Kapcsolódó tartalmak: Orbán-kormány

Hír: Varánusz: Nem leszünk az IMF Gyirmóttya!

Háború az nincs. Sőt, forradalom sincs. Magyarország kormánya csak tájékoztatja a kedveslakosságot, hogy hülye, mint a segg. Szerintük erre feltétlenül szükség van, mert ahogy Giró Szász András hirdetésmagyarázó és konyaknagykövet elmondta, az ellenzék manipulatív információkkal látta el a kedveslakosságot, amit iziben helyre kellett tenni:

Hír: Kétszázmillióért magyaráz az IMF-ről a kormány

A kormány kétszázmilliós kampányt indított az IMF-tárgyalásokról. Ennek részeként jelentek meg kedden több napilapban egész oldalas hirdetések. A kormány szerint a kampányra azért van szükség, mert a hamis információk jelentek meg az IMF követeléseiről.

Hír: Népszava Online: "Kétszázmilliós agymosás"

Kétszázmillió forintos médiakampányt indított a Miniszterelnökség: az I. M. G. Inter Media Group Kft. feladata, az állam és az IMF közötti megállapodás lakossági tájékoztató kampányának megvalósítása, a kampányhoz kapcsolódó médiavásárlási, kreatív tervezési és gyártási, valamint nyomdai kivitelezési feladatok elvégzése - derül ki a nyilvánosságra hozott szerződésből.

Hír: Kormányzati propaganda a koronaúsztatástól az IMF-kampányig

Az IMF-tárgyalások állásásról indított kormányzati kommunikációs kampány logikája annyira nem új, hogy nemcsak az elmúlt két évben követte már a kabinet ugyanezt a taktikát, de már az első Orbán-kormány is így működött. De reklámoztak itt már szocialisták is olyan adócsökkentést, amit nem sokkal később visszavontak.

Hír: IMF vs. kormány: a fantomháború folytatódik

A gazdasági szabadságharc elbukása után a kormány számára nem maradt más, mint a félrevezető propaganda. Ennek érdekében szeptember elején Orbán Viktor fejében megszületett egy nem létező IMF-követeléslista, rá egy hónapra pedig közpénzeket felhasználva, 200 millióért reklámozzák ennek elutasítását.

Hír: Véleményvezér: Ez a csapat tényleg ennyit tud

A kormány néhány héttel ezelőtt kezdte csupán valóban elhinni, hogy a jövő évi büdzsé tervezetében 500-600 milliárdos lyuk tátong, és hogy ebből baj lesz. Ekkorát nem lehet véletlenül tévedni.

Hír: Hvg.hu: 40 ezer körül húzhatja meg a kormány a segélyplafont

Úgy tűnik, a kormány megint a segélyre szorulókat pécézte ki magának. A segélyplafon bevezetésével a leginkább rászorulók juttatásai tovább csökkenhetnek. Pedig már így se lehet több pénzt kapni segélyből, mint munkából, és nemzetközi összehasonlításban sem ezen a területen költünk sokat.

Hír: Népszabadság-vélemény: Ónody Molnár Dóra: Mélyütés

Nincs az a tudományos apparátus, amivel egy városi legendát cáfolni lehetne, ha jólesik hinni benne. Az egyik ilyen ezerszer cáfolt, mégis legyőzhetetlen legenda szerint Magyarországon a segélyezettek annyi pénzt kapnak az államtól, hogy nem éri meg dolgozniuk. A másik legenda, hogy ha az érintettek nem lennének lusták, munkát is találnának.

Hír: MSZP: Elfogadhatatlan a pénzkivonás a szociális rendszerből

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy pénzt vonjanak ki a szociális rendszerből, és hogy a kormány a jómódúak adókedvezménye helyett ismét a legszegényebbeknek járó támogatásokat csökkentse.

Hír: Népszava-vélemény: Reqviem a magyar tb-ért

Sajtóértesülések szerint az állami bürokrácia leépítésének keretén belül az Orbán-kormány felszámolná a nyugdíjbiztosítás igazgatási szerveit és az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt (OEP).

