Kapcsolódó tartalmak: Orbán-kormány

Hír: Gyarapodnak a Simicska-cégek

Nem sok panaszuk lehet a Simicska Lajossal összefüggésbe hozható vállalkozásoknak az elmúlt három évre. A legfrissebb, immár a tavalyi évet taglaló mérlegbeszámolókat a 2009. éviekkel összevetve igazán irigylésre méltó helyzet rajzolódik ki.

Hír: Népszava vélemény: Orbán kötéltánca

Három év kormányzás után hajmeresztő látványnak lehet tanúja manapság a korán megkezdett kampányban a magyar választó, amellyel Orbán Viktor megismétli a 2004-es uniós belépésünkkor nyújtott akrobatikus produkcióját.

Hír: Mesterházy: A korrupció három éve

Nem érti. Orbán Viktor nem érti, mi a baj. Szerinte a trafikpályázat pusztán arról szól, hogy van ötezerötszáz nemzeti dohánybolt, és két embernek – egész nap dolgozva – koponyánként leeshet 150-200 ezer forint. Ha ez volna is az igazság, erre akkor se lehetne büszke a miniszterelnök. Ugyanis közben negyvenezer vállalkozó család megélhetése odavan.

Hír: Véget ért a túlzottdeficit-eljárás: drága volt

Biztossá vált, hogy az Európai Bizottság javaslata alapján, Magyarország júniusban kikerül a túlzott deficiteljárás alól. Ennek, a nehezen számszerűsíthető győzelemnek megvolt az ára: megszorítás, megszorítás hátán. Az Európai Bizottság a döntéssel együtt megjelent jelentésében kemény kritikával illette a magyar kormányt.

Hír: Orbánék rezsiblöffje: A gazdagok kaszálnak

A kormány döntése alapján 2013. január 1-től 10 százalékkal csökkentették a legfontosabb energiahordozók - így a villamos energia és a földgáz - lakossági árát - e tételek teszik ki a lakásfenntartási költségek mintegy 50 százalékát. Azaz két olyan kiadás látványos mérséklésére került sor, amelyek meghatározóak a háztartások havi költségvetésében.

Hír: Három év fideszes ámokfutás

Ősszel kötelező óvodába mennie, hiszen három éve, 2010. május 29-én alakult meg a második Orbán-kormány. A Fidesz kampányában és hivatalos programjában semmi nem szerepelt abból, amit az elmúlt három évben tett. Még a halovány ígéretek megvalósítása is elmaradt, ehelyett olyan rendszert próbáltak létrehozni, amely - mint Orbán Viktor elárulta - a következő 10 kormány kezét megköti.

Hír: Új adók: fricska Brüsszelnek, pofon a médiának

Több legyet akar ütni egy csapásra a Fidesz-kormány azzal, hogy újabb adóemelési csomagot készít, bár ezt a túlzottdeficit-eljárásról szóló brüsszeli döntés a hírek szerint egyáltalán nem teszi szükségessé. A különadók emelése egy kis fricska az unió felé, az új reklámadó viszont jókora pofon a médiának.

Hír: "Választási" adóemelés készül

Ha hinni lehet az előzetes brüsszeli híreknek, akkor május 29-én - kilenc esztendő múltán - Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás megszüntetését javasolja majd az Európai Bizottság. Ezt a feltételezést erősítik a kormányoldali politikusok és külügyminiszter derűlátó kijelentései is.

Hír: Már csak papíron demokrácia Magyarország

A magyar kormány nem demokratikus, Magyarország pedig már csak papíron demokrácia - mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke szerdán a németországi Lipcsében.

Videó: Lydia Gall: az Orbán-kormány aláássa a jogállamot

A kormány reakciója a Human Rights Watch jelentésére nem meglepő, bevett taktika náluk, hogy a valódi kérdésekről elterelik a figyelmet.

Hír: Népszabadság vélemény: Trafikálnak

Mi az, amibe belebukhat az Orbán-kormány? Pár hónapja azt hittem, az azeri baltás gyilkos elengedése kivédhetetlenül kínos. De a közvéleményt nem mozdította meg a felháborító eset. Nem ártott annyit a Fidesznek a Schmitt-ügy sem, mint amennyit tisztességes demokráciában ártania kellett volna. Orbán régi harcostársa elinalt, s minden ment tovább, mintha mi sem történt volna.

