Kapcsolódó tartalmak: Orbán-kormány

Hír: Index.hu: Megzuhant a magyar gazdaság

Technikai értelemben is recesszióba került a magyar gazdaság, miután a második negyedévben 0,2 százalékkal elmaradt a teljesítménye az előző negyedévitől – derül ki a KSH szerdán publikált előzetes becsléséből. Éves szinten 1,2 százalékosra nőtt a visszaesés az előző negyedévben mért 0,7 százalékról.

Videó: Nem folytatódik Matolcsy tündérmeséje?

Burány Sándor, az MSZP gazdaságpolitikusa az Orbán-kormány elhibázott gazdaság- és adópolitikáját tartja felelősnek a rossz gazdasági adatokért.

Hír: Kudarcos konzultációk: drága önreklám

Bár Orbán Viktor az emberekkel történő együttkormányzás eszközét látja a nemzeti konzultációkban, a levelezgetések olyan haszontalan és drága kormányzati PR-akciók, melyek már - a saját táboron belül is - egyre kevesebbeket érdekelnek.

Hír: Népszabadság vélemény: Hatalmi játszma

Mondja, Ön egyetért azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetni? Esetleg Ön azok közé tartozik, akik szerint az oktatási rendszert úgy kell átszervezni, hogy az állam közpénzből azokat a képzéseket támogassa elsősorban, amelyekkel valóban el lehet helyezkedni?

Hír: Sólyom legitimálta az Orbánnal szembeni kritikákat

Egyetértenek az elemzők abban, hogy nem fogják megfogadni a kormánypártok Sólyom László volt köztársasági elnök Aszófőn elmondott kritikáját és intelmeit, holott ellenzékben még szinte vakon követték elnöki állásfoglalásait.

Hír: Nem követni, hanem elkerülni próbálja Európa a magyar utat

Egyre büszkébben és magabiztosabban hangoztatják az Orbán-kormány tagjai, élen a miniszterelnökkel, hogy Európában példákkal jár az élen Magyarország a válság kezelését illetően, s számos ország tőlünk veszi át az unortodox megoldási módokat. Szakértők óva intenek az elbizakodottságtól.

Hír: Index.hu: Elkopott az elszámoltatás

A választási kampány egyik fő témája, az elszámoltatás kormányon már korántsem olyan fontos a Fidesznek. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost felmentették, az ezernél is több vizsgálatból alig jutott el valami a bíróságig. Ami pedig eljutott, abban is leginkább felmentették a vádlottakat. És van ügy, amelyikben már az ügyészség is megfutamodik.

Hír: Nyugdíj: a kormánynak csak a pénzünk kellett

Az Orbán-kormány még csak a látszatát sem igyekszik fenntartani annak, hogy másfél évvel ezelőtt nem egy egyszerű, államilag levezényelt rablás történt.

Hír: A Fidesz tényleg véget vetne a demokráciának

A Fidesz szokásos kormányzati taktikájának megfelelően ma a sajtón keresztül közölte Magyarországgal, hogy úgy döntöttek, bevezetik a választási előregisztráció intézményét. Persze kitaláltak hozzá egy újabb nyelvi leleményt, ”feliratkozásnak” akarják nevezni az intézményt, de a cél egyértelmű: leszűkíteni a választáson résztvevők körét a lehető legkisebbre, leginkább a Fidesz támogatói körére.

Hír: MSZP: Az Orbán-kormány pánikba esett

Az MSZP szerint az előzetes választási feliratkozás kormányfő általi felvetése Orbán Viktor újabb kísérlete arra, hogy bebetonozza hatalmát.

Hír: Az intések ellenére beleszaladt a pofonba a kormány

A törvény nemcsak értelmetlen, hiszen az állam az egyik zsebéből a másikba csoportosítja át ugyanazt a pénzt, de a jegybanki függetlenség csorbítása miatt jogellenes is. Az Európai Központi Banknak az Orbán-kormány tranzakciósilleték-törvényéről kedden közzétett véleményét értékelte Szekeres Imre, az MSZP Gazdaságpolitikai kabinetvezetője, országgyűlési képviselő.

Hír: Mesterházy: Száz milliárdot tapsolt el Orbán

Nyolc hónapra volt szüksége az Orbán-kormánynak ahhoz, hogy végre tényleg tárgyalni kezdjen a Nemzetközi Valutaalappal. Nem véletlenül fogalmazok úgy, hogy "végre", mert a tárgyalások körüli bizonytalanság az év első felében 75-100 milliárd forintjába került az országnak. Ennyi pénzt vett ki a kormány az adófizetők zsebéből. Ez több mint, például, a BKV összes tartozása.

Hír: A „Jobbkéz” anatómiája - Matolcsy György politikai világa

Talán soha annyira ellentmondásos személyiség nem irányította még a magyar gazdaságpolitikát, mint Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter tevékenységének megítélése – finoman szólva is – vegyes képet mutat. Mindazonáltal a kritikaözön ellenére azt láthatjuk, hogy Orbán Viktor rendre kiáll minisztere mellett, s hiába vizionálta már oly sokszor a sajtó, nem távolította el tisztségéből.

Videó: Kovács: Orbán a saját nemzetét győzte le

Kovács László az Orbán-kormány eddigi tevékenységét értékelte az ATV-ben. A politikus szerint Orbán Viktor győzött, de nem Brüsszelt, hanem saját nemzetét győzte le.

Hír: Félidőben - Mesterházy Attila írása

A rendkívüli parlamenti ülésszak lezárultával túljutottunk a Fidesz kormányzásának félidején: mostantól kevesebb van hátra a jelenlegi kormány mandátumából, mint ami letelt.

Hír: Véleményvezér: Orbán Viktor titkos terve?

Elképzelhető, hogy az MNB devizatartalékából néhány magyar tulajdonú kisbankot, illetve az MFB-t juttatnák forráshoz és tőkéhez, ezen keresztül próbálva meg felpörgetni a gazdaságot.

Hír: GKI: A költségvetés helyzete romlik, a foglalkozatás nem bővül

A kormány munkahelyvédelmi akcióterve úgy rontja számottevően a költségvetés pozícióját, hogy érdemben nem járul hozzá a foglalkoztatás bővítéséhez - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt. elemzésében, amelyet szerdán juttatott el az MTI-hez.

Hír: Fidesz: legitimációs eszköz a puccs

Az Orbán Viktor elleni nemzetközi összeesküvés, sőt puccskísérlet vissza-visszatérő félelem a Fidesz vezérkarában, amelynek politikai realitása sohasem volt és jelenleg sincs - állították a Népszava által megkérdezett szakértők, akik mindezt a kormánypárti törzsszavazóknak szóló retorikai fogásnak, a harci hevület miatt szükséges ellenségkép fenntartásának nevezték.

Hír: Tóta W. az IMF tárgyalásról: Pannon Psycho

Ma érkezik hazánkba a Nemzetközi Valutaalap küldöttsége. Köszöntse őket illendően, aki találkozik velük. Életbevágó, hogy érezzék: az ország egésze nem annyira őrült, mint azok, akikkel nekik tárgyalni kell.

Hír: Baloldali.hu: Ebbe bizony bele lehet bukni

A Fidesznek évei voltak arra, hogy felkészüljön a kormányzásra, ehhez képest a 2010 óta tartó hatalomgyakorlás egyetlen olajozottan működő mechanizmusa a korrupció kiépítése volt.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.