Kapcsolódó tartalmak: október 23.

Hír: Ez a hatalom leváltható!

Az Orbán-kormány leváltását, új rendszerváltást és ennek érdekében az összefogást sürgették baloldali ellenzéki pártok elnökei vasárnap Budapesten, a Blaha Lujza téren a civilek által szervezett "Mossuk le a gyalázatot" nevű 1956-os megemlékezésen és kormányellenes tüntetésen.

Hír: Lesz majdnem közös ellenzéki tüntetés október 23-án

"Mossuk le a gyalázatot" címmel tart közös tüntetést október 23-án az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Modern Magyarországért Mozgalom – írják közös közleményükben az ellenzéki pártok.

Hír: Tóbiás József ünnepi beszéde

1956. Sokan, sokféleképpen akarják a jelen korban azokat a heteket, azokat a hónapokat megítélni. Ki-ki szája íze szerint igyekszik a jelen politikai magatartását visszaigazolni azokkal az időkkel.

Hír: Népszava vélemény: Orbán üzenete

Valahogyan hozzászoktunk az utóbbi évtizedekben ahhoz, hogy meghallgassuk az ünnepi beszédeket, aztán másnap lapozzunk egyet, és éljük tovább az életünket, ott, ahol egy nappal korábban abbahagytuk. De Magyarország miniszterelnökének október 23-ikai beszéde után nem lehet egyszerűen lapozni és továbblépni.

Hír: Mesterházy: Az országról kell beszélni!

Az MSZP betartotta a szavát. Ezt nem mindenki mondhatja el magáról. Vállaltuk, hogy miről szóljon, s miről ne szóljon október 23-a. Itt és csakis itt kezdődhet az együttműködés. Az MSZP mindig az országról, a jövőről, az alternatíváról beszél. Megnyugtathatok mindenkit: ezt fogjuk tenni ezután is.

Hír: Orbán radikális populizmusára nincs szüksége Magyarországnak

Az erős nyugati bírálatok nem hatottak nagymértékben a magyar közvéleményre, mert Magyarországon jelenleg erős az unióellenes hangulat, amit részben Orbán maga gerjeszt. Szabadságharcosnak állítja be magát, miközben erősen függ a brüsszeli támogatásoktól – mutatta be a kormányfőt a The Economist közép-európai tudósítója.

Hír: Egy őszinte tüntetés

A demokratikus ellenzék tüntetése látszólag nem hozott újat. Volt már ilyen: szép nagy tömeg, amely egyetért abban az alapvető dologban, hogy Orbán Viktornak mennie kell. Hozzá is szoktunk, hogy évente kétszer összehív ilyen tüntetést a Milla meg újabban a Szolidaritás. Csakhogy ez most más volt.

Hír: A magyarok mindig lerázták a nép ellenében kormányzó vezetőket

Az MSZP elnöke szerint a magyarok mindig lerázták magukról azokat a vezetőiket, akik hazugságra építették politikájukat és a nép ellenében kormányoztak, és ez lesz a sorsa Orbán Viktornak is.

Hír: Népszava vélemény: Nincs ünnep

A véglegesen kettészakadt országban az ünnepek is áldozatául estek a szembenállásnak. S bár a tegnapi szónokok kötelességüknek érezték, hogy fejet hajtsanak 56 hősei előtt, már a jövőre gondoltak. A közeljövőre természetesen, a tavaszi választásra, ahol el kell dőlnie, marad-e Orbánország, vagy visszatérhet a Magyar Köztársaság. A beszédekben a válaszok világosak voltak. A tömeg reakciói is.

Hír: Együtt ünnepel a Fidesz ellenzéke

Közös demonstrációt tart holnap a demokratikus ellenzék; a nemzeti ünnepen a szervezők délután két órára a Műegyetem rakpartra várják azokat, akiknek ”nem tetszik a rendszer”. A szabadság összeköt 1956-2013 - ez a rendezvény címe, amellyel a résztvevők azt akarják kifejezni, hogy október 23-án arról fognak beszélni, ami összeköti őket és nem azt hangsúlyozzák majd, ami elválaszt.

