Kapcsolódó tartalmak: Orbán-kormány

Hír: A NER közelgő bukása

A Nemzeti Együttműködés Rendszere („NER”) egy, az elmúlt száz évben minden magyar rezsimet elsüllyesztő dilemmával küzd. Természetes legitimáció híján már rövidtávon is az általános jólétet kell növelnie, miközben hatalmi megfontolások miatt folyamatosan a saját támogatói helyzetbe hozásán dolgozik.

Hír: Nemzeti Államosítás Kormánya - Jönnek a nemzeti alkoholboltok?

Blogunk rendszeres olvasói számára ismerős lehet ez a cikksorozatunk, amelyben a kormányzat államosításait kísérjük figyelemmel. Ebben próbáljuk összegezni mindazt, amit a kormány „védőszárnyai alá vett” az elmúlt négy évben. A tempó továbbra sem lassult, következzék az államosítások sorozat újabb fejezete.

Hír: Támadás a civilek ellen: az Ökotárs csak a kezdet?

Célkeresztben van a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány, a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen, a Roma Sajtóközpont, a Transparency International magyar tagozata és a TASZ is.

Hír: Beszólt a norvég miniszter Orbánnak

Magyarország útja vissza a múltba címmel közölt olvasói levelet csütörtökön a Financial Times európai kiadása Vidar Helgesentől, Norvégia európai ügyekkel foglalkozó miniszterétől.

Hír: Olvasónk írta: Nyugdíjaggályok - Kritikus szemmel a nyugdíjakról

A 2010. évi kormányváltás előtt a jelenleg is kormányzó Fidesz kormány kijelentette, hogy az előző szocialista kormány által életbe léptetett szigorítások a nyugdíjrendszert hosszútávon fenntarthatóvá tették, és nincs szükség beavatkozásra. Kormányra kerülve mégis szükségesnek látták, hogy profiltisztítást és átalakításokat hajtsanak végre.

Hír: EBESZ-jelentés: tisztességtelen eszközökkel nyert a Fidesz

Mostanra kevesen vannak Magyarországon azok, akik szerint a Fidesz nem csalta el az áprilisi választásokat. Bár a kormánypártot a tények és a számok nem hatják meg, mindenki másnak azonban érdekes lehet mindaz, amit az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) megállapított hazánk új választási rendszeréről, a választásokról írt végleges jelentésében.

Hír: Megszorítás alatt is épülnek a stadionok

A kormány 110 milliárd forintos megszorításról döntött tegnap annak érdekében, hogy tartani tudja az idei költségvetés hiánycélját. A spórolás azonban - a korábbi sajtóhírekkel szemben - nem érinti az országban folyó stadion-beruházásokat. A foci mindenek előtt.

Hír: Mi fizetünk rá

Hat-nyolcszázmilliárdot vagy még többet is bukhat a bankszektor a parlament múlt hétfői, a devizahitelesek megsegítését célzó döntése nyomán. Amennyit egészségügyi ellátásra évente költ az ország. Azt is lehet mondani, hogy van miből, mert ezen a terméken eddig nagyot kaszáltak. És ezen az sem változtat, hogy igencsak kérdéses, milyen mértékig avatkozhat bele az állam a magánjogi szerződésekbe.

Hír: Csak nem? Személyre szabták a szerencsejáték-törvényt?

Azért szakadt meg a törvényalkotási bizottság napirendjének megtárgyalása csütörtökön, mert kiderült: senki, még a kormánypárt képviselői sem tudják, mi végett került a törvénybe az áfamentesség ötlete - nyilatkozta Tukacs István az ATV Egyenes beszéd című műsorában péntek este.

Hír: RTL-ügy: Háborús viszonyok

Új fejezetéhez érkezett a kormány és az RTL küzdelme: a társaság elleni felülvizsgálati eljárásra utasította a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt Varga Mihály.

