Kapcsolódó tartalmak: Orbán-kormány

Hír: A 30 legszervilisebb magyar – 2. rész (L-től Zs-ig)

Amikor az ember már azt hinné, hogy a talpnyalást nem lehet fokozni, olyankor kiált fel a 444, hogy HAHÓKÁM!!!! Csütörtökön publikáltuk a szolgalelkű mezőny első 15 versenyzőjét, ma pedig itt van a következő, semmivel sem gyengébb eresztés.

Hír: A 30 legszervilisebb magyar – 1. rész (A-tól K-ig)

Különös hely Magyarország, ahol a mindenkori hatalom elleni lázadásnak, és a mindenkori hatalom – hazai és idegen – kiszolgálásának egyaránt nagy hagyományai vannak. A bátor hősöket nemzeti ünnepeinken szoktuk ünnepelni, a gerinctelen, szolgalelkű, pedálozó nyálgépeket viszont most fogjuk. A 444 az itt szereplők helyett is szégyenkezve, de büszkén mutatja be a 30 legszervilisebb magyart.

Hír: Rezsiharakiri

Az Országgyűlés - mármint a kétharmad - dörgedelmes ukázt fogadott el, amelyben "felszólítja Magyarország Kormányát, hogy ne engedjen az európai uniós bürokrácia nyomásának, védje meg hazánk alapszerződésekben garantált jogait és következetesen folytassa a rezsicsökkentés politikáját!"

Hír: A kormány nem látja a tankönyvkáoszt

A gyerekek tanulását veszélyezteti már az október végére kialakult tankönyvpiaci válság a kiadók és terjesztők szerint. Ugyanis a mai napig nem kis számban akadnak olyan diákok, akik - bár szüleik kifizették a tankönyveiket - nem jutottak még hozzá a felszerelésükhöz. A kormány szerint minden a legnagyobb rendben.

Hír: Ennyit a kedvezményes húsáfáról

A kormányülésen kedden nem került szóba az élelmiszeráfa csökkentése, amikor a 2014-es adótörvény-javaslatról tárgyaltak – mondta a Népszabadságnak egy kormányközeli szereplő. A lap forrása annak ellenére is határozottan állította ezt, hogy az elmúlt hónapok egyik slágertémája volt a kérdés.

Hír: Rezsiharc - kijelölték az ellenséget, indulhat az össztűz

Végre feltűnt az ellenség is a rezsiháborúban az Európai Unió személyében. Így egyre nagyobb lendületet kaphat a harci ösvényen járó Fidesz, amely a hétfői parlamenti ülésnapon megszavazza a novemberre beígért újabb költség-csökkentésről szóló törvénytervezetet.

Hír: A GVH kiherélése: kormányközeli oligarchák tündöklése?

Pénteken nyújtotta be Koszorús László fideszes képviselő azt a törvényt, amely a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hatáskörét szűkítené jelentősen. "Ha" az országgyűlés elfogadja, a hivatal nem vizsgálhatná a cégek összefonódását abban az esetben, ha a kormány úgy dönt: az egyesülés a nemzetgazdasági stratégia részét képezi.

Hír: A 2014-es büdzsé = a stadionépítések költségvetése

Korábbi elemzésünkben részletesen írtunk arról, hogy a mindenkori Orbán-kormányok kiemelten fontos területnek tartották a labdarúgás helyzetének konszolidálását. Már az első Orbán-kormány idején átfogó terv készült a létesítmények rendbehozására, amely aztán csak részletekben valósult meg.

Hír: „Szemfényvesztés” – Orbán egykori embere a rezsicsökkentésről

Egyeztetés és önkéntes párbeszéd nélkül nem lehet hosszú távú megoldásokat találni – mondta a hvg.hu-nak Holoda Attila, az NFM korábbi energetikáért felelős helyettes államtitkára.

Hír: Kampányol az Orbán-kormány: összevissza intézkedések

A kormányt szemmel láthatóan kampány-nyomás alá helyezte a Fidesz-frakció, amelynek semmi sem drága, ha népszerűnek látszó intézkedéseket hozhat. A bankok újabb tízmilliárdokat buknak, miközben a belső kereslet élénkülését vizionálja a gazdasági minisztérium.

