Kapcsolódó tartalmak: Orbán-kormány

Hír: A trafik-, a föld- és a patikamutyi után itt a nyerőgépmutyi is?

2012. október 2-án 238 igen szavazattal fogadta el az országgyűlés azt a törvényjavaslatot, amely a pénznyerő automaták teljes betiltásáról gondoskodott.

Hír: Az adatok cáfolják a Fidesz győzelmi jelentését

A foglalkoztatási statisztikák közötti jelentős eltérések egyik fő okára mutattak rá a KSH és a GKI nemrégiben végzett, célirányos felmérései: arra kerestek választ, ténylegesen hány magyar állampolgár dolgozik, illetve él tartósan külföldön. Erről nálunk semmilyen hivatalosan elérhető adat, nyilvántartás nincs, így a most ismertetett számok több vitatott kérdésre is választ adnak.

Hír: Mesterházy: A kormány becsapta a pedagógusokat

"Ostoba vagy bohóc" az a pedagógus, aki béremelést követel - mondta Hoffmann Rózsa 2010-ben. A viharos tengeren hajózva meg kellene köszönni a kormányos munkáját, nem "konyakot kell rendelni" - mondta 2012-ben ugyancsak a pedagógus-bérkövetelések kapcsán Giró-Szász András. "Szeretnék én sírni, hogy csak 34 százalékos béremelést kapok és 58 százalékosat ígérnek" - mondta pár napja Balog Zoltán.

Hír: Tabajdi: Ennek súlyos következményei lesznek!

Nem az ország, hanem az Orbán-kormány szenvedett súlyos presztízsveszteséget azzal, hogy az Európai Parlament elfogadta a Tavares-jelentést – véli Tabajdi Csaba. Az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője szerint újabb feszültségforrást jelent, hogy az igennel szavazókat és a tartózkodókat lobbiérdekek szolgálatával gyanúsították meg.

Hír: Nem az országot támadták, hanem a kormányt

Nem az országot vagy a magyar embereket, hanem a kormányt bírálta az Európai Parlament a Tavares-jelentés elfogadásával.

Hír: Ehhez képest a trafikmutyi kisstílű svindli

A Miniszterelnökség az uniós pénzek feletti döntéseket is magához vonja azzal, hogy az NFÜ Lázár János közvetlen irányítása alá kerül. Így lényegében minden fejlesztési és beruházási forrást központilag osztanak el, és a MEH formálisan is kulcsszerephez jut minden egyes uniós euró felhasználásának irányításában és ellenőrzésében.

Hír: Az Orbán-kormány leépíti az egészségügyet

Hiába a kormányzati sikerpropaganda, hiába kampányol Szócska Miklós az európai uniós forrásokból megvalósuló egészségügyi beruházásokkal, Magyarország pontosan látja, hogy az Orbán-kormány nem föl, hanem leépíti a magyar egészségügyet.

Hír: Teljes kudarc az orbáni gazdaságpolitika

Az államadóság elleni küzdelem a kormány talán legnagyobb kudarca. Orbán Viktor három éves kormányzása alatt eddig sosem látott megszorításokat vezetett be: 40 új adó, 2700 milliárdos megszorítás. Az eredmény mégis lesújtó.

Hír: Nagyon "megütötték" Orbánékat - az EP zöme nem kér rendszerükből

Elfogadta az Európai Parlament (EP) plenáris ülése szerdán az alapjogok magyarországi helyzetéről szóló jelentést, állásfoglalást.

Hír: Újabb megszorítások elé nézünk

Megszavazta az Országgyűlés tegnap a második Varga-csomag megszorításait. Ennek eredményeként augusztustól drágább lesz a bankolás, a telefonálás és nőnek az üzemanyagárak. Szakértők úgy vélik: a befolyó összeget a kormány a választások előtti szavazatszedésre használja.

Videó: Gyorsan áttolta a Ház Varga csomagját és a szociális temetkezést

Elfogadta az országgyűlés a költségvetés módosítását és a Varga-csomagot, hiába érvelt ellene az utolsó pillanatig az ellenzék.

Hír: Népszava vélemény: Monitoring

Már sokszor tapasztalhattuk, ha egyszer a kétharmad valamit eldönt, akkor attól semmi sem tántoríthatja el. Legkevésbé a tények. Most az Európa Tanács határozatának interpretálása bizonyítja ezt.

Hír: "Bravúr": újabb eljárás indul Magyarország ellen

Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság (EB) a devizahitel-nyújtás korlátozása miatt - tudatta honlapján szerdán a bizottság.

Hír: Megállíthatatlanul nő a nyomor

Nincs pénz húsra, rezsire, a lakások 70 százaléka energetikai szempontból elavult. Ilyen körülmények között él sok magyar család.

Hír: Kettős Mérce: A megszorítások kormánya!

Fiskális restrikció, egyenlegjavító intézkedések, szükséges kiigazítások, nem, nem ment el az eszünk mi is tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a megszorítások szinonimái egyedül talán csak a Fidesz kormány nincs tisztában vele. Vagy az is lehet, hogy a „nem megszorítások” kormánya nem akarja beismerni, hogy az elmúlt években folyamatosan megszorít.

Hír: Az ENSZ-től érkezik Orbánék legújabb pofonja

A negyedik alaptörvény-módosítással az Orbán-kormány minden jel szerint átlépett egy határt. Újabb és újabb bírálatok érik a rendszer alapjait átalakító törekvéseiket. A legújabb fejlemény, hogy az ENSZ emberi jogi főbiztosa is sürgette a magyar kormányt, hogy vonja vissza azokat az alkotmánymódosításokat, amelyeket nemzetközi és regionális emberi jogi testületek széles körben bíráltak.

Hír: A II. Varga-csomag, avagy a választási költségvetés előkészítése

Nagy meglepetést okozott tegnap Varga Mihály. Senki sem számított újabb megszorító csomagra azok után, hogy az Európai Bizottság bejelentette Magyarország túlzottdeficit-eljárás alól való kikerülését. Az adóemelésekben viszont semmi meglepő nincs.

Hír: A tolvajkormány teljesítménye tényszerűen

Orbán Viktor tolvajkormánya három év alatt csak a sikerpropagandát tudta csúcsra járatni, valódi teljesítménye elszomorító. A számok önmagukért beszélnek.

Hír: Mi van itt? Orbán megígérte, a tények mégis ellenállnak?

A kormányzati propaganda és a miniszterelnöki ígérgetés ellenére nem hogy közelebb került volna az ország a 2010-ben ígért egymillió új munkahely megteremtéséhez, inkább dinamikusan nő a távolság. A termelő szektorban folyamatosan csökken a munkahelyek száma és egy friss felmérés szerint ez a közeljövőben nem is fog változni.

Hír: A kormány a gátakon, csak az államon keresztül adakozhatunk

Éjféltől megszűnik a karitatív szervezetek egyéni adománygyűjtő vonala, és szombattól közös adományvonalon, a nemzeti összefogás 1357-es vonalán gyűjtik a felajánlásokat az árvízi rászorultak megsegítésére – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.