Hír: Mesterházy Attila: Ott a helyünk!

A szabadság hívei gyűlnek össze október 23-án. Megtisztelő, hogy a rendezvény szervezői felkértek a részvételre és a felszólalásra. A meghívást el is fogadtam. El fogom mondani, mit gondolnak a szocialisták az ország jelenéről és a jövőről.

Hír: Erőt mutat az ellenzék - karöltve protestál október 23-án

Mesterházy Attila is ott lesz a demokratikus ellenzék közös nagygyűlésén október 23-án. Az MSZP elnök-frakcióvezetője lapunknak elmondta: amennyiben a résztvevő pártok úgy döntenek, ott áll majd a színpadon és beszédet is mond, hiszen itt az idő, hogy Orbán ellenzéke erőt mutasson.

Hír: Népszava vélemény: Közösen

Soha nagyobb szükség nem volt a demokrácia híveinek összefogására, mint most. Csak üdvözölni lehet, hogy október 23-ára átfogó összellenzéki megmozdulást terveznek.

Hír: Népszabadság: A BM 400 ezres tömege

A Belügyminisztérium az október 23-án tartott orbánista demonstráció résztvevőinek számát jelentősen felül-, az ellenzéki rendezvények látogatottságát pedig ugyanilyen módon alulbecsülte.

Hír: "Orbán a nép felett, a nép nélkül, a nép ellen kormányoz"

Mesterházy Attila MSZP elnök Kaposváron, Nagy Imre szülővárosában tartott ünnepségen mondott beszédében kiemelte: "1956 arra figyelmeztet, hogy a nép akaratával szemben nem lehet a hatalmat hosszú távon megtartani".

Hír: Kettős Mérce: Lécci, ne bassz...tok el!

Őszintén remélem, hogy a Milla október 23-i tüntetése egy hatalmas siker lesz, és tényleg megkezdődik az Orbán-rezsim lebontása. Az előjelek azonban – finoman szólva – lehetnének jobbak. Látszik ugyanis, hogy mindenki súlyosan elidőzítette magát. A Milla és a Szolidaritás belesétált egy saját maguk által felállított csapdába.

Hír: Szanyi: kis "morci" van csak a Milla miatt

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja az ATV műrosában azt mondta, Juhász Péter Milla-elnök „szerencsétlen nyilatkozatai” nem tántorítják el a szocialistákat. Korábban az Index arról írt, hogy az MSZP-s vidéki pártszervezetek szervezett buszokkal utaztatták volna a fővárosba híveiket a Milla október 23-i tüntetésére, ám Juhász tévés nyilatkozata miatt lemondják a szervezett buszokat.

Hír: Bajnai és Orbán: az első összecsapás

A békemenetesdivel és az Orbán-beszéd időzítésével a kormányfő demonstrálja, hogy komolyan veszi a Bajnai Gordon jelentette kihívást. Bajnai miatt olyanok is kimehetnek az utcára, akik egyébként nem jelennének meg.

Hír: A békemenet mentette meg Orbánt

Katasztrofális lenne kilépni az Európai Unióból, bár érzelmileg érthető felvetés - erről is beszélt Orbán Viktor az Egy a haza - Békemenet 2012 című, csütörtökön bemutatott kötetben olvasható interjúban. A kormányfő az interjúban kijelentette: a januári békemenet nélkül valószínűleg már nem lenne miniszterelnök.

Hír: Kettős Mérce: Az elmúlt egy év

Az elmúlt 22 évben a magyar politika szép lassan süllyedt le, lehetne sorolni az azóta is feltáratlan korrupciós ügyeket az olajszőkítéstől, a székházeladáson át Tocsik Mártáig. Együtt néztük végig, hogy a politika mindkét oldala hogyan foglalja el a demokratikus intézményrendszer székeit, hogyan herdálja el a közvagyont és az elmúlt 10-12 évben hogyan zúzta porrá a magyar gazdaságot is.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.