Hír: A stadionok költségvetése

Az MSZP szerint a kormány 2014-es költségvetési javaslata kísérletet sem tesz az elmúlt évek igazságtalanságainak megszüntetésére, helyette több tízmilliárd forintot szán stadionépítésekre. Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő beszélt erről szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Hír: Hiába emelnek adót Orbánék, így is hízik a hiány

A pénzügyi múlt még mindig szebben fest, mint a jelen - hiába jutott pluszpénzekhez a költségvetés, a hiány egyre nő.

Hír: Kicentizték a költségvetést

Veszélyes mutatványt próbál meg a kormány: a sok megszorítás után azt ígérik, jövőre már "mindenki" többet kap a költségvetésből, ugyanakkor a túlzottdeficit-eljárás réme miatt a hiány nem érheti el a 3 százalékot. Az eredmény a bevételeket több ponton túltervező, ráadásul kellő tartalékokkal föl nem vértezett, kifeszített büdzsé.

Hír: Magyarország=3.2 millió szegény

Kíváncsian várom, mivel magyarázza majd a T. Kormány a KSH friss kiadványát. Ebből ugyanis az derül ki, hogy Magyarországon 3.2 millió ember (a lakosság egyharmada) él relatív jövedelmi szegénységben, ebből mintegy félmillióan mélyszegénységben. Ezekkel az adatokkal természetesen az Európai Unió sereghajtói között vagyunk. Magyarország jobban teljesít!

Hír: Gyógystadionok

A stadion is az egészségügy része - mondta Harrach Péter, és nem pirult bele talpig. Ezek kapcsán ugyanis - véli a kormánypárti klakk frakcióvezetője - nem az a kérdés, hogy a profi focisták hol játszanak. "A mi gyerekeink és unokáink is sportolnak ott". (Hogy tényleg ez-e a legszervilisebb nyalás foci-, és/vagy Orbán-ügyben, arra még nem fogadnék nagyobb összegben.)

Hír: Orbán Viktor megint átverte a nyugdíjasokat

Orbán Viktor megint átverte a nyugdíjasokat: mégsem kapnak novemberben kiegészítő nyugdíjemelést az idősek.

Hír: Kifeszítve

Választási évre választási költségvetés készül. Miután a büdzséről politikusok szavaznak, aligha lehet ez másként. Egy költségvetés mindig politikai kérdés: nincs terület, amely ne tudna millió okot felsorolni a többlet milliárdokra; a súlyozás, a prioritások kijelölése, az alku, a pénzügyi lehetőségek és a társadalmi elvárások egyeztetése több egyszerű matematikai műveletnél.

Hír: MSZP: 2012 az elszegényedés éve volt

Az MSZP szerint három éve nem fejlődik a magyar gazdaság az Orbán-kormány tevékenysége miatt. Józsa István, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, "három év kiesett a magyar gazdaság fejlődéséből", nem tartottunk ott 2013 nyarán, mint ahol tartottunk 2010 nyarán.

Hír: Népszabadság vélemény: Rezsi(át)vágás

Meglepő idézetek következnek: „Magyarországon európai összehasonlításban pazarló az épületek energiafogyasztása. A rezsiproblémát csak nagyon rövid időszakra tudja kezelni a rezsicsökkentés. Néhány éven belül radikális beavatkozás kell az épület-szektorban, mert különben finanszírozhatatlanná válik épületeink működtetése”. (Bencsik János, az Orbán-kormány volt energiaügyi államtitkára)

Hír: Busásan kifizeti Orbán a rezsicsökkentést az adófizetők pénzén

A rezsicsökkentés veszteségeit adja vissza az E.ON-nak Orbán Viktor az adófizetők pénzéből - így összegezte az MSZP elnökségi tagja, Tóth Bertalan a német multi és a magyar állam között köttetett, részleteiben nem ismert megállapodást, amelynek értelmében 350 milliárd forintot fizet Magyarország a gáztárolókért és a bennük lévő földgázért.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    -    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.