Kapcsolódó tartalmak: Orbán-kormány

Hír: Orbánisztán valósága: elbocsátási hullám jöhet

Nemhogy bővülne a foglalkoztatottság - mint azt Orbán Viktor hétfőn a parlamentben elmondta -, de úgy tűnik, a versenyszféra cégei egyre bizonytalanabbak, amiből ősz végére, tél elejére komoly elbocsátási hullám is lehet.

Hír: Megbukott a 2013. évi költségvetés

Megbukott a 2013. évi költségvetés, és vele a Fidesz utolsó, még élő gazdaságpolitikai célkitűzése, az államháztartási hiány csökkentése. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter erről nyújtott be törvényjavaslatot az Országgyűlésnek.

Hír: Az év végétől pöröghet fel a választási osztogatás

Az adósság elleni harc kudarcának beismerése, hogy nem csupán az NGM adósságmérője tűnik el, de rövidesen a kőbe vésett adósságszabály is. A Fidesz-kormány reményeinél rosszabb büdzséhelyzetet jelzi, hogy a legújabb nyilatkozatok szerint a választási költekezés nagyobb része a jövő évre tolódik át.

Hír: Alkotmányt sért a kormány

Saját Alaptörvényébe törli a lábát a kormány - legalábbis az államadósságról szóló adatok és a kétharmad törvénymódosító szándéka erre utal. A gránitba vésett szöveg szerint nem vehető fel úgy kölcsön, hogy az adósság szintje magasabb legyen, mint az előző években volt. Hát ez nem sikerült.

Hír: Devizahitelek: tények és hazugságok

Támasszuk a falnak egy percre Selmeczi Gabriellát, az elemet is vegyük ki belőle – úgy –, és most beszélhetünk egy kicsit értelmesen a devizahitelekről. De a legjobb, ha tiszta forráshoz nyúlva, a számok beszélnek helyettünk. Adatainkat kizárólag a Magyar Nemzeti Bank nyilvánosságra hozott statisztikáiból merítjük.

Hír: Gyatra, de romlik is a magyar versenyképesség

Három helyet visszaesett Magyarország a Világgazdasági Fórum versenyképességi rangsorában. Még a régiót is lehúzzuk, pedig az sem teljesít fényesen.

Hír: Takarékszövetkezetek államosítása: trafikmutyi deluxe

Talán még a trafikmutyinál is komolyabb ügy lenne a takarékszövetkezetek államosítása, ha a téma mellett teljesen félrenéző ellenzék hozzá tudna szólni a témához. De egyelőre nagyon úgy fest, hogy a feledés homályába vész az "titkos" állami bankrendszer kiépítése. Pedig több mint 100 takarékszövetkezetről van szó, sok-sok milliárd forint tőkével, és több százezer ügyféllel.

Hír: Munkát, kenyeret, adót!

Jelen állás szerint az idén szeptemberig az átlagnál többet kereső, hosszabb ideje a pályán lévő, többirányú képzettséggel, szakvizsgával rendelkező pedagógusok, oktatási intézményvezetők egy jelentős részének a fizetése csökkenni, stagnálni, vagy alig érzékelhetően növekedni fog.

Hír: Megélhetési válság fenyeget

Súlyos áremelések jöhetnek az új útdíjrendszer bevezetése miatt. Mivel a fuvarozók teljes egészében áthárítják az útdíj miatt megemelkedett költségeiket a megrendelőkre, így a kereskedők is árat fognak emelni. Ez jelentős őszi áremelkedéséhez vezet.

Hír: Mutyiország: nőtt a korrupció 2010 óta

A lakosság szerint a korrupció enyhén növekedett 2010-hez képest – állapította meg GKI Gazdaságkutató Zrt. júniusi felmérésében, amelyről pénteken tájékoztatta az MTI-t.

Hír: Másfélszeresére nőtt az állami vezetők száma

Valóságos kisgömböcként hízik az állami vezetés. Hiába mondta Orbán Viktor miniszterelnök 2010-ben a kormányalakításkor, hogy véget vet a rangkórságnak és a kormányzati dáridónak, valamint ígért karcsúbb és hatékonyabb kormányzást, jóval több állami vezetője van az országnak, mint az előző ciklusokban.