Hír: Magyarország: egészen Balkán

Már többször írtunk arról, hogy a magyar demokrácia jelentősen átalakult az elmúlt években. A kormány feketelistáján szereplő hazai és nemzetközi civil és államközi jogvédő szervezetek is felhívták arra a figyelmet, hogy a fékek és ellensúlyok rendszerének leépülése, a folyamatosan növekvő korrupció miatt hazánk kezd kikerülni az egyértelműen nyugati értelemben vett demokráciák köréből.

Hír: Megbélyegzi a kormány a szegényeket

Az egyre mélyülő szegénység beágyazásának tartja Ferge Zsuzsa szociológus, hogy az új kormányban két államtitkárság foglalkozik majd a rászorulókkal. Eközben megjelent a KSH létminimumról szóló jelentése. Legkevesebb 87 510 forintra van szüksége egy felnőttnek ahhoz, hogy fedezze az életszükségleteit.

Hír: Idén sem közölte a KSH, hányan élnek a létminimum alatt

Egy egyedülálló felnőttnek tavaly 87 510 forintra volt szüksége ahhoz, hogy megéljen, míg egy kétgyerekes családnak 253 779 forintra - derül ki a KSH pénteken kiadott, az MTI által azonban nem közölt Létminimum, 2013 című kiadványából. Az idén sem derült ki, hogy hányan élnek a létminimum alatt.

Hír: Jön a Lex-RTL Klub: végül ezt is mi fizetjük

Akik az országgyűlési választásokat követően konszolidációra, valamiféle társadalmi kiegyezésre számítottak, azoknak hamar csalatkozniuk kellett. Már a választást követő három hétben tovább folytatódott az a pökhendi erődemonstráció, amely az elmúlt 4 évben meghatározta a kormánypárt politikai kommunikációját akkor, amikor ellenvéleménnyel találkozott.

Hír: Mindörökké háború

Orbán Viktor folyamatos háborúja örökké új ellenségeket igényel. Most éppen a megmaradt függetlennek nevezhető média és a civilek kerültek sorra. A harcnak soha nem lesz vége, hiszen a csata célja nem a győzelem, hanem éppen a háborús állapot fenntartása.

Hír: Keveset adott, sokat elvett a kormány

Eddig több mint hatszorosan fizették ki a háztartások a rezsicsökkentésen általuk elért megtakarításokat. A díjlefaragásokon megspórolt mintegy 155 milliárd forint több mint kétszeresét extra adók formájában szedte vissza, és a kormány négyszer annyit költött energiacégek megvételére.

Hír: Baj van: az éves terv közelében a hiány

Az egész évre tervezett hiány 96 százalékát már "teljesítette" a kormány. A deficit növekedésének üteme gyorsult áprilisban, holott meg kellett volna állnia. A szaktárca magyarázkodik, szerintük nincs gond, csak az idén május elseje előtt fizették ki a családi pótlékot.

Hír: Ténytár: Nem csökken a kivándorlás

A Ténytár blogján már régen foglalkoztunk a migrációs helyzettel, noha korábban több írást is szenteltünk a témának. A Népességtudományi Kutatóintézet friss kutatása szerint a migrációs folyamat nem torpant meg, továbbra is sokan terveznek más országokban szerencsét próbálni.

Hír: Az elszegényítést folytatják?

Magyarországon az Eurostat adatai szerint a gazdagoknak jelentősen nőtt a jövedelme, az ország 90%-ának helyzete viszont romlott az elmúlt négy évben. Ha a harmadik Orbán-kormány ott folytatja, ahol a második abbahagyta, négy év múlva közel 100% lesz a lecsúszók aránya, és már csak Orbán Viktor és baráti köre érezheti majd magát nyertesnek.

Hír: Scheppele: illegitim a Fidesz kétharmada

A magyarországi választási kampány törvénybe foglalt inkorrektsége komoly kétségeket ébreszt az eredmény érvényességével kapcsolatban - állapította meg a The New York Timesban az egyik legismertebb amerikai Magyarország-szakértő.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.