Kapcsolódó tartalmak: Orbán-kormány

Hír: Botrány botrány hátán

0 inShare Rezsiátverés, trafik- és földmutyi, vak komondor, tankönyvkáosz, szegénységi csúcs, NAV-botrány, államilag irányított korrupció - a szocialisták szerint ez jellemezte a kormány munkáját 2013-ban.

Hír: 2013 a rombolás éve volt - december

A december sem maradt botrány nélkül. A gyanú szerint az adóhivatal ezermilliárdos áfacsalásokhoz asszisztál, ám a Fidesz az ügyben nem hajlandó vizsgálódni, megpróbálja szőnyeg alá söpörni a bejelentést, a politikai felelősséget elkenni, s a visszaélések bejelentőjét vádlottá tenni.

Hír: 168 Óra: Évbúcsúztató

Szép évünk volt. Persze sokan a beteg lelkük rosszindulatú kipárolgásával akarják elvenni a virágba boruló új rend felett érzett örömünket. Azok, akik a bankok oldalára álltak, hogy a brüsszelita globálimperialista gyarmatosítókat kiszolgálva eltöröljék a rezsicsökkentést.

Hír: Fontos tüntetni a NAV ügyben is!

Nagyon nehéz dolog tüntetést szervezni, jól szervezni és úgy, hogy elegen el is jöjjenek rá. Plankó Gergő írt egy cikket a 444-en, ami bár jóindulatú, de elég sok olyan fontos szempontotról megfeledkezik, amikor azt mondja: "alig néhányan álltak ki Horváth András mellett”, “Épp ezért működhet a megfélemlítése."

Hír: Ténytár: Kétharmados lemaradásban a magyar gazdaság

Annak ellenére, hogy idén - a tavalyi nagyon gyenge év után - a gazdasági teljesítmény valamelyest javult, a friss adatok azt bizonyítják, hogy az elmúlt három évben gyakorlatilag semmiben sem sikerült javítania az országnak, és továbbra is Európa sereghajtói közé tartozunk.

Hír: Egymillió embert tett ki a Fidesz a nyugdíjrendszerből

Az MSZP szerint nem javult a nyugdíjasok helyzete a kormányváltás óta, miközben a kormány egymillió embert kirakott a nyugdíjrendszerből.

Hír: Népszabadság vélemény: A zárvány mítosza

Meglehet, a Nemzeti Együttműködés Rendszere „egyszerű” maffiaállam csupán, amelynek polipcsápjai egyre fojtogatóbban fonják át politikai, gazdasági, kulturális köz- és magánéletünket.

Hír: Népszabadság vélemény: Orbán szerencséje

Az adócsalóknak elvben börtönben a helyük, ám a kormány sajnos a gyakorlatban nem tehet semmit az ezermilliárdos áfacsalók és esetleges adóhivatali bűnsegédeik rács mögé juttatásáért: a hatályos törvények szerint az adóhivatal ( NAV) ellenőrzése ugyanis nem a kabinet, hanem az Állami Számvevőszék feladata.

Hír: A kiskeresetűek jártak a legrosszabban a minimálbér-emeléssel

Jövőre százezer forint felett lesz a minimálbér bruttó összege. Ebben a kormányzati ciklusban ez 38 százalékos emelkedést jelent, amellyel az Európai Unió éllovasai között vagyunk. Az emelkedésből azonban a legkisebb keresetűeknek 38 százalék helyett csak 10 százalék jutott.

Hír: Sok Fidesz-vezető tudott az adócsalásokról

Egyre több fideszes vezetőről derül ki, hogy Horváth András, az adóhivatal egykori alkalmazottja kérte a segítségét a gigantikus adócsalás-elleplezési ügy feltárásában. A korábban a Fidesz-ben politizáló Horváth főnökei után Rogán Antaltól, Révész Máriusztól, Lázár Jánostól, Cséfalvay Zoltántól, Varga Mihálytól is segítséget kért, de hiába - állítja.

