Kapcsolódó tartalmak: ner

Hír: Magyarország szemben a józan ésszel

Van egy látszólag optimista forgatókönyvem arra, mi lesz a CEU-val. A vita nélkül, rendkívüli eljárásban elfogadott törvény ellenére a CEU változatlanul működni fog nemcsak 2017-ben, de 2018-ban és utána is.

Hír: Így manipulál a hatalom a civilek ellen

Nincs nehéz dolga a hatalomnak akkor, amikor át akarja írni a civil szervezetek múltját, új, nem valós képet akar festeni a civil szervezetek tevékenységéről. A Publicus minapi közvélemény-kutatása szerint is csak a társadalom elenyésző része tudta akár csak megnevezni is azokat a civil szervezeteket, amiket a kormány támad.

Hír: Hell István: A Gonosz birodalma

A liberális, rendszerváltó Fidesz fasiszta utódpártjának elnöke magasra tette a lécet, és leverte. Leverte, de győztesnek hirdette ki, és a híveivel megtapsoltatta magát.

Hír: A NER közelgő bukása

A Nemzeti Együttműködés Rendszere („NER”) egy, az elmúlt száz évben minden magyar rezsimet elsüllyesztő dilemmával küzd. Természetes legitimáció híján már rövidtávon is az általános jólétet kell növelnie, miközben hatalmi megfontolások miatt folyamatosan a saját támogatói helyzetbe hozásán dolgozik.

Hír: Népszabadság vélemény: Jó államuk

A görögöknek az Íliász, a magyaroknak a nemzeti együttműködés rendszere jutott. Az utóbbi eléggé posztmodern nemzeti eposz, de a kötelező kellékek közül azért többet is felvonultat.

Hír: 168 Óra: Évbúcsúztató

Szép évünk volt. Persze sokan a beteg lelkük rosszindulatú kipárolgásával akarják elvenni a virágba boruló új rend felett érzett örömünket. Azok, akik a bankok oldalára álltak, hogy a brüsszelita globálimperialista gyarmatosítókat kiszolgálva eltöröljék a rezsicsökkentést.

Hír: Népszabadság vélemény: A zárvány mítosza

Meglehet, a Nemzeti Együttműködés Rendszere „egyszerű” maffiaállam csupán, amelynek polipcsápjai egyre fojtogatóbban fonják át politikai, gazdasági, kulturális köz- és magánéletünket.

Hír: Van-e vezérnek víziója?

Van-e valamilyen vízió, látomás, szent akarat a rendszergazda fejében, aki majd négy éve telepíti, bővíti, frissíti, egyben mind kevesebb hozzáféréssel szigorítja és szűkíti a Nemzeti Együttműködés szisztémáját, amelyről fölösleges is kimondani, hogy rendszer, hiszen maga állítja ezt önmagáról.

Hír: Népszabadság vélemény: Játszmaváltás

Nevezhetjük konszolidációnak, de ez a préda felosztása. Reménykedhetünk a mérsékelt jobbközépben, de Orbán Viktor marka szorosan zár. Kutathatjuk az ideológiát, de csak a pénz útját találjuk. A NER felépült, ám máris válságban van, mert egyetlen igaz momentuma sincs. Rablásból és rombolásból nem épül ország. Más kérdés, van-e bárki, aki ért valamicskét az építéshez.

Hír: Egyenlítő TV: Egy nap a NER-ben

A napokban (költözés miatt) alaposan felborult jól megszokott életritmusom. Mint minden tollforgató terroristának, életem igen tetemes részét teszi ki az interneten található hírek fogyasztása, amikből ugyebár a blogger ihletet, témát, miegyebet merít.

Hír: Egyenlítő TV: A nemzet főtere?

2011. június 24-én Lázár János, Harrach Péter, Balsai István és L. Simon László határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek „a budapesti Kossuth Lajos tér rekonstrukciójáról” címmel. Az indítvány 2014. május 31-ig ad arra határidőt a kormánynak, hogy a tér teljes rekonstrukcióját elvégezze.

Hír: Népszabadság vélemény: Offshore-ozunk

„Befizetjük a közterheket, kifizetjük a szállítókat, állományba vesszük a dolgozókat, betartjuk a munkaügyi és a környezetvédelmi előírásokat, nem zaklatjuk a női munkavállalókat.” Az egyik legnagyobb magyarországi élelmiszermulti illetékes igazgatója foglalta össze így cége „társadalmi felelősségvállalási programját”, szigorúan négyszemközt.

Hír: Kettős Mérce: Gyuri, please!

Gyuri bácsi, nálunk az olyan megszólalások után amit te legutóbb mondtál, félre szokták hívni az embereket azzal, hogy „Beszéljünk egy kicsit”.

Hír: Tóta W. Árpád: Tele a gatya

Két és fél év sodródás, spontán ötletelés, hasraütés és seggrepacsi után végre van iránya a kormányzásnak. Kirajzolódott a motiváció. Ezt természetesen nem úgy kell érteni, hogy ebből kisül majd valami hasznos vagy legalább működőképes.

Hír: HVG vélemény: Orbán Viktor elment vadászni

Két éve adták ki a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát. A róla elnevezett rendszer konszolidációja pontosan annyira lesz sikertelen, mint a bevezetése.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    -    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.