Kapcsolódó tartalmak: nyugdíjrendszer

Hír: Döbbenetes hazai nyugdíjkörkép

Hihetőnek tart egy esetleges nyugdíjkatasztrófát a fiatalok többsége, ezért sokan nem is számolnak elfogadható időskori állami ellátással. A mostani idősebbek közül viszont sokan úgy gondolják, nyugdíjasként is dolgozniuk kell vagy pénzzé kell majd tenniük az évtizedek alatt megszerzett értékeik nagy részét, hogy meg tudjanak élni.

Hír: Lázadoznak a nyugdíjasok

Szinte érzékelhetetlen lesz jövő évi 0,9 százalékos nyugdíjemelés. A nyugdíjas szervezetek tiltakoznak, pedig nem is ez a legnagyobb baj, hanem a rendszer fenntarthatatlansága, az egyre nagyobb és növekvő szakadék a kis és a magas nyugdíjak között.

Hír: Olvasónk írta: Nyugdíjaggályok - Kritikus szemmel a nyugdíjakról

A 2010. évi kormányváltás előtt a jelenleg is kormányzó Fidesz kormány kijelentette, hogy az előző szocialista kormány által életbe léptetett szigorítások a nyugdíjrendszert hosszútávon fenntarthatóvá tették, és nincs szükség beavatkozásra. Kormányra kerülve mégis szükségesnek látták, hogy profiltisztítást és átalakításokat hajtsanak végre.

Hír: Végül Orbánék herdálták el a nyugdíjvagyont

Több mint két évvel vagyunk a magánnyugdíj-pénztári rendszer szétverése után. A Ténytár a kezdetektől nyomon követte a változtatásokat, így most a megmaradt magánnyugdíjpénztárak 2013-as hozamainak nyilvánosságra kerülése apropóján összegezzük, ami az elmúlt három évben történt a nyugdíjrendszerben.

Hír: Egymillió embert tett ki a Fidesz a nyugdíjrendszerből

Az MSZP szerint nem javult a nyugdíjasok helyzete a kormányváltás óta, miközben a kormány egymillió embert kirakott a nyugdíjrendszerből.

Hír: Népszava-vélemény: Reqviem a magyar tb-ért

Sajtóértesülések szerint az állami bürokrácia leépítésének keretén belül az Orbán-kormány felszámolná a nyugdíjbiztosítás igazgatási szerveit és az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt (OEP).

Hír: Nevetséges ötlet a gyermekek számához kötni a nyugdíj összegét

Nevetséges, szakmaiatlan és megvalósíthatatlan elképzelésnek tartja az MSZP, hogy a gyermekek számához kössék a nyugdíjak leendő összegét.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    -    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.