Hír: Népszabadság vélemény: El lettek határolódva

„Nem rúgták ki a Századvég tudományos munkatársát.” Ez vezető hír tud lenni a magyar sajtóban, igaz, nem minden ok nélkül.

Hír: Ténytár: Így teljes a takarékok államosítása

A Ténytár már korábban írt arról, hogy a takarékszövetkezetek államosítása a trafikmutyinál is komolyabb ügy lehet, amely sok milliárdos tőkét és több százezer tulajdonost érinthet. Bár a takarékszövetkezeti szféra élesen tiltakozott az átalakítás ellen, az végül - a dohánykereskedelem államosításához képest - viszonylag simán átment.

Hír: Véleményvezér: Már megint einstand

A Véleményvezérnél nem szeretjük, amikor hazánk jelenlegi helyzetét a kommunista diktatúra idejével hozzák párhuzamba. Ez ugyanisrendszerint olyan túlzás, amelyik egyrészt degradálja a kommunizmus bűneit, másrészt a végül általában túlzónak bizonyuló kritika miatt devalválja az egyébként jogos aggodalmakat is.

Hír: HVG.hu vélemény: Fagyjál meg, ahol akarsz!

Már hogy tisztázzuk a szavak mögötti valódi jelentést: az "állampolgárok" nem az állam afféle alattvalói, egy gépköztársasági királyság tányérnyalói és udvaroncai; nem az állam "ad kenyeret" a kezükbe – éppen hogy ők adják oda az államnak munkaerejüket, jövedelmük egy nagy (és egyre nagyobb) részét, tulajdonképpen – most mit szépítgessük – az életük vissza nem téríthető adagjait;

Hír: Kegy lett a nyugdíjemelés

A januári, törvényben előírt nyugdíjemelést a kormány beváltott igértenének állították be fideszes és KDNP-s képviselők, miközben arról is beszéltek, hogy az időseket az előző kormányok idején nem becsülték meg. Szerintük a kormány teljesítette az időseknek tett vállalásait, bár arról nem szóltak, hogy csaknem egymillió embert megaláztak és kitettek a rendszerből.

Hír: Kidurrant Orbánék devizamentő-lufija

Ma már szavazhat is a parlament a kiterjesztett árfolyamgátról: a nagy összegű hitellel rendelkezők és a 90 napon túli késedelemben lévők is kérhetnék az árfolyamgátat. A bankok javaslatával ellentétben ez azonban nem oldja meg véglegesen a problémát, csak elodázza azt.

Hír: Fidesz: ez a kampány az a kampány

Orbán Viktor miniszterelnök eddigi szabadságharca Brüsszellel, az uniós intézményekkel és a EU-bürokratákkal nemcsak kormányzásának az alaphangja, de permanens kampányretorika is.

Hír: Újabb lex: készül a kaszinómutyi?

Idén júliusban mi is írtunk arról, hogy a kormány álláspontja a nyerőgépekkel kapcsolatban hirtelenjében 180 fokos fordulatot vett. Miután 2012 októberében teljes egészében betiltották a pénznyerő automaták üzemeltetését, kilenc hónappal később már nem volt kifogásuk ezek ellen - no persze csak akkor, ha állami koncesszióban működtetik azokat.

Hír: A nagy kormányzati hanta: mennyi az annyi?

Magyarország GDP-arányos adósságrátája három év alatt több mint 4 százalékponttal csökkent - mondta pénteken Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára - pedig nem is.

Hír: 168 Óra vélemény: A Fidesz fél

Sarkosabban fogalmazva, gyáva. Azóta fél, amióta 2002-ben elvesztette a választásokat. Retteg, hogy ez még egyszer előfordulhat. 2010-ben, a kétharmados győzelem után emiatt mindent megtett és mindmáig megtesz, hogy ez ne ismétlődhessen meg. Jól mutatja mindezt a bajai választási cirkusz, amely jócskán túlmutat egy helyi választókerületi voksolás tétjénél.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.