Hír: Újabb bírálat: az egész világ félreérti a magyar kormányt?

Angela Merkel szerint nem lenne érdemes kizárni Magyarországot az Európai Unióból, mert úgy még kevésbé lehetne befolyást gyakorolni az országra. A volt diplomata szerint ilyen fontos figyelmeztetést a kancellár nyilvánosan még sose küldött a kormánynak.

Hír: Mesterházy: Orbán Viktor és kormánya útonálló és tolvaj

A demokratikus ellenzéki erőknek is megküldi az MSZP elnöke azt az ötpontos megállapodást, amelyet a szocialisták a Bajnai Gordon vezette Együtt 2014 választási szövetséggel kötöttek. A szocialista párt majálisán az Orbán-kormány leváltását sürgették a felszólalók.

Hír: Népszabadság vélemény: Sportszerűen

Aki politikát akar látni, nyilván azt is fog – mondja Gyulay Zsolt, az állami dohánymonopólium vezetője, azt sugallva: szakmai döntések születtek, és csak az ellenérdekeltek támadják az új rendszert. Gyulay nyilván tudja, milyen szakmai szempontok alapján születtek a határozatok.

Hír: Harangozó Gábor: Nem Orbán, hanem Brüsszel védi az érdekeinket

Nem tekinthető legitimnek az a kormány, amely mindent elkövet azért, hogy demokratikus úton ne legyen leváltható - jelentette ki Harangozó Gábor, szocialista képviselő. Szerinte épp ezért lehet indokolt, hogy az uniós szervezetek mindent megtesznek a magyar állampolgárok jogainak és jólétének megvédése érdekében, akár az Orbán-kormánnyal szemben is.

Hír: Charles Gati: Orbánék elhiszik saját propagandájukat

Nem sző összeesküvést és nem szervez magyarországi puccsot térségünk legismertebb amerikai szakértője. Charles Gati ugyanakkor felhívja a figyelmet a német külpolitika változására, amelyet szerinte Budapestnek is észre kellene vennie: már nem olyan megértőek Vlagyimir Putyinnal és rendszerével, mint korábban. Népszabadság interjú.

Hír: Népszabadság vélemény: Kezdődik

Dübörög a nemzeti együttműködés úthengere, megy megállíthatatlanul, a gépezet irgalmatlanul döngöli a göröngyöket, buckákat, hogy az emberek üdvére tükörsima út, mit út, soksávos sztráda vezessen a fényes jövőbe. A kormányos kérlelhetetlenül tapossa a gázt, tekintetét egy pillanatra sem szakítja el a távoli horizont mögé vizionált új világról.

Hír: Népszabadság vélemény: Rög és kötés

Most akkor győztek a diákok, vagy őket is átverte a Fidesz? Fogalmazzunk talán úgy, hogy vereségértékű győzelmet arattak. Hiszen ha megnézzük a decemberi hat pontot, látni fogjuk, hogy van olyan, amelyben legalábbis változást sikerült elérni.

Hír: Ahol nincs rezsicsökkentés: csúcsprofit az állami áramcégnél

Noha a kormányzat az áramszolgáltatók „busás hasznának” letörésére folyamatos lakossági energiadíjcsökkentést hirdetett, az állami MVM által az áramszolgáltatóknak eladott lakossági áram árát nem mérsékelné. Pedig lenne miből: a cég minden eddiginél nagyobb, körülbelül 90 milliárd forintos elmúlt évi eredményről adhat számot.

Hír: Egyenlítő TV: Az uniós szankció esélyeiről

A negyedik alkotmánymódosítás nem csak Magyarországon, hanem Európa-szerte, és még az Egyesült Államokban is hatalmas port kavart. Példa nélkülinek tekinthető, hogy az USA-ban magyar politikusokat hallgatnak meg a demokratikus játékszabályok betartása, vagy inkább be nem tartása miatt.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    *    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.