Hír: 900 milliónkba kerül a kormánypropaganda

Hirdetésekre közel 157 milliót, a miniszterelnök levelére pedig 755 milliót költött a kabinet az államkasszából a túlzottdeficit-eljárás megszüntetésével kapcsolatos kormányzati sikerpropagandára. Orbán Viktor eddigi 12 levelének költsége összesen 3,2 milliárd forint.

Hír: A Fidesz tehető felelőssé a bedőlt hitelekért

A devizahitelek lakossági felhasználásának lehetőségét az első Orbán-kormány vezette be 2001-ben, a devizahitelek elterjedéséért pedig elsősorban a "fideszes" Járai Zsigmond akkori jegybankelnököt terheli a felelősség a szocialisták szerint.

Hír: A háború ára - miből törleszt a kormány?

Fogy a Magyar Nemzeti Bank devizatartaléka - érkeznek a hírek három hónapja megszakítás nélkül. Az IMF felé történő hiteltörlesztés pedig még benne sincs a statisztikákban. Miből törleszt a kormány ideő előtt? Megéri a sietség vagy kockáztat a Fidesz?

Hír: MSZP: Orbán rosszabbul teljesít

Az Orbán-kormány ősszel még a hűtőszekrények elromlásától és cseréjétől várta a növekedést, a fogyasztás beindulását. Az Orbán-kormányt akkor még „csak” az MSZP és a szakemberek cáfolták, ma már a tények is.

Hír: Ennyibe kerülhet nekünk az újabb mentőcsomag

Miközben a kormánypropaganda a deviza jelzáloghitelek teljes kivezetéséről és százezrek megmentéséről szól, egyelőre nem világos, konkrétan hogyan akarják ezt megtenni. Pedig heteken belül állítólag döntés születik, ahhoz képest még sehol sem tartanak a bankokkal való egyeztetések, az illetékesek össze-vissza beszélnek. A tét nem csekély, a megoldás költsége 100-tól 1000 milliárdig terjedhet.

Hír: Mesterházy: Negyvenszer emelt adót, hát leváltjuk a kormányt

Negyvenszer emelt adót a Fidesz. Az a párt, amely "azonnali és radikális" adócsökkentést követelt éveken keresztül. Ma jóval nagyobb az adóterhelés, mint a szocialista kormányok idején volt. Elsősorban a kisemberek adói növekedtek, a gazdagokat a kormány még jutalmazza is - az MSZP elnökének írása a héten.

Hír: Népszabadság vélemény: Elseje

A magyar gazdasági újságírás klasszikus műfaja a január elseje. A szakma nagyjai nemcsak a karácsony és új év közötti, a nyári szezonhoz képest is hírhiányos időszakot voltak képesek kitölteni a változásokat felsoroló szakanyagokkal, de a makrogazdasági elemzésekkel és a tovagyűrűző hatások kifejtésével (lásd: az útdíj miatt emelkedik a liszt ára) egészen elhúzták a sztorikat január végéig.

Hír: Agyonadóztatásban az élen járunk

Bár a legújabb adók csak a héten lépnek majd életbe, Orbán Viktor máris tovább ment, és – vélhetően a jobban teljesítünk! szlogen alátámasztására – még újabb adófajta bevezetése mellett tört lándzsát. Ebben alighanem a tökéletességre való törekvés vezette, mert mint mondta, ezzel a miénk lesz Európa legeslegjobb adórendszere, mindannyiunk nagy örömére.

Hír: Népszava vélemény: Az államosítás fokozódik

A Fidesz-kormányzat államosítási törekvéseinek nincs határa. Ez a felismerés már megszületett a magán-nyugdíjpénztári tagok vagyonának einstandolásakor, amikor - a nyugdíjak megmentésére hivatkozva - nyilvánvalóvá vált, hogy hárommillió munkavállaló megtakarítására tette rá a kezét a magatartásával a szocialista központosítást felidéző "a kétharmad".

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    -    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.