Hír: Segélyplafont vezetne be a kormány

Plafont vezetne be a kormány a havi szociális támogatásoknál azzal a céllal, hogy segélyből ne lehessen magasabb jövedelemre szert tenni, mint munkából. A gyermeknevelést vagy a nyugellátást érintő juttatásokra nem vonatkozna. Az IMF miatt vetődött fel az ötlet.

Hír: Népszabadság Online: Bevonják a közgyógyellátást?

A Magyar Nemzet úgy értesült, a kormány keresi a lehetőségét annak, hogy bevezesse az egy személynek havonta kifizethető szociális támogatások felső határát.

Hír: Népszava: Nem számolnak: reménykednek

A kormány már csak bizakodik: bízik a gazdasági növekedésben és a fogyasztás beindulásában, de nem akar változtatni az elhibázott költségvetésen. Szakértők szerint a jelenlegi számokkal azonban elképzelhetetlen egy IMF-megállapodás, holott a kormány már nagyon piacra szeretne dobni egy devizakötvény-csomagot.

Videó: Róna: ha a Fidesz-KDNP nem fordul szembe a kormánnyal, aláírták halálukat

Róna Péter szerint végtelenül szomorú történet, hogy egy valamikor szép reményekkel induló fiatalember szellemileg leépül és erkölcsileg megsemmisül.

Hír: Népszabadság vélemény: Kibírhatatlan

Engem is meglep, milyen indulat lesz néha úrrá rajtam a kormány kommunikációjától. Ott van például a tandíj. Önmagában nem váltana ki belőlem heves érzelmeket. Ezzel a formájával nem értek egyet, más formájával viszont igen – higgadtan meg lehetne vitatni.

Hír: Orbán balhét jósol, de ragaszkodik az előzetes regisztrációhoz

Ha nem kellő jogi körültekintéssel készítik el a választási eljárásról szóló törvényjavaslatot, s így szavazná meg azt a parlamenti többség, az akár meg is kérdőjelezheti a választásokon majdan győztes politikai erő legitimációját. Kérdés, lesz-e emiatt komoly vita a jövő héten a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésén Sárváron.

Hír: Előzetes feliratkozás, avagy hogyan rúg öngólt a kormány?

Az elmúlt napokban rengeteg írás foglalkozott a témával, azonban a cikkek többsége megmaradt a kötelező jobb-bal érvelés mentén. Kormányközeli vélemények szerint szükség van az intézményre, hogy a választási csalások könnyebben megelőzhetőek legyenek, míg az ellenzékiek ismételten siratják a demokráciát. A valós következmények feltárásához jó lenne néhány pontot átgondolni.

Hír: Egyenlítő TV: Beérett a nem-ortodox gazdaságpolitika

Nyilvánosságra került a KSH gyorsjelentése. Látható, hogy technikai értelemben, vagyis hivatalosan is recesszióban van a hazai gazdaság. Az első negyedév után, a második negyedévben is tovább zsugorodott Magyarország gazdasági teljesítménye, mind éves, mind negyedéves alapon. Pedig a Mercedes gyár termelése is beindult, de úgy látszik, hogy képtelen volt kompenzálni a többi ágazat visszaesését.

Hír: 168 Óra: Ördögi körben a magyar gazdaság

Nem csupán az a baj, hogy recesszióba süllyedésünkkel a térségünktől leszakadtunk és egyre inkább a dél-európai válságzónához sodródunk, hanem még inkább az, hogy az Orbán-kormány tudomást sem akar venni a realitásokról, és a gondokért saját ámokfutása helyett továbbra is a külső környezetet okolja.

Hír: Recesszióba taszították az országot

Recesszióba süllyedt Magyarország, beértek az Orbán-Matolcsy tandem "unortodox" gazdaságpolitikájának gyümölcsei. A gazdaság fél éve zsugorodik, az infláció 5,8 százalék. A minisztérium a nemzetközi helyzetre mutogat és semmi jele, hogy van orvossága a nehéz helyzetre, amibe saját magát lavírozta a nemzeti együttműködés kormánya.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.