidesz-katona" kerül a jegybank élére.

Hír: Népszava: Unortodox kudarctan

Az idei év már nem a vetésről, hanem az aratásról szól: a nagy átalakulások eredményének begyűjtéséről - mondta Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a közszolgálati rádióban. Az eredmények azonban nem igazolják a kormányfő szavait.

Hír: MSZP: Nálunk romlik leggyorsabban a pénz

A Fidesz-kormány unortodox matolcsyzmusának eredménye egy szánalmas első helyezés: tavaly mi zártunk a legmagasabb inflációval az Európai Unióban. Világos, hogy Orbán nagy szabadságharcában az emberek pénztárcája vérzik el.

Hír: Nem tett le Orbán a fizetős felsőoktatásról

A lázadó diákok elől kitért, de nem adta fel azt a tervét Orbán Viktor, hogy radikálisan csökkentse azoknak a számát, akik állami támogatással tanulhatnak a felsőoktatásban. A kormány kezében olyan fegyver van, amivel gyakorlatilag visszahozhatja a keretszámokat. A miniszterelnök kitart amellett, hogy hosszútávon csak az államnak fontos területeken támogatják majd a képzést.

Hír: MSZP: Újabb kormányzati szemfényvesztés

A rezsicsökkentés ügyes marketingfogás, de populista szemfényvesztés is egyben, hiszen a Fidesz érzi a vesztét: közelednek a 2014-es választások, és szükségük van valami könnyen kommunikálható, népszerű intézkedésre - mondta Lendvai